Nyheter

Endte over 1000 dager lang måltørke - WK2 vurderer å skjerme profil

Jonas #10 don Wikborg ons. 16 mai 2018 Kampdetaljer


Nesten på dagen tre år etter forrige scoring slo Ørjan Iversen til på ny.

Wam-Kam 2 - Kurdistan 5-1 (1-1)

EKEBERG GRESS (wamkam.no): Wam-Kam 2 elsker Ekeberg gress, og Ekeberg gress elsker Wam-Kam 2. Mandag var det Kurdistan som fikk unngjelde.

- En gang i tiden kalte vi Ekeberg gress for Fort Ekeberg gress, manet Simen Dyb Berg de kampklare WK2-erne før avspark på den sagnomsuste banen. 

Etter å ha vært forvist til Ellingsrud forrige sesong - og også startet årets sesong på samme bane - var det nemlig (og endelig) duket for en retur til WK2s ekte hjemmebane: Ekeberg gress.

- O gode gud som vi elsker Ekeberg gress. Ahhh, gress, fortsatte Dyb Berg, noe som fikk flere wamkammere til å tenke tilbake på denne Ut i vår hage-sketsjen fra et par år tilbake.

Nok om det.

Mandag var en aldeles strålende for fotball. Den humpete Ekeberg gress 2-banen badet i sol, Thomas Horvath smurte seg rikelig inn med solkrem og den 17 manns sterke WK2-troppen så mer enn klare ut for å valse over Kurdistan, dagens motstandere. 

Men det ble tøft. Som seg hør og bør ble det slått mye i lengderetning, og det var i det hele tatt en del som tydet på at man gikk for lykke og fromme-taktikken i den første omgangen. Og det var bortelaget som først fikk hellet med seg.

Det gjorde imidlertid lite da Ørjan ladet skuddfoten fra nærmere 20 meter etter forarbeid av Bjørnar. Keeperen var på ball, men hva gjorde det når nettet sang et lite øyeblikk senere.

Ørjan jublet for mål, og vi må faktisk tilbake til 18. mai 2015 for å finne forrige gang midtstopperen (som denne sesongen også har vært å se på backen) fant veien til nettmaskene.

Mellom de to datoene, 18. mai 2015 og 14. mai 2018, er det 1092 dager. 

Flere mål ble det ikke de første 45 minuttene, men det skulle det bli etter hvilen. 

Det tok ikke lang tid før Preben så ut som en god Andrea Pirlo og sendte Ville gjennom alene med keeper. Giftige Lande Borring var ikke vond å be, og brukte like greit venstre (!) for å overrumple Kurdistans burvokter. 2-1! 

Litt senere forsøkte samme Preben forsøkte å finne Wikborg i feltet, men forsøket ble kontant stoppet av hånda til en motspiller. Dommeren pekte korrekt på stedet der krittmerket skulle ha vært, og fra omkring 11 meter var Wikborg sikker.

Så var det Preben sin tur til å juble for mål, og det kom etter et spill som ville gitt førstelagscoach Kalle tårer i øynene. Halvard Mysen tok et godt løp på sin venstrekant, fikk ballen langs linja av Wikborg, og slo inn. Der kom Grumstad stormende på førstestolpe, akkurat for sent til å sette ballen i mål, men det gjorde ingenting ettersom Preben kom stormende til på bakre. Boom - og 4-1 til Die Oranje.

WK2 ga seg ikke med det. Wikborg fastsatte resultatet til 5-1 fra nærmere 30 meter etter at Bergmann hadde utnyttet en bærplukkende keeper (hvis det er lov å si). 

Etter kampen ga Preben en kort kommentar til WK-fansen på The Facebook (se video her), men kanskje er det det siste vi har hørt av den store profilen på en stund. WK2 vurderer å «ta en Vålerenga» og skjerme sin store stjerne. Om han faktisk kommer til å bli skjermet, gjenstår å se.

Stjerner

*** Preben Skadsheim

** Ørjan Iversen

* Anders Stivold

Wam-Kam 2 (4-2-3-1): Petter Skadsheim - Jesper Hagen, Torstein Skeie, Simen Dyb Berg, Ørjan Iversen - Anders Stivold, Preben Skadsheim - Ole Jørgen Grumstad, Jonas Wikborg, Jon Bergmann - Ville Lande Borring

Spilte også: Bjørnar Nedal, Halvard Mysen, Jonas Halvorsen, Severin Sverdvik, Sindre Meldalen og Thomas Horvath

Tilskuere: Faktisk en del, inkludert, men ikke begrenset til Mads Mysen fra Mysen, stortingsdirektøren og mannen til stortingsdirektøren.


 Siste Tweets