Nyheter

Poengdeling i årets første for Wam-Kam 2

Preben Halvorsen Skadsheim tir. 2 april 2019 Kampdetaljer

ROMMENSLETTA KUNSTGRESS (wamkam.no) Mandag var sesongen endelig i gang for Wam-Kam 2, og på tross av et tidvis voldsomt trykk fra de oransje endte det i poengdeling på stillingen 1-1.

- Det er godt noen tar ansvar når Wikborg er vaksinert mot å score! utbrøt Lars Gunnar Hoff i pausen og ga Håkon Hammeren et klapp på skulderen.

Hammeren stod bak kampens til da eneste scoring, en scoring som kom etter oransje dominans gjennom hele den første omgangen. De første 45 minuttene vartet Wam-Kam opp med festspill i alle ledd, og terrierne Severin Sverdvik og Erik Nakkerud gjorde midtbanen til et ulevelig sted for Grüner-gutter på etterskudd.

Nakkerud, som igjen har tatt til vettet og resignert for Wam-Kam, klarte for øvrig også for et lite minutt å gjøre banen ulevelig for dommeren, og ble sendt av etter en halvtime med beskjed om at leggskinnene var for små, noe som kanskje ikke var så rart ettersom leggskinnene ikke var leggskinn, men et par skistropper.

#nakkback: etter en dannelsesreise tilbake i moderklubben Nesodden i fjorårssesongen, har Nakkerud endelig funnet tilbake til seg selv og den oransje drakta. I går var han et konstant irritasjonsmoment for Grüner - og et midlertidig et for dommeren - fra sin posisjon på midtbanen.

Uansett. Lekne pasningsvekslinger og tidvise tiki-takatendenser gjorde at Wam-Kam spilte seg til sjanse på sjanse. Spesielt alltid farlige Jonas Wikborg var ved flere anledninger nær å score, så nær at bare stolpen kunne forhindre ham fra å slippe jubelen løs etter en liten halvtimes spill.

Wikborg var riktignok nest siste Wam-Kam-spiller på scoringen, som kom etter et svært godt Wam-Kam-angrep. Før kamp snakket coach Severin med innlevelse og kanskje også ei tåre i øyekroken om gleden i å vri spillet effektivt, og dette var skolebokeksempelet. Fra høyre i banen mottok Wikborg ballen og fant raskt Hoff. På motsatt kant kom Halvard Mysen fossende og Hoff hadde få problemer med å spille ham gjennom på venstrekanten. Derfra slo Mysen inn foran mål hvor flere oransje hadde fulgt angrepet og var på plass. Ballen fant Wikborg, men en svært god manøver fra Grüner-keeperen sendte ballen ut i feltet igjen. Der stod heldigvis Håkon som enkelt kunne sette ballen i mål til 1-0. Lagkameratene kom til fra alle kanter og kunne slippe jubelen løs for sesongens første opptur.

I pausen ble det snakket om å fortsette å kverne på, gå for flere mål, og ikke slippe Grüner inn i kampen igjen. Dessverre fikk denne planen en real skrell rett etter dommern blåste i gang kveldens andre omgang. Kanskje var det et snev av pausepuls som hadde skylden. Uansett glapp de oransje defensivt, og Grüners lynraske ving visste å kjenne sin besøkelsestid. På Grüners første ordentlige sjanse i kampen sendte han ballen forbi WKs sisteskanse Petter og utlikningen var et faktum.

Også etter 1-1-scoringen var det Wam-Kam som i størst grad hadde initiativ i kampen. Likevel ble det aldri like farlig å være Grüner-spiller som det var i den første omgangen. I takt med at pulsen gikk opp, gikk reaksjonsevnen ned, og det ble sakte, men sikkert litt mindre av det trygge, gode spillet en kunne se i den oransje leiren i første omgang. Derfor ble det heller ikke flere scoringer til de oransje, og faktisk var det Grüner som til slutt var nærmest å stikke av med alle tre poengene da de like før slutt skaffet seg et frispark fra om lag 20 meter. Frisparket suste over muren, og flakket litt i lufta, men Wam-Kams burvokter satte nevene kontant mellom ballen og målet, og noen farligheter på returen ble det ikke noe av.

I stedet ebbet kampen ut i 1-1 og årets første poeng for Wam-Kam 2.

Oppsummert var gårsdagens kamp slett ingen laber prestasjon, selv om tre poeng føltes veldig nærme. Spesielt førsteomgangen gav grunner til å forvente at de poengene og enda flere kommer i kampene som kommer.

Flere debutanter

I tillegg til #nakkback, stilte tre nysigneringer seg selv til disposisjon og til offisiell WK-debut mandag kveld. Thomas Worren og Vegard Klund, som begge i vinter har gjort seg til åpenbare kandidater til forsvarsrekka, bidro med stoisk ro og defensiv trygghet i WK-forsvaret. På motsatt ende av banen stilte Andreas Rygg Vold som spissmakker med Jonas Wikborg fra start og var en aktiv brikke i Wam-Kams beste periode for kvelden.

Flere debutanter vil trolig bli å se i startelleveren framover, og foreløpig lover vinterens overgangsaktivitet svært godt.

Disse spilte kampen mot Grüner 2:

Wam-Kam (4-4-2): Petter - Simen, Moa, Vegard, Worren - Håkon, Severin, #nakkback, Aleksander - Wikborg, Andreas

Spilte også: Stjerno, Halvard, Hoff og Preben