Nyheter

Mandag i motvind for Wam-Kam 2

Preben Skadsheim tir. 5 juni 2018 Kampdetaljer


EKEBERG GRESS (wamkam.no) Stiv kuling var ikke nok til å stoppe Stiv old fra å score under mandagens kamp mellom Wam-Kam 2 og BI Athletics på Ekeberg gress. Likevel blåste det ikke Wam-Kams vei når alt kom til alt, og alle tre poengene endte i sekken til handelshøyskolens unge lovende.


Wam-Kam 2 (4-2-3-1): Petter - Ørjan, Ergo, Simen, Jesper - Severin, Aleks - Preben, Stivold, Øystein - Wikborg

Spilte også: Sindre, Bjørn-Arild, Jørund, Ville


For brorparten av en overopphetet Oslobefolkning, kom trolig vindkastene mandag som en etterlengtet variasjon i en ellers rekordvarm start på sommeren. For lagene som møtte til kamp på Ekeberg mandag kveld ble været heller en kilde til frustrasjon. Det blåste nordavind fra alle kanter, og vinden var så kraftig at den spilte både ball og spillere mang et puss. Til og med notatblokka til wamkam.no-redaksjonens reporter forsvant i vinden, og derfor, i frykt for upresise gjengivelser, blåser vi i (pun intended) et fyldig referat denne gangen.

Kampen mandag endte 3-2 i handelshøyskolens favør. Dette på tross av at Wam-Kam to ganger i førsteomgangen tok føringen.

Wam-Kam 2s første scoring kom på dødball. Venstrefoten til Wikborg viste seg som så mange ganger før nyttig, og frisparket fra om lag ti meter inn på BIs banehalvdel dro perfekt mot bakerste stolpe, tilsynelatende uanfektet av den ellers svært tilstedeværende vinden. I luften raget mangeårig WK-profil Anders Stivold og nikket ballen kontant i mål - en svært god prestasjon fra begge parter, som kunne feire Wam-Kams første scoring med en varm klem i det sure været.

Den første reduseringen fra BI kom ikke lenge senere på et frispark fra om lag 30 meter. I samarbeid med vinden, utspilte ballen fra BI-spilleren WKs sisteskanse Petter og gikk direkte i mål. Kalddusjen ble likevel kortvarig, for i det påfølgende angrepet svarte Wam-Kammerne umiddelbart. Aleks vant ballen etter iherdig og solid innsats foran øynene på sin mangeårige supporter og bestefar som for anledningen hadde tatt turen til Ekeberg gress, og spilte så videre til Preben. Preben vippet så ballen over den første BI-forsvareren, før han fikk med seg ballen fra kanten av sekstenmeteren, forbi enda et par BI-forsvarere og til slutt delegerte avslutningsansvaret til Wikborg som kom løpende og kunne sette kula i mål til sitt andre målpoeng for dagen.

Alltid involvert: Wam-Kams #10, Jonas Wikborg, var sentral i begge Wam-Kam 2s scoringer mot BI Athletics mandag kveld.


Wam-Kam 2 gikk til pause på 2-1 etter 45 minutter i motvind, og så fram til å dra fordel av medvinden i andreomgang.

Slik ble det dessverre ikke, og på tross av at de Oranje var farlig nære ved flere anledninger denne kampen, blant annet med en ball som lå på motstanderens målstrek i det som føltes ut som en drøy halvtime og unngikk den ene WK-foten etter den andre, samt ikke minst med et herlig skudd av Ville som BIs keeper skal ha all ære for at ikke resulterte i scoring, var det BI Athletics som fikk best betalt for strevet. To ganger på ganske kort tid mottok BIs angripere ball feilvendt, og på en tidendel av et sekund vendte de på kronestykket og kom seg forbi WK-forsvaret og kunne sette ball i mål alene med keeper. Dette ble også scoringene som fastsatte sluttresultatet og som gjorde at framtidens økonomer kunne ta med seg tre poeng hjem til Nydalen. 

På tross av at resultatet var kjedelig sett gjennom WK-øyne kunne det fort vippet begge veier, og det er i all hovedsak været som fortjener overskriftene etter kampen (noe det også har fått).

En liten setning eller to fortjener for øvrig BI Athletics’ nummer 7, som må ha vært værsyk og uttrykte en tydelig indre uro både gjennom verbale tics i nordnorsk diskurs, fysiske tics særlig i knotteregionen og en kvalme som ble særlig synlig da han ikke en gang orket å takke Aleks for kampen. Vi krysser fingrene for at han er kommet seg i dag, og ønsker god bedring.

#prayfor7

 

Stjerner: 

*** Ørjan

** Jesper

* Simen

 Siste Tweets