Nyheter

Argentiner signerer for Wam-Kam – blir han 7. divisjons Messi?

Preben Skadsheim søn. 7 april 


BUENOS AIRES (wamkam.no) Idet de fleste trodde Wam-Kam var ferdige på overgangsmarkedet for i vinter, dro WK2-trener Severin Sverdvik til med nok en signering. Denne gangen et svært spennende tilskudd fra fotballstorheten Argentina.

At Wam-Kam har hatt en historisk aktiv overgangsvinter, har de fleste fått med seg. Rundt 20 spillere har i løpet av sesongoppkjøringen gitt styreleder Dyb Berg et håndtrykk og tatt skrittet inn i Wam-Kam-garderoben. Kilder internt i klubben meldte i forrige uke om at overgangsaktiviteten nå trolig var et skrevet kapittel, men torsdag satte Severin Sverdvik kronen på verket – han signerte en argentiner. 

Argentineren heter Matias Germaná, og møtte tidligere i vinter til sin første Wam-Kam-trening med jetlag og friske bein. I løpet av vintermånedene har han gjort seg bemerket på trening, og at klubben og spilleren nå har kommet til enighet om en overgang er godt nytt for alle med oransje hjerte.

Hjemme i Argentina har Germaná spilt både fotball og futsal i en årrekke, og idretten har en stor plass i hjertet hans.

Men det var ikke først og fremst fotballen som gjorde at Germaná i vinter flyttet til værbitte Norge.

- Jeg kom til Norge på grunn av kjærligheten. Jeg møtte kjæresten min hjemme i Argentina. Hun er norsk, og lik en god viking røver hun alltid noe med seg hjem når hun er på reise. I dette tilfellet var det meg, forteller Germaná og smiler lurt. 

De to har til nå bodd noen år i Argentina, men i vinter var det altså tiden for å trekke nordøstover.

Allerede før parets ankomst hadde Wam-Kam 2s nybakte kaptein, Anders Solberg, vært ute med følerne og sikret Germanás Wam-Kam-interesse.

- Heldigvis kjenner kjæresten min Anders. Han er, i likhet med meg, en stor fotballentusiast, og dette førte til at jeg allerede i min første uke på norsk jord, midt i det jeg trodde dere så på som skisesongen, hadde deltatt på min første fotballtrening.

Germanás første Wam-Kam-trening gikk for seg i mildt sagt rufsete værforhold, men argentineren lot seg ikke skremme av den grunn.

- Den første treningen var av det typiske «Velkommen til Norge»-slaget, en kombinasjon av vind og snø. For meg var det en ny og morsom opplevelse å skli rundt over hele banen uten nubbsjans til å stoppe ballen – det var fantastisk, forteller argentineren ivrig. 

Men det er ikke først og fremst været som gjorde at han fortsatte å møte opp på trening og nå kun er papirarbeid unna å være Wam-Kam-spiller. 

- For meg har det å bli introdusert for Wam-Kam vært fantastisk. Alle i laget har møtt meg med åpne armer, og jeg synes det er en veldig god sosial atmosfære i klubben. I tillegg virker alt veldig velorganisert, så da de tilbød meg å signere var det ingen tvil – jeg skulle bli en Waldemarkamerat. 

Wam-Kams Messi?

Med Wam-Kam-historiens første argentiner i hus, som attpåtil spiller ving, er det nærliggende å spekulere i hvorvidt Wam-Kam rett og slett har sikret seg sin egen Messi. Andrelagstrener Severin Sverdvik er raus med lovordene og går langt i å antyde at Germana ikke står mye tilbake for fotballhistoriens kanskje mest kjente argentiner.

- Alle i klubben er henrykte. Matias har vist gode takter på trening, og jeg mener at han har ferdighetene som kreves for å bli 7. divisjons Messi, sier Sverdvik til wamkam.no lørdag.

På spørsmål om hvilke likheter han mener de to deler spesifikt, svarer Sverdvik konsist, og uten betenkningstid:

- Bra nærteknikk, et øye for mål og argentinsk pass. 

Om Sverdvik får rett i spådommene gjenstår å se, og trolig er det ikke lenge før WK-fansen får se argentineren i aksjon.

Germaná er allerede satt opp i troppen som skal møte Høybråten/Stovner 2 førstkommende mandag, og går alt som det skal får han da også sin Wam-Kam-debut.

Etter det wamkam.no erfarer, ligger nå skjebnen i hendene til det argentinske fotballforbundet som formelt må gi slipp på nok en fotballspiller som søker lykken i Europa. 

 Siste Tweets