Nyheter

Jon Bergmann med kanonkule da Ushers spådom ble til virkelighet

Preben Halvorsen Skadsheim tir. 28 august 2018 Kampdetaljer


Oldenborg 2 - Wam-Kam 2 : 2-3 (2-2)

BJØLSENFELTET (wamkam.no) For én uke siden lovet styreleder Simen Dyb Berg en sulteforet fanskare "tre poeng i neste kamp". Neste kamp var i går, og sannelig skulle Berg få rett. For de fleste kom trolig seieren over et på papiret sterkere lag som en positiv overraskelse, men det er én som var viss om resultatet allerede i 2004. 


Wam-Kam 2 (4-3-3): Petter - Jesper, Jonas, Simen, Thomas - Preben, Severin, Stivold - Jørund, Ole, Bergmann

Spilte også: Stjerno, Moa, Aleks, Hoff, Wikborg, Ville


For å referere gårsdagens match, må vi altså tilbake til 2004 for å få den fulle historien. Det var på den tiden at den amerikanske artisten Usher trolig eksperimenterte med ulike former for psykedelika, og en dag fant seg selv i en slags framtidsvisjonær tilstand. Lite visste han nok om at sangen han da skrev på, som i tiden etter lansering tok dansegulv over hele verden med storm, var en sann spådom av Wam-Kam 2s målscorere i kampen mellom WK2 og Oldenborg 2 den 27. august 2018, altså 14 og et halvt år frem i tid. Før vi går videre, oppfordres alle til å ta en kikk på videoen under.

For det blotte øre, kan det kanskje virke som om Usher står og lirer av seg en tilfeldig konsonant på repeat, men de som overvar gårsdagens match vet at de tilsynelatende tilfeldighetene er alt annet enn nettopp tilfeldigheter. 

Wam-Kam 2 scoret tre mål i kampen, og målene ble scoret av - i denne rekkefølgen - Jon, Jørund og Jonas. Altå "J, J, J". 

Glem Snåsamannen, glem Lili Bendriss, that Usher better usher himself towards the throne of the psychic.

Nok om det. Under følger en mer eller mindre korrekt gjengivelse av kampens viktigste hendelser. 

Bergmann-kanonen

Gårsdagen startet over all forventning for Wam-Kam 2, og innledningsvis virket det nærmest som om Oldenborg-gutta ikke helt forstod hva det var som traff dem. Allerede etter tre minutter kom Wam-Kams første scoring, og den var det, som nevnt over, Jon G. Bergmander som fikk stå for. 

Forut for scoringen vant Wam-Kam ballen høyt i banen. Jørund mottok en pasning på høyrekanten, og sendte av gårde et strøkent innlegg over Oldenborgs 16-meter. Innlegget gikk over alt og alle, og fant Jon på motsatt kant. Han ladet høyreslegga, og klemte til på halv volley. Opptrinnet var av den typen der du gjerne tenker at "enten går dette til helvete, eller så blir det spektakulært", men så endte det for øvrig med å bli ingen av de nevnte. Skuddet i seg selv var ei kanonkule, men på vei mot mål traff det keeper og gikk i en slak bue over nevnte keeper og i mål. Igjen på skuddstedet slo en fornøyd Bergmann ut med armene og mottok hyllesten fra lagkameratene.

Bergmann legger mye av æren for scoringen på fansen, som har måttet lide seg gjennom en tøff periode: 

- Jeg følte vi skyldte fansen en reaksjon etter den tøffe sesongen. De skal ikke lide for våre interne intriger, og når kula kom mot meg så visste jeg den måtte inn, så jeg la kroppen sidelengs og håpet på det beste. Et skudd i keeperhøyde hadde blitt reddet, så jeg valgte å utnytte det våte føret. Å se den gå inn deilig var herlig, fortalte Bergmann en mer eller mindre samlet presse etter kampen. 

Når WK-toget ruller... 

Like etter 1-0-scoringen gjorde Wam-Kam 2 noe de sjeldent gjør: de økte ledelsen. Denne gangen var det Stivold som mottok ballen på midten. Den alltid iskalde WK-veteranen tok  seg tid til å finstille siktet, før han sendte av gårde en stikker mellom stopper og back til Jørund, som kom i hundre og helvete på høyrekanten. Derfra var det Jørund mot keeper, og på tross av at han etter egen smak fikk altfor lang tid, plasserte Jørund ballen lekkert til venstre for keeper. 

Så skjedde det som måtte skje. For når WK2-toget ruller er det noe som ikke er som det pleier... 

Det som skjedde etter 2-0-scoringen var derfor at Oldenborg fikk ta over initiativet i kampen, og det gikk ikke lenge før de Oransje hadde både ett og to mål også i egen sekk. Det første av målene kom på et langskudd som katten Skadsheim i WK-buret ikke rakk, og det andre kom etter at en klarering fra WK-forsvaret på uheldig vis traff benet på en Oldenborg-spiller og ble til en solid bakrommsball som ledet Oldenborg-spissen inn i en én-mot-én-situasjon med WKs sisteskanse, en situasjon Oldenborg-spissen gikk seirende ut av.

Sammen for styrelederen

Den hurtige opphentingen kom nok litt bardust på de fleste av oransj herkomst, og det var derfor godt at 2-2-resultatet stod seg fram til hvilen. Da var det nemlig litt tid til å reflektere over hva som egentlig stod på spill. 

Forrige uke kastet klubbens styreleder alle sjetonger på bordet, da han lovte Wam-Kams supportere seier i Oldenborg-kampen i tilsvaret på kritikken som ble reist mot han og klubben etter en lang rekke svake resultater. For Berg sin del var det derfor skjebnesvangert med en god andreomgang. Nettopp det virket Bergs undersåtter å forstå.

For det var et langt mer sultent og innsatsvillig WK2 som entret matta i andreomgangen, og oppsummert var Wam-Kam tettere på i alle dueller, farligere i alle angrep, tryggere i alle angrep i mot og generelt sett mye jævligere å møte for Oldenborg 2. Flere ganger rullet Wam-Kam godt opp, og flere ganger hadde de gode muligheter til å ta ledelsen, men det måtte en straffe til for å få betalt for jobben. 

Straffen ble tilblåst på en situasjon hvor Aleks tok med seg ballen ut på høyrekanten. Inne i feltet fant han Preben med et innlegg, men i det sistnevnte gikk til værs for å stange ballen mot mål, fikk han to armer i ryggen og ble dyttet kontant over i ufarlig posisjon. Dommeren var ikke i tvil, og pekte på det manglende krittmerket. 

Når straffen var et faktum trakk oransje spillere seg til siden, og ga plass til den selvsagte straffetakeren og ikke minst fullbyrderen av Ushers spådom: Jonas Wikborg. 

Wikborg har i løpet sine 7 sesonger i oransj for WK1 og WK2 aldri bommet på en straffe, og selv om baneforholdene kanskje ville det anerledes i går, var han nok en gang sikker som banken. Keeper gikk en vei, ballen en annen, og 3-2-scoringen lå med ett og hvilte i nettet bak keeper. 

De siste 20 minuttene av kampen dreiet seg først og fremst om å forsvare ledelsen, og på tross av noen litt uoversiktlige situasjoner og et keeperbytte med 10 minutter igjen, gikk det - for første gang siden 14. mai - veien for det oransje andrelaget. Over hele Bjølsenfeltet kunne en høre styreleder Berg puste lettet ut over det faktum at han trolig sitter trygt i sjefsstolen en liten stund til. I hvert fall fram til neste kamp. 

For første gang siden 14. mai kunne også WK-guttene taktfast stemme i det faste seiersropet W-A-M-K-A-M, og stemningen var en helt annen enn den har vært på lenge. 

Jon Bergmann oppsummerer seiersmålet og seieren på følgende vis: 

- Å score var deilig, men wikborgs straffe var enda bedre! Jeg kan ikke forestille meg det presset gutten hadde på skuldrene sine, men han putta den som han alltid gjør, kaldt og uttagbart for keeper. Jeg merket noe i gutta etter kampen. Den følelsen har vi ikke hatt siden opprykkssesongen, og jeg synes synd på lagene som skal møte oss de neste rundene!

Om Wam-Kam 2 klarer å kverne videre i samme stil gjenstår å se, og første muligheten kommer allerede mandag i oppgjøret mellom WK2 og tabelljumbo Skeid. 

 

Stjerner

*** Jørund

** Thomas Horvath

* Jonas Halvorsen, debutant-Moa