Nyheter

Han er Wam-Kam 2s nye kaptein - møt Anders Solberg

Preben Skadsheim fre. 29 mars 


Mandag 1. april er for mange, også i år, en mulighet til å lure nære og fjerne trill rundt med artige spøker som ukokte egg, tulletelefoner fra Norsk Tipping eller oppdiktet graviditet. For spillerne i Wam-Kam 2, derimot, er 1. april i år først og fremst dagen da sirkuset setter fart – det er klart for seriestart.

Etter en vinter med ukarakteristisk godt treningsoppmøte, og dermed også ukarakteristisk godt treningsutbytte er det nok mange WK2-ere som er spente på å snøre skoa og sette i gang. En som nok kjenner litt ekstra på nervene og kilingen i magen er Wam-Kam 2s nydøpte kaptein, Anders Solberg.

Mot slutten av vinteroppkjøringa mottok Solberg en i hans bok overraskende henvendelse fra andrelagets hovedtrener Severin Sverdvik: «Hva tenker du om å være kaptein?». Solberg var, på tross av forfjamselsen, sitt ansvar bevisst, og derfor ble det sånn. Årets WK2-kaptein heter Anders Solberg.

På 90-tallet vokste Solberg opp i Vangveien på Mysen (samme Mysen som Mads Mysen fra Mysen, journ. anm.) som den yngste av tre brødre. Nærmeste nabo var gressmatta i Funderudparken, og så lenge det ikke var snø eller is på banen, var brødrene Solberg på plass med ballen i beina og matpakka fra mamma Unn-Marit liggende ved sidelinja. Anders kunne med store øyne la seg fascinere av storebrødrene Eivind og Endres finesser, og drømte seg til fotballkarriere hver gang de med innlevelse fortalte ham om idoler som Batistuta, Gullit og Van Basten.

Lillebror i midten: fra ung alder har Anders vært læregutt hos storebrødrene Endre (venstre) og Eivind (høyre). Kanskje har han dem å takke for at han mandag trekker på seg kapteinsbindet for Wam-Kam 2.


Kanskje er det nettopp disse tidlige møtene med fotballen som har tatt Anders dit han er i dag.

Når wamkam.no-redaksjonens utsendte torsdag møter Solberg, har bordene snudd. Storebrødrene har langt på vei lagt fotballkarrierene bak seg, mens Anders selv kanskje er inne i sine beste år som fotballspiller. Med et fast håndtrykk bare en kaptein verdig hilser Solberg vennlig, og setter seg ned overfor journalisten.

Gratulerer som ny kaptein for Wam-Kam 2 Anders, hvordan har du det?

Hei! Jeg har det veldig bra, våren har kommet til Oslo.

Fortell, hvordan endte du opp i Wam-Kam? Den lange eller den korte historien…

Jeg flyttet til Oslo i august og hadde lyst til å gjenoppta fotballkarrieren min etter mange år med skader. I løpet av sommeren drev Petter Skadsheim med kraftig lobbyvirksomhet for å ha meg med i Wam-Kam, og på en låvefest i Indre Østfold en sen sommerkveld falt det juridisk lovbindende håndtrykket - jeg skulle bli WK-spiller.

Det var på denne låvefesten at Anders (bak til venstre) ga hjertet sitt til Wam-Kam FK etter iherdig innsats fra WK2s sisteskanse Petter Skadsheim (foran til venstre).


Hvor har du vært før?

Jeg har tidligere vært i min moderklubb Mysen og Trøndelags beste breddeklubb Kvik 2.

Du er ikke en klubbhore altså – det kan vi like. Hvem er den beste fotballspilleren du har spilt med?

Det må være Fredrik Lindblad (DJ FLO) da han var 16 år.

Hva med den beste du har spilt mot?

Mohammed Elyounoussi.

Beste fotballminne?

Åpenlys snikskryt, men strandfotball på Sao Tome og Principe er et godt minne. Har også veldig gode minner fra Smaalenene Romjulscup med både lagene Solberg og Batong Juniors.

Hva tenkte du da Severin tok kontakt for å spørre deg om hånden din (eller armen, kanskje mer presist)?

Kort og greit: Sjokk og vantro! Jeg kunne ikke tro mine egne øyne da meldingen fra Severin kom: «Vil du være kaptein?». Den euforien jeg kjente inni meg kan ikke beskrives med ord. En sånn tillitserklæring er selvsagt en stor ære for en beskjeden og ydmyk kar fra Indre Østfold.

Du debuterte i fjor høst, og har allerede tatt kapteinsbindet. Hva tenker du om utviklingen?

Det har virkelig vært en reise. For å sitere den kanadiske rapperen Drake: “Started from the bottom, now we're here - Started from the bottom, now my whole team fuckin' here”

Hva er det viktigste du kan tilføre Wam-Kam 2 som kaptein?

Godt humør, innsats, lav BMI og lange bein.

Hva er så din første og største misjon som kaptein for WK2?

Få gult kort og vinne første seriekamp.

Hvem er ditt kapteinsforbilde og hvorfor?

Steven Gerrard. «This does not fuckin’ slip».

Du fikk prøve deg som kaptein i treningskampen og den påfølgende festen på kvelden lørdag. Hvem leverte best på festen, og hvorfor?

Oi, vanskelig spørsmål! Lørdagen var en kveld med utrolig mange vinnere. Først og fremst, Petter Zut-Zut Skadsheim – hjernen bak lagfesten, tilretteleggeren, bookingansvarlig og pizzainnkjøper. Ellers må Eirik Mork nevnes. Han stilte med godt humør og tok oss alle tilbake til ungdomsstida da han møtte opp med en halvliters pepsiflaske fylt med sprit. Sindre Meldalen får definitivt også en stjerne etter at han syklet hjem for å hente kabeltrommel og en flere år gammel treliters pappdunk med hvitvin – klasse! I tillegg må jo alle de nyinnvidde WK-spillerne selvsagt hedres: god innsats og velkommen!

Hvordan vil du oppsummere Wam-Kams overgangsaktivitet i vinter?

Jeg må si de overgangsansvarlige har gjort en god jobb. De har vært svært aktive! Fått inn utrolig mange gode og habile spillere, men viktigst av alt: Gode mennesker.

Wam-Kam 2 vant i fjor TO kamper, og endte tredje sist på tabellen. Hva er dine spådommer for den kommende sesongen?

Jeg er skråsikker på at det blir bedre enn i fjor. Jeg mener fast bestemt at med de nye spillerne og litt flyt så har vi en god sjanse for å havne på øverste del av tabellen.

Hvem har du størst troa på i WK2-stallen i år, bortsett fra deg selv?

En spiller jeg har spilt med før og som bare har blitt bedre og bedre for hver trening – Vegard Klund! Har også stor tro på Thomas Worren, som jeg synes virker som en meget solid spiller.

I tillegg må Wam-Kams egen Maxi Rodriguez nevnes – argentineren Matias Germana. Kun to treninger og en lyskestrekk, men han ser veldig lovende ut.

Og til sist: mandag møter vi Grüner 2 på Rommensletta. Hvordan ender kampen og hvem scorer?

Vi er i god form og med vår nye innovative 4-4-2, så blir dette seier. 2-0. Målkåte Håkon Hammeren fortsetter den gode scoringsformen og Severin Sverdvik setter den andre. Oddsbombe.

Takk for praten.

Det er jeg som skal takke.

Med den ydmyke avslutningen, trekker Solberg jakka på seg og nikker farvel. Det er på tide å komme seg videre og prikke forberedelsene til mandag. Redaksjonens utsendte blir sittende litt for å fordøye inntrykkene – det lover godt for Wam-Kam 2 i år.

 Siste Tweets