Nyheter

Stor avsløring: Norwegian Super Sunday League på trappene?


Grøsser du av tanken på European Super League? Da er kanskje Norwegian Super Sunday League noe for deg.

Gary Neville kaller forslaget for kvalmende, og på Twitter blir den potensielle European Super League forbannet på det groveste. 

– Superliga går på tvers av nesten alt jeg elsker ved fotball- mest av alt selve grunntanken- ingen eksklusivitet bortsett fra den du skaffer deg ved prestasjoner, skriver anerkjente Lars Tjærnås, en av mange som er ute og hytter med neven. 

Nå kan wamkam.no avsløre at det foreligger planer om noe ganske annet her i hjemlandet, nemlig en norsk superliga for bredden: Norwegian Super Sunday League.

Etter det wamkam.no erfarer, er planene per dags dato kun presentert for maksimalt fem klubber, og det er heller ikke bekreftet om NFF ønsker å stå som offisiell initiativtager eller ikke - eller om de egentlig er regelrett imot forslaget. 

Tanken bak det hele skal være å samle klubbene som aldri har vært høyere enn 4. divisjon, klubber som bak lukkede dører visstnok defineres som «The Real Norwegian Sunday League Clubs». Det skal også være totalt utelukket å ta inn 2.-, 3.- og 4.-lag etc., dette for «å bevare «Norwegian Super Sunday League»s integritet».

Wam-Kam faller i så fall inn under kategorien «The Real Norwegian Super Sunday League Clubs», da klubbens beste plassering i det offisielle ligasystemet er en 6. plass i 4. divisjon avdeling 1 i Oslo i 2015.

WK-redaksjonen er ikke kjent med hvilke andre klubber som potensielt er kontaktet i forbindelse med Norwegian Super Sunday League.

Om planene realiseres eller ikke, blir opp til fremtiden å vise. Hvordan Wam-Kam-pampene stiller seg til å melde seg inn i en slik liga, er også uvisst. Akkurat nå er klubbens største ønske at bredden åpnes, og fokuset ligger på at det tradisjonelle seriesystemet settes i gang.

– Når det er gjort, så skal vi se på andre muligheter, sier en Wam-Kam-styreleder, som ønsker å være anonym på grunn av det omfattende sakskomplekset, men legger visstnok til:

– Å bli med i European Super Leauge er i hvert fall uaktuelt for oss slik prosjektet fremstår nå. Vi ønsker ikke å være med på en slik utvikling av spillet vi er så glad i.

 Siste Tweets