Nyheter

Nesten-seier for Wam-Kam 2 i serieåpningen

Preben Skadsheim tir. 17 april Kampdetaljer


Fire Lys - Wam-Kam 2: 3-3 (3-2)

ÅRVOLL KUNSTGRESS (wamkam.no) Tre Wam-Kam-scoringer var ikke nok til å blåse ut Fire Lys i årets første tellende oppgjør.


Wam-Kam 2 (4-3-3): Petter Skadsheim - Simen, Ergo, Torstein, Stjerno - Sev, Ståle, Aleks - Hannis, Ville, Wikborg

Spilte også: Ole JG, Preben, Bjørnar, Jon, Bjørn-Arild, Ørjan


I likhet med flere lag i Eliteserien, har mange 7. divisjonslag måttet gi tapt for snødekte gressmatter rundt sesongstart. Derfor var det en glede at Wam-Kam 2 endelig kunne møte sesongåpningen mandag, ei uke etter først antatt. Fire Lys stod på motsatt banehalvdel og markerte i så måte en slags ende på breddefotballens advent - ventetiden var over.

17 spellekåte oransje hadde tatt turen til Årvoll kunstgress i håp om å kunne bidra til en positiv start på sesongen. Kanskje aller mest gledelig for WK-supporteren var det å se de mangeårige WK-profilene Ole Jørgen Grumstad og Daniel Ergo tilbake i den oransje drakta. Sistnevnte spilte, inntil i går, sin siste kamp i WK-trøya den 24.6.2016 da WK2 slo Høybråten/Stovner 3 4-3 etter hat-trick fra Lars Ove Løseth, og på tross av det lengre avbrekket vurderes han av enkelte i WK-stallen som gårsdagens BB.

- Ergo og Torstein hadde en fantastisk kamp sammen, og Ergo er etter min mening banens beste, sier en WK2-spiller som ønsker å være anonym (navnet hans rimer på Shmørnar Shmedal). 

Først bakpå, så Wikborg

Wam-Kam 2 spilte sin første sesong i 7. divisjon i fjor, og fikk tidlig merke nivåforskjellen mellom den laveste og den nest laveste divisjonen. Selv om de etter hvert fikk justert seg etter nivået, og avsluttet med stil, startet gårsdagens kamp med en rask påminnelse om at det ikke nytter å ligge på latsiden. På tross av at begge klubber var tidlig ute med å produsere noen farligheter, var det Fire Lys som først prikket ballen i mål. To spillere fra motstanderen jaktet en ball som ble spilt gjennom WK-forsvaret. Petter virket å være tidsnok ute, men feilberegnet og fikk dessverre ikke hånden på ballen før den raskeste av de to Fire Lys-spillerne, som dermed kunne sette ballen i målet. Keeperen selv omtaler det hele som en rein tabbe - en tabbe han senere skulle gjøre godt for ved flere anledninger.

Vanligvis bærer WK2-kamper preg av mange mål i begge retninger, og gårsdagens utgave skulle ikke skille seg nevneverdig fra det fansen er vandt med. De oransje brukte nemlig ikke lang tid på å svare, og den første scoringen kom på corner. Bokstavelig talt. WK skaffet seg en corner snaut fem minutter etter scoringen imot. Dødballspesialist Jonas Wikborg gjorde klar foten, og idet han skulle slå gikk en kompis tilfeldigvis forbi. "Se nå, nå setter jeg den rett i mål" meldte Jonas til kompis, og gjorde like greit nettopp det. Publikum jublet og stillingen var utliknet. 

Ikke lenge etter var Wam-Kam igjen farlige i angrep. Ballen ble først sendt i retning mål fra venstre før returen havnet hos Severin rett utenfor 16. Severin klemte til, og via noen Fire Lys-bein gikk ballen ut til høyre for mål hvor Wikborg plukket den opp og nok en gang satte kula i målet for de Oranje. Plutselig var kampen snudd i fordel Wam-Kam. 

Og dermed gikk det som det bruker å gå. Å trygge på en ledelse har aldri vært sedvanlig lektyre i WK2-leiren, og initiativet gikk hurtig fra Wam-Kam og over til Fire Lys. Før pausen kom hadde Wam-Kam sluppet seg akkurat nok nedpå til at Fire Lys kunne utnytte uoppmerksomheten to ganger. Dette skapte furore i WK-leiren, særlig på høyre-back og Wam-Kams egen Stjerno rundet av andreomgang med en tirade hvor innholdet aller best kan beskrives som god gammel nordnorsk. 

Omstilling

I pausen ble mye av fokuset rettet mot å snu den dårlige stemningen og intensiteten som hadde fått fotfeste mot slutten av den første omgangen. Et par velvalgte ord ble utvekslet, og Wam-Kam 2 var enige om å sette et høyt press og ta over kampen. Det klarte de også, i stor grad. 

I den andre omgangen stabiliserte kampen seg betraktelig, og de to klubbene virket mer eller mindre jevngode. Begge lag spilte seg til enkelte farligheter. Framme i banen slet det angripende Wam-Kam med å få ballen i mål bak keeper, på tross av noen muligheter, mens bakover jobbet det forsvarende Wam-Kam som helter. Backrekka bidro stadig med trygg og god forsvarfotball og nyervervelsen i mål vartet opp med flere gode redninger, spesielt på et svært godt plassert frispark fra Fire Lys. Motstanderlagets kaptein curlet frisparket over muren mot det motsatte hjørnet av keeperhjørnet, men mellom ballen og mål dukket Katten fra Eidsberg opp og fanget ballen i fast grep som om det skulle vært et garnnøste, ei spissmus eller andre ting katter har for vane å fange.

Til slutt skulle det også være Wam-Kam som hentet det siste som var å hente ut av andreomgangen. Godt inne i sluttminuttene tok styreleder Simen Dyb Berg styringa fra sidelinja. Inn på banen kom Hannis og Ville og WK la om til en 3-4-3-formasjon. Det skulle ikke gå lenge før det betalte seg da Ville fant Øystein på bakerste stolpe. Den kliniske målscoreren gjorde som han pleier og satte ballen kontrollert i målet. 

Like før slutt så det til og med ut som at Wam-Kam 2 skulle ta alle poengene da Ville, etter svært godt forarbeid, hvor han gjenvant ball fra avspark og førte den gjennom alle Fire Lys, kom alene med keeper. Vinkelen ble i følge hovedpersonen selv for skarp, og keeperen stod i veien for jubelscenene. Likevel var det ingen tvil om at de to byttene på tampen virkelig blåste fyr i Wam-Kam-flammene. Da WK-redaksjonen dagen derpå tok kontakt med Dyb Berg svarer han ydmykt:

- Selv står jeg for coaching i verdensklasse når jeg sender innpå Ville og Øystein og vi legger om til tre bak.

Langt foran skjema

Hovedtrener i Wam-Kam 2, Severin Sverdvik, virket alt i alt fornøyd etter sesongens første kamp. 

- For det meste synes jeg vi legger inn en god innsats, og det er gledelig å se at det betaler seg at vi ikke gir oss, sa Sverdvik til wk-redaksjonen da vi tok kontakt tidligere i dag. 

Styreleder Dyb Berg tegner seg også inn i rekken av de godt fornøyde. 

- Det er en litt rufsete start, men alt i alt et godt resultat. Vi har hatt verre sesongåpninger, sier Simen Dyb, noe han for øvrig har fullstendig rett i.

Wam-Kam 2 har nå nemlig ett poeng etter en spilt kamp. Dette setter oss i en svært god posisjon sammenliknet med fjorårets møte med 7. divisjon. Da hadde Wam-Kam 2 faktisk kun ett poeng fordelt på de syv første kampene, noe som tilsvarer en syv ganger dårligere start enn den vi ser på i nåværende sesong. La det fortsette!

 

Siste Tweets