Nyheter

Kampen mot nedrykk: Kidsa herjet i thriller – men hvem er «WK-snitchen»?

Jonas #10 don Wikborg søn. 16 oktober 2022 Kampdetaljer


Fabio Miracco (fra venstre) fortsetter å øse inn mål, Carl Lindström snek seg opp på 2. plass på assistlisten og Eivind Lundby herjet på midten da Wam-Kam tok et stort steg mot fornyet kontrakt i 6. divisjon.

ELLINGSRUD KUNSTGRESS (wamkam.no) Wam-Kam-fansen har allerede gitt dem kallenavnet «FCE», og på grunn av guttenes alder (mellom 17 og 19 år, obs: må faktasjekkes) håper Die Oranje å kunne nyte godt av trioen i mange, mange år fremover. Onsdag var de avgjørende for at WK kunne hente hjem tre poeng i en svært viktig bortekamp. 

Men først: Hvilken WK-spiller er den største snitchen? Følgende drama utspilte seg nemlig på kunstgressbanen til Ellingsrud onsdag kveld. 

Ukjent Ellingsrud-spiller til hårfager WK-spiller: – Jeg skal knekke beina dine. 

Hårfager WK-spiller til dommer: – Hey, han sa han skulle knekke beina mine. Man kan rett og slett ikke holde på sånn.

Ukjent Ellingsrud-spiller til hårfager WK-spiller: – Snitch!

Hvem tror du WK-snitchen er? Kommenter i ditt foretrukne sosiale medier-nettverk!

Over til det store dramaet. Wam-Kams 6. divisjon er sjelden jevn.

Kåffa 3 har for lengst rykket ned med sine 0 poeng, men før onsdagens kamp var dette stillingen på de tre plassene over:

Wam-Kam – 17 poeng 
Klemetsrud – 17 poeng
Ellingsrud – 17 poeng
(KFUM 3 – 0 poeng)

Med seier mot Ellingsrud ville Wam-Kam være sikret «ikke bunn to» – med tap stinker det nedrykk lang vei.

For ordens skyld: Det er i utgangspunktet de to nederste som rykker ned, men på grunn av nedrykk i divisjonen(e) over kan det faktisk være flere som går ned. Det beror på algoritmer selv ikke de smarteste forstår seg på.

Kampen startet på verst tenkelig vis for WK da en lynrask Ellingsrud-spiss snappet ballen opp fra Benny og enkelt satte inn 1-0, men da sjokket var lagt seg, tok de oransjekledde mer og mer over initiativet. 

En strålende Eivind Lundby herjet på midten, og Carl Lindström fikk sin første assist for dagen da han dyttet ballen til Fredrik Sæland.

Den hjemvendte legenden klinket til fra nærmere 35 meter, og da er de aller fleste keeperne sjanseløse. 1-1!

2-1 kom på ny etter gode kombinasjoner på venstresiden. Petter «Ronaldinho» Dines slo ballen hardt inn langs bakken, og det var i hardeste laget for keeper. Han somlet ballen videre inn i feltet, der Fabio luktet lunta. Unggutten fra Moss dyttet ballen enkelt over linja til 2-1. 

Han står nå oppført med syv goller i debutsesongen for WK, bare to bak tidligere toppscorer Ville Lande Borring og tre bak toppscorer Jonas Wikborg. 

– Jeg skal ta igjen Ville, sier Fabio kontant. 

WK-maskineriet fortsatte å male på, og i 2. omgang fikk også Wikborg være med på scoringsballet. Han dempet en perfekt slått crosser fra mange ganger nevnte Carl på brystet og overlistet Ellingsrud-keeperen på enkelt vis. Hans 10. for sesongen – og nå alene på toppscorertronen. 

– Nesten så jeg gir Carl det målet, men jeg tror han trives best med assist, sier Wikborg.

Carl er nå oppe i fire assist for sesongen. Det er nest flest av alle på WK1, bare slått av Wikborgs 12 (!).

Det ble mer dramatikk på tampen da Ellingsrud dyttet inn en redusering kort tid før slutt. Og da, nærmest på overtid, da WK fikk en corner, skjedde det også en merkelig hendelse.

Ville – også kjent som corner-dødaren i breddeballen – var tydelig sulten på sitt 10. for året og var rimelig bestemt på at han skulle gå opp for å heade den i mål. 

– Ville, du blir igjen, ble det ropt fra benken.

– Men noen andre kan vel bli igjen? ropte kapteinen tilbake. 

– Vi skal slå den kort... svarte benken. 

En betuttet Ville fikk med andre ord ikke lov til å stange inn sitt 10. for sesongen, men viktigst av alt:

De tre poengene ble med hjem til Wam-Kams glade gutter.

 

 Siste Tweets