Nyheter

Fotballprofil raser over norske fotballdommere etter WK2-uavgjort på Grei kunstgress

Preben Halvorsen Skadsheim ons. 30 mai 2018 Kampdetaljer

Grei 2 – Wam-Kam 2: 4-4 (3-2)

GREI KUNSTGRESS (wamkam.no) Med Grei 2 på motsatt banehalvdel og den første regnskuren i Osloregionen på tre uker, virket det nærmest skjebnebestemt at denne kampen ville bli «Grei skuring» for Wam-Kam 2. Likevel havnet de Oranje bak fra start, men mobiliserte krefter og tok med seg et velfortjent poeng fra mandagens kamp.

Wam-Kam 2 (4-2-3-1): Petter – Jesper, Simen, Skeie, Horvath – Severin, Aleks – Preben, Wikborg, Jon – Ole G

Spilte også: Ville, Bjørnar, Stivold, Klund

Mandag kveld var det altså duket for dyst på det som må være et av 7. divisjons flotteste anlegg: Grei kunstgress. Matta var fuktig etter at hovedstaden omsider hadde fått litt etterlengta regn. På tross av at regnet var for beskjedent til å gjøre noe med det midlertidige engangsgrillforbudet, var det mer enn godt nok for å sette prikken over i-en på baneforholdene.

Kveldens motstander, Grei 2, hadde før møtet med Wam-Kam 2 fire seirer og ett tap i sin statistikk og lå på en småpen andreplass mot WK2s femte. De minimale forskjellene i kvalitet på banen vitnet imidlertid om at nivået er meget jevnt i årets 7. divisjon avdeling 2.

Det var rett nok Grei 2 som tok styringen fra start. Mens flere WK-spillere manet egne lagkamerater til å kjempe hardere, skaffet Ammerud-guttene seg en corner. Wam-Kam FKs mangeårige styreleder Simen Dyb Berg – som nylig for øvrig har blitt far (WK-redaksjonen gratulerer) – tok ansvar i feltet og headet ut. Dessverre stod en Grei-speller aleine i returrommet, og scoringen var det ingenting å si på. Det var en avslutning av det lekre slaget; halvveis sidestilt klinket Grei-spilleren ballen på hel volley, og ballen duppet fint i det lengste hjørnet. 1-0 til hjemmelaget.

Neste scoring var det også Grei som skulle stå for, og dessverre for de Oranje satt også denne riktig vei for motstanderen. Med litt snaut med tid og litt dårlig kommunikasjon i bakre ledd snappet en motspiller opp ballen og satte den kontrollert i målet bak Petter, som tidligere i omgangen hadde vartet opp med det par småpene tigersprang og hindret Grei-scoring.

Etter 2-0- scoringen skulle Wam-Kam endelig svare.

20 minutter ut i den første omgangen entret Ville banen for de oransje, og etter ti spilte minutter ble han en svært viktig brikke i Wam-Kams første scoring. Wam-Kam fikk frispark ute på høyrekanten, Wikborg slo inn, og høyest i feltet raget Ville. Headingen ble sendt mot mål og rett i låret på Klund som styrte ballen inn i nettet til sin første Wam-Kam-scoring for sesongen.

Like etter scoringen avanserte Grei på ny til 3-1, men Ville skulle igjen vise seg viktig da han før pause stod bak en ny WK-redusering. Igjen var det på et frispark, igjen var det på høyrekanten, igjen slo Wikborg frisparket, og igjen hang Ville høyest i lufta og kunne omsette frisparket i mål på nok en heading like før hvilen.

Grei-keeperen famler febrilsk etter ballen som for lenst har passert og blitt Villes tredje mål i WK2-trøya for sesongen.

Etter pause var det WK2 som definitivt hadde styringen på kampen. Defensivt stod de Oranje like tett som Stoke på sitt beste i 2015/16-sesongen, og de få gangene motstanderen klarte å spille seg til farligheter viste Wam-Kams sisteskanse sesongens beste form og vartet opp med flere kjemperedninger. Offensivt var de en konstant trussel for Grei 2.

Omgangens første scoring kom likevel ikke som et direkte resultat av gode offensive kombinasjoner, men heller som et indirekte et. Wam-Kam fikk spilt til seg en corner, og idet ballen kom inn over feltet rev en Grei-spiller Bjørnar over ende på strek. Pipeblåseren var klar i sin pipe, og pekte kontant på straffemerket.

Med Wikborg på benk var alt duket for at Ville kunne legge på til dagens andre scoring, og på tross av at keeper var på ball, gjorde han nettopp det. Stillingen var nå 3-3 og kampen begynte å likne bemerkelsesverdig mye på 4-4-kampen mot Skeid, hvor Wam-Kam 2 snudde fra 1-3 i Skeids favør, til 4-3 i egen.

Slik skulle det også bli.

På tross av at de fem tilreisende Grei-supporterne tryglet fra tribunen om at Wam-Kam måtte «hold their horses» viste de oransje ingen tegn til å snu. Mål nummer fire kommer etter at Wam-Kam har spilt seg fint opp til Greis 16-meter. Idet Grei-forsvaret så ut til å få ryddet opp, snappet Ole ballen og kom plutselig til en sjanse. Den rutinerte WK-traveren viste ingen nåde og sendte kula kontrollert i det lengste hjørnet, og Wam-Kam 2 hadde plutselig ledelsen.

Spillmessig luktet det også som at dette kunne gå mot en seier oddsspesialistene på forhånd neppe hadde sett komme, men dommeren ville det annerledes. NFFs utsendte, som for øvrig trolig (og forhåpentlig vis) hadde sitt livs dårligste dag på jobben, bestemte seg for å blåse litt spenning i kampen da han ga Torstein rødt kort for en felling utenfor Wam-Kams 16-meter. På tross av at Wam-Kam helt tydelig hadde to mann i sikring, og at Greis spiller var på vei i retning cornerflagget, snarere enn i retning mål, mente dommeren bestemt at Torstein var siste mann og at han frarøvet Grei en klar målsjanse. Det skal riktinok sies at Wam-Kam muligens var noe heldige som bare fikk gult da Simen i første omgang sakset ned en Grei-spiller. "Jada dommer, jeg veit det er rødt" sa Dyb Berg umiddelbart etter taklingen, men dommeren lot det bli med det gule.

Uansett. Dommerens horrible innsats denne mai-kvelden gikk ikke ubemerket hen, og ingen ringere enn Jon Arne Riise var i furore etter mandagens kamp.

- Herregud!! Hvor dårlige er de norske dommerne?? At alle gjør feil er greit nok, men godeste! Dommerne blir bare dårligere og dårligere. God bedring, utbrøt Riise på sin Twitterkonto etter kampen.

I bresjen for breddespillerne: Jon Arne Riisere, tidl. Liverpool og Roma, taler Wam-Kams sak etter horrible dommeravgjørelser mandag kveld.

Utvisningen kom da det var snaut 20 minutter igjen på klokka, og oppgaven ble nå betydelig tøffere for Wam-Kam 2. De Oranje ga likevel ikke Grei mye rom, og kjempet med nebb og klør, og faktisk var de Oranje nær å øke ledelsen og dermed for alvor ta et grep om seieren flere ganger, blant annet med både Ole og Wikborg alene med keeper. Greis sisteskanse, som tidligere ikke hadde vært særlig synlig, gjorde seg dessverre for stor, og sendte ballen i andre retninger enn mot mål. Wikborg var etter kampen fra seg over å ha skuffet seg selv og lagkameratene, og dagen derpå hadde han følgende å si da WK-redaksjonen tok kontakt:

- Jeg har sett den sjansen i hodet mitt om og om og om igjen. Å bomme der... Det er helt sjanseløst, rett og slett. Jeg er utrolig skuffet over meg selv, og ønsker å beklage overfor alle som er en del av og som liker Wam-Kam. Nå vet jeg hvordan Loris Karius har det.

Ole var heller ikke nevneverdig fornøyd med resultatet av sin avslutning.

- Det var en feit 100-prosenter der, ja. Burde deff scora #spiss, skrev han da WK-redaksjonen var i kontakt med han etter kampen.

Ole ble avslutningsvis også frarøvet en nok en enorm sjanse da han ble taklet overende idet han var i ferd med å passere Greis siste forsvarer og spille seg til nok en sjanse alene med keeper. På tross av at samtlige i Wam-Kam-leiren var sikre på rødt kort til Grei og balanse i regnskapet, valgte dommeren heller å tildele Ole gult kort for filming, noe som kom feiende over hele Ammerud som en overraskelse større enn det må ha vært for Josef å få høre at Maria var gravid med ingen ringere enn barnet til Gud selv. Igjen en håpløs involvering av dommærn, som også etter kamp fortsatte å bemerke seg.

Da Ville prøvde å ta ham i hånda, nektet han plent. Og da flere Wam-Kam-spillere forsøkte å prate med ham, var det som å prate for døve ører.

Som resultatet helt øverst i saken viser, skulle også dessverre seieren ryke helt på tampen av kampen. På mirakuløst vis klarte Grei-angriperne tre minutter før slutt å tråkle seg gjennom et ellers svært stødig WK-forsvar. Møtet mellom Greis angriper og WK2s sisteskanse endte dessverre med scoring og poengdeling, noe som før kampen ville hørtes greit ut, men som etter føltes som et tap.

Og på toppen av det hele

Wam-Kam 2 tok riktignok likevel poeng fra et av topplagene, og holder derfor fortsatt på 5. plassen, fire poeng bak både 4., 3., 2. og 1.-plassen. Fortsettelsen starter førstkommende mandag mot nåværende 2.plass BI Athletics på gode, gamle Ekeberg gress.