Nyheter

Ståle Bjørnersen i fyr og flamme da Wam-Kam 2 tok sin tredje seier på rad

Preben Halvorsen Skadsheim ons. 29 mai 2019 Kampdetaljer

EKEBERGSLETTA (wamkam.no) Først spilte Ståle Bjørnersen 7er-kamp for Wam-Kam 3. Idet dommeren blåste av jogget han tvers over Ekebergsletta og ble helt sentral da Wam-Kam 2 slo Frigg 4 med sifrene 3-2.

Fjorårssesongen skulle være et punktum for Ståle Bjørnersen (41). Etter en lang og innholdsrik fotballkarriere, med 25 år i seniorfotballen og opprykk til 1. divisjon samt 50 seriemål på én sesong i 6. divisjon som 19-åring som kanskje de største bragdene, takket Bjørnersen av fra midtbaneplass i Wam-Kams førstelag.

Likevel skulle det ikke gå lang tid før han igjen ikledde seg den oransje drakta, og tidligere i våres markerte han 500-kamps-jubileet med hat-trick da Wam-Kam 3 møtte Heming.

Mandag var han igjen toneangivende, ikke bare i én, men i to kamper.

For først var Bjørnersen sentral da Wam-Kam 3 nesten slo Haugerud. Bjørnersen tegnet seg for en målgivende pasning, og var farlig nære å selv score ved flere anledninger. Dessverre holdt det ikke til seier, og Haugerud vant til slutt kampen 3-2.

Litt lengre vest, men på samme grønne Ekebergslette, stod Wam-Kam 2s mannskap klare til å møte Frigg 4 som før kampen hadde 15 poeng mot de oransje andrelagsheltenes 9, og idet Bjørnersen og Jonas Halvorsen, som begge hadde sagt seg villige til å bidra i begge kamper, kom joggende bort, blåste dommeren kampen i gang.

Fryktelig start

Kampen startet på verst tenkelige vis.

Allerede etter to minutter mottok Friggs angriper Marius Klausen Hopland ballen like utenfor Wam-Kams 16-meter. Hopland utnyttet et snev av uoppmerksomhet i Wam-Kams forsvarsrekke, og før noen visste ordet av det hadde han sendt av gårde en avslutning som snek seg inn helt ute ved stolpen.

Wam-Kam forsøkte å nullstille, men etter 15 spilleminutter skjedde nøyaktig det samme, og Frigg 4 ledet plutselig oppgjøret 2-0.

Mange begynte nok å se for seg en ny OSI 3-fadese, men den lot heldigvis vente på seg.

Snuoperasjonen

Ikke lenge etter Friggs andre for kvelden fikk WK2 corner. Nakkerud la ballen til rette, og på lekkert vis fant han Håkon på bakerste stolpe. Derfra fikk den langstrakte WK-spissen en enkel jobb med å stange inn reduseringen, og med det var også håpet om Wam-Kam-seier for alvor tent.

Etter scoringen ble det også nok for Håkon. Om det var hodestøtet, eller den påfølgende jubelen som gjorde det, vites ikke, men noe hadde i hvert fall satt fart i fordøyelsessystemet til måltjuven. Håkon ga signal til Ståle om at hans tid var kommet, byttet seg ut, og jogget taktfast, men målrettet, mot sanitære fasiliteter i Ekeberghallen.

Ekeberghallen: i denne hallen er det Håkon Hammeren skal ha feiret reduseringen han stod for mandag. Om ikke det var i KFUM-klubbhuset. Det kan ha vært det.

Ståle, som knapt hadde fått igjen pusten etter WK3-kampen, hadde nok neppe forventet et såpass tidlig innhopp, men visste bedre enn å la dette være noe problem. Like før pausen ble han arkitekten bak Wam-Kams første og eneste utlikning.

Angrepet startet ved at Preben først ryddet vekk en crosser som forsøksvis ble slått i bakrommet bak WK-rekka. Nakkerud mottok ballen, snudde på hælen og så Ståle i fullt firsprang i retning bakrommet på motsatt side av banen. Nakkerud demonstrerte med høy klasse hvordan en crosser egentlig skal slås, og Friggs forsvarer var sjanseløs i å stoppe ballen. Dermed kom Ståle, som selvsagt var på rett plass til rett tid, alene med keeper, og alt lå til rette for scoring. Friggs burvokter ville det riktignok annerledes og parerte avslutningen fra Bjørnersen. Det gjorde heldigvis lite, ettersom Wam-Kams kantspiller Andreas Rygg Vold lusket i returrommet og kunne banke inn utlikningen.

Like etter blåste dommer for pause. I pausen ble Preben, som i aller høyeste grad trengte å kule egget litt etter å ha snakka på seg gult kort på håpløst vis, byttet ut til fordel for Jonas Halvorsen, som i likhet med Ståle entret banen til sin andre Wam-Kam-kamp for kvelden, etter å ha vikariert som keeper for WK3 i Audun og Sondres fravær.

Med 2-2 på tavla startet andreomgangen på mange måter fra scratch.

Og herfra skulle det heller ikke ta lang tid før Ståle igjen ble toneangivende.

På en Frigg-corner falt en av motstanderlagets spillere over ende. Sammen med lagkameratene ropte han på straffe, noe som viste seg å være stikk i strid med dommerens tolkning av situasjonen.

Wam-Kam lot seg ikke be to ganger og kom raskt i gang, og mens Friggs mannskap var opptatt med å ytre sin frustrasjon over dommerens ferdigheter fikk Ståle ballen med seg langs venstrekanten. Til høyre fulgte Andreas kontringen, og Ståle sendte uselvisk ballen på tvers av banen. Andreas var iskald der han tok seg forbi Friggs keeper, og fikk en enkel oppgave med å sette ballen kontrollert i mål.

Snuoperasjonen var et faktum.

Gutta rutt: Nakkerud (t.h.) og Ståle (t.v.) viste pur klasse og rutine da de bygget opp det som ble Wam-Kams andre scoring for kvelden. Bak til venstre ser dere også mannen som fikk nyte godt av Ståles serveringsevner, tomåls-scorer Andreas Rygg Vold.

Kamp til siste slutt

Plutselig var det altså Wam-Kam som hadde ledelsen, og resten av omgangen handlet i all hovedsak om å forsvare denne til siste slutt.

Med knapt halvannen spiller på benken ble det en fysisk utmattende affære, men for andre kamp på rad viste WK2-mannskapet enorm vinnervilje og en innsats som var stikk i strid med både BMI og O2-opptak.

Worren, som allerede etter 20 spilte minutter hadde ymtet frampå om at det kunne vært greit med en liten cowboy-strekk på sidelinja, spilte samtlige 90 minutter og sprang som en terrier i ankerrollen hvor han ryddet unna det som var. Eirik hadde flere flotte brudd fra venstrebacken som gjerne også resulterte i kontringsforsøk for de oransje, og Petter pådro seg, for andre kamp på rad, gult kort når han igjen ble litt vel kreativ i uthaling av tid. Utover dette var det generelt lite å utsette på innsatsen i samtlige Wam-Kam-ledd.

Frigg var sjeldent veldig nær utlikning, men minuttet før full tid så det riktignok stygt ut da en av Friggs spillere steg til værs og stanget inn en corner. Igjen viste dog dommeren eksellense og blåste frispark i Wam-Kams favør, ettersom Frigg-spilleren hadde måttet ty til ulovlige midler for å komme først til ballen.

I sluttminuttene holdt Wam-Kam mye på ball, og Ståle viste igjen rutine ved å hale ut nødvendige sekunder oppe ved corner-flagget, godt hjulpet av en Frigg-spiller som skjermet Ståle og ballen fra resten av omgivelsene.

Noen minutter på overtid blåste dommeren i fløyta, og de oransje andrelagsheltene kunne igjen slippe jubelen løs for seier på Fort Ekeberg.

Etter de siste tre kampene har Wam-Kam tatt seg opp på øvre halvdel av tabellen, og ligger nå på en fin 5. plass, seks poeng bak "pallen".

Disse var i aksjon for Wam-Kam 2 mandag

Wam-Kam 2 (4-3-3): Petter - Eirik, Torstein, Vegard, Preben - Severin, Worren, Nakkerud - Matias, Håkon, Andreas

Spilte også: Ståle, Jonas H