Nyheter

Disse to er Wam-Kam 2s lys i enden av tunellen

Preben Skadsheim ons. 26 september 2018 Kampdetaljer


FROGNER STADION (wamkam.no) Wam-Kam 2 tapte igjen, men to gutter tente håpet om at framtiden er lysere enn nåtiden. Nysigneringene Anders Solberg og Håkon Hammeren stod bak WK2s eneste mål da Wam-Kams nest beste møtte BI Athletics mandag.

De som følger Wam-Kam tett, vet at høstens siste overgangsdag ble hektisk. To nye spillere kom inn dørene i Wam-Kam FKs lokaler, og etter flere minutter lange forhandlinger mellom blant andre spillernes tidligere klubber, Wam-Kams styremedlem Preben Skadsheim og klubbens trenerteam representert av Severin Sverdvik, var overgangsskjemaene fotballkretsen i hende før gongongen gikk og fristen var ute.

De to nysigneringene hentes fra klubbene Kvik 2 og Hurdal. Solberg er for øvrig Wam-Kams femte signering fra Eidsberg kommune, etter Preben og Petter Skadsheim og Halvard og Mads Mysen fra Mysen. Solberg og Hammeren (bestemt form av Jon Ludvig Hammer, for den språkinteresserte) er hverandre bekjente fra før av, etter at de sammen studerte Afrikastudier ved NTNU i Trondheim, og senere har reist Øst-Afrika på kryss og tvers. Bekjentskapet er noe klubben på sin side vektet svært positivt i signeringsprosessen.

- De er gode venner, og kjenner hverandre blant annet fra Afrikastudiene. Det er akkurat den typen relasjoner vi ser etter når vi sonderer overgangsmarkedet, sier en talsmann for klubben som ønsker å være anonym, og fortsetter: - I tillegg til at spillerne selv kan by på kvaliteter som uten tvil vil være WK2 nyttige, håper vi også at signeringene, med det de kan tilby av innsikt i det afrikanske miljøet, åpner for kontakt med et helt nytt spillermarked.

Lommekjent: Solberg er, etter sine mange turer på det afrikanske kontinent, godt kjent, også i fotballmiljøet. Her i løpeduell med en potensiell fremtidig WK-signering. 


I høst har de to nysigneringene begge fått sin WK2-debut, Anders mot Skeid på Ekeberg og Håkon mot Grei 2 på Ellingsrud. Mandag spilte de endelig sin første kamp sammen. Solberg var å finne på midten i startelleveren, men ble tatt ut til pause for en pust i bakken, til fordel for nettopp (lag)kompis Håkon. Drøye kvarteret ut i omgangen, på stillingen 2-0 til BI, var det dog endelig tid for at den frammøtte WK-supporteren Erik Nakkerud, skulle få se de to på banen sammen. Og det gikk ikke lang tid før de to viste fram en liten del av sitt trolig brede register.

Etter en WK-dødball mottok Preben ballen i motstanderens 16-meter, og på tross av en litt upresis touch, havnet den hos Solberg som hadde tatt veien opp fra midtbanen. Han var ikke vond å be, og via BIs stolpe, sendte han av gårde en strøken lissepasning til Håkon som umarkert kunne styre ballen forbi keeper og i mål.

Reduseringen til 1-2 skapte noen få minutters spenning i kampen, noe som førte til at Wam-Kam 2 ble akkurat offensive nok til at et par feilskjær ga BI muligheten til å punktere kampen fullstendig. Til slutt stod det dessverre 4-1 til handelshøgskolens utsendte.

Wam-Kam 2s negative form fortsetter altså, og tapet mot BI Athletics gjør at det, før siste serierunde, kun er ett poeng som skiller WK2 fra Haugerud på nest siste plass. Dette gjør at spenningen rundt hvorvidt andrelaget klarer å imøtekomme sesongens målsetninger lever til siste slutt.

Etter at WK2 i fjor havnet nest sist på tabellen i 7. divisjon, uttalte en beskjeden coach Sverdvik at målet for kommende sesong var å forbedre seg og sikre den tredje siste plassen i samme divisjon. Til nå har målet virket å være innen rekkevidde, men etter WK2s begrensede poengsanking den siste tiden, har bunnstriden blitt mer spennende enn nødvendig.

Noe nedrykk blir det heldigvis ikke – det har Skeid tatt seg av – men når årets siste kamp nå nærmer seg, er det flere av klubens følgere som allerede har begynt å se til neste sesong og som etterlyser et kvalitetsløft.

Mandagens kamp, med Solberg og Hammerens offensive bidrag, avslørte forhåpentligvis at hjelpen ikke er langt unna. Noe annet positivt å merke seg etter mandagens kamp, var at klubbens nest ferskeste signering, Petter Skadsheim, ser ut til å ha inntatt en mer offensiv keeper-rolle enn tidligere. Mandag fungerte han nærmest som en sweeper, og avverget flere kontringer som fort kunne gjort resultatet enda mer flatterende. 

Wam-Kam 2s neste og siste kamp for sesongen sparkes i gang mandag i uke 41. Da venter tabelltopp Grorud 3 på motsatt banehalvdel. Om WK2 kan ta en siste trepoenger og på den måten sikre den tredje siste plassen gjenstår å se. 

Disse var for øvrig å se i aksjon for WK2 mot BI Athletics:

WK2 (4-3-3): Petter - Stjerno, Moa, Torstein, Simen - Halvard, Severin, Anders Sol - #10, Ville, Preben

Spilte også: Thomas Horvath, Jonas Ogde Halvorsen, Jørund, Håkon, Aleks, Ørjan

Stjerner: 

*** Petter

** Håkon

Anders 

 Siste Tweets