Nyheter

Offisiell uttalelse signert Wam-Kam: Boikott VM i Qatar


Første feil ble begått da man ga VM i fotball til Qatar. Med de nyeste avsløringene er det også uaktuelt at det faktisk finner sted.

TL;DR: Boikott VM i Qatar.

Og det er faktisk ikke verre enn som så. Vi kan rett og slett ikke finne oss i at et verdensmesterskap i fotball finner sted på bekostning av så mange menneskeliv, slik The Guardian nylig skrev om. Det verste er at det egentlig ikke kommer som et altfor stort sjokk, men når vi får tallene så rett i fleisen som nå, så er det også på tide - om ikke på overtid - å handle. 

6500 arbeidsimmigranter har dødd i arbeidet med å gjøre fotball-VM i 2022 så glansfullt som overhodet mulig - minst.

Dette er bare de tallene The Guardian har fått bekreftet, og avisen sier selv at de er ufullstendige. Det er mange flere.

Da er det gledelig å se at Tromsø IL som første toppklubb i Norge går ut og offisielt oppfordrer til boikott av det kommende mesterskapet. Det inspirerer, og hvis det var noen tvil - Tromsø har bredden med seg på laget.

Selv er vi blant Norges mektigste idrettslag på internett, og den innflytelsen ønsker vi å bruke. Vi ønsker at Norge skal spille kvalik, og helst kvalifisere seg, men om VM ikke flyttes bort fra Qatar, ber vi NFF innstendig om å droppe å sende våre beste menn.

På vegne av alle i Wam-Kam: Boikott VM i Qatar.

 Siste Tweets