Nyheter

Siste Tweets

NRK-profil tar avstand fra kolleger etter Wam-Kam-hets

Fredrik Bøe Saltbones man. 10 oktober


– Saken setter Heia Fotballs fremtid i fare.

Det har stormet rundt NRK-radioprogrammet/-podkasten Heia Fotball de siste dagene. I den ferskeste utgaven av programmet ble en av Wam-Kams mest respekterte spillere, Severin Sverdvik (29), regelrett hetset.

– Hahahahahahaahahah! Severin Sverdvik. Han kan ikke hete det? Hahahahahahahahah! skrek programleder Tete Lidbom hånlig.

Også Bernt Hulsker, som gjestet NRK-programmet, bidro til navnehetsen.

Hør de tre WK-minuttene av Heia Fotball-podkasten her:

Etter at wamkam.no omtalte mobbingen/hetsen/latterliggjøringen fredag, har reaksjonene vært voldsomme. I sosiale medier trender nå hashtaggen #Pray4Sev. Wamkam.no har også opplevd rekordstor pågang. 

Bakgrunn: Wam-Kam-stjerne hetset av NRK-profiler og Bernt Hulsker

NRK-profil: – Tar avstand

Tete Lidbom har fortsatt til gode å kommentere saken, men hans Heia Fotball-kollega Sven Bisgaard Sundet kom i helgen med følgende uttalelse:

– Jeg er på en høytlesning med Knausgård nå og er egentlig ikke tilgjengelig for kommentarer, men for ikke å bli trukket ytterligere inn i saken, vil jeg bare si at jeg selvsagt tar avstand fra Tete og Bernts oppførsel, sier Sundet.

 

Han mener saken – som av enkelte omtales som Heia Fotball-skandalen – har gitt radioprogrammet en solid ripe i lakken.

Støtter offeret for hetsen

– Det er klart at denne saken setter Heia Fotballs fremtid i fare, men det får vi håpe at vi tåler, sier Heia Fotballs mest sjarmerende, ydmyke og likbare halvdel.

Sundet avslutter med en støtteerklæring til Severin Sverdvik

‪#Pray4Sev".

Svaret ble formidlet via Nettsjef-Lars på Facebook:

Nettsjef-Lars antyder at Tete Lidbom er blitt kalt inn på teppet av kringkastingssjefen etter episoden, men wamkam.no har ikke fått det bekreftet fra annet hold.

Wamkam.no har ikke lyktes i å få et svar fra Severin Sverdvik. Hans nærmeste familie opplyser at 29-åringen har tatt en pause fra mediene.

– Severin setter stor pris på støtten han har fått fra venner og kjente, og nå sist Sven Bisgaard Sundet, sier et familiemedlem som ikke vil stå frem med navn.

PS! Bildet øverst i saken er manipulert, men Sven Bisgaard Sundet ville trolig vært villig til å stille opp på et lignende bilde hvis han hadde tid og anledning. Etter det wamkam.no erfarer, er han en veldig ålreit fyr som ikke fortjener å bli dratt inn i denne skandalen.

 

Kommentarer (0)