Nyheter

Alt om overgangsmarkedet: Disse er på vei inn - og disse er på vei ut

Fredrik Bøe Saltbones fre. 25 januar 


Det blir mange nye fjes i den oransje drakten denne sesongen. Få overganger er bekreftet, men her får du siste nytt fra ryktebørsen.

– Pr. nå er det slik at vi kun har midler til spillere som ikke krever overgangssum eller lønn. Det skyldes flere ting, uten at jeg kan gå inn på det. Vi satser på at WKs renommé skal være en stor nok tiltrekningskraft for nye signeringer. Frem til nå ser det ut til å ha fungert, sier overgangsansvarlig for WK 1, Magnus Ra, uten å gå mer i detalj.

– Er det fortsatt åpning for at prøvespillere kan komme på trening og vise seg frem?

– Ja, det er det.

Ra er hemmelighetsfull når det gjelder konkrete navn, men wamkam.no har skaffet seg oversikt fra kilder tett på WK 1. Se oversikten litt lenger ned i saken.

WK 2: Enorm pågang av prøvespillere

Når det gjelder Wam-Kam 2 og 3, blir det trolig store endringer i troppen. Å opprette et nytt lag betyr at man må få en god del spillere inn. 

– Det kan jeg ikke kommentere på det nåværende tidspunkt, men hvis jeg skulle sagt noe om det, så ville jeg sagt at det skjer mye! WK-legende Jon Bergmann flytter til Kristiansand (OBS! Lenke til annonsørinnhold), Ville skal som kjent til Finnmark et halvår og Legende-Jørund er langtidsskadet, så disse må erstattes, sier WK 2-trener Severin Sverdvik.

Det står imidlertid ikke på interessen. I januar har det vært rekordmange på WK 2/3-trening. Tidvis har det vært så stor pågang at laglederne har måttet si nei til nye prøvespillere. 

– Vi har hele 13 prøvespillere på trening som alle har gjort det godt, så det ser meget lyst ut for vår del. Vi ser for oss å ta opp et sted mellom fem og åtte av disse til WK2 og 3, så det blir vanskelig å velge. Et luksusproblem, rett og slett, sier Sverdvik.

 

WK 1: Disse er på vei inn – og disse er på vei ut:

 

INN:

 

Andres Hammersbøen:

Nåværende klubb: Wam-Kam

Alder: 22

Posisjon: Midtbane

Dette er vel egentlig ikke en overgang, men i praksis blir det det. Hammersbøen har tilbrakt det siste halvåret som utvekslingsstudent i Tsjekkias hovedstad, Praha. Den 22 år gamle midtbanespilleren har trent for fullt i vinter og er klar for spill allerede.

Mats Brevik:

Forrige klubb: Sarpsborg FK

Alder: 27

Posisjon: Venstre back eller kant

Etter det wamkam.no erfarer er det kun de personlige betingelsene og en underskrift på overgangsdokumentet som gjenstår før Mats Brevik bli Wam-Kam-spiller.

– Wam-Kam er veldig interessant. Det virker som en veldig fin og sammensveiset gruppe. Føler jeg har blitt veldig godt tatt imot, svarer den sympatiske sarpingen.

 

INN?

 

Mats Arntzen:

Forrige klubb: Fjellstrand

Alder: 23

Posisjon: Midtbane

Den avtroppende Fjellstrand-generalen har vært jevnlig på WK-trening denne måneden. Der har han imponert med flere “luker” på WK-stjernen Jonas Wikborg.

– Det er gøy å spille fotball, sier Arntzen kryptisk til wamkam.no.

– Kommer vi til å se deg i oransj drakt denne sesongen?

– Det er for tidlig å si.

Halvor Andersen:

Nåværende klubb: IL Borgar

Alder: 28

Posisjon: Midtbane

Andersen var én av to nykommere som spilte miniturneringen på Nesodden tidligere i januar. Han er kjent for å ha stor arbeidskapasitet og evner å dekke store rom på midtbanen.

– Det stemmer at jeg vurderer en overgang fra blått til oransj før 2019-sesongen, men det avhenger noe av situasjonen i min nåværende klubb, I.L Borgar. I løpet av et par uker vet jeg mer om veien videre i moderklubben, og kan ta en avgjørelse. Wam-Kam framstår som et perfekt alternativ på et passende nivå, og inntrykket hittil er meget bra. For øyeblikket er jeg ikke på trening grunnet en leggstrekk, men returnerer til Valle så fort det er leget. Dersom Oslos Wolves ønsker tjenestene til en treig, men ærlig indreløper, er det for øvrig svært gledelig, sier Andersen og signerer kommentaren med “Sportslig hilsen Halvor”.


COMEBACK? Erik Nakkerud vurderer comeback i WK-drakten, etter det wamkam.no erfarer. Foto: Wam-Kam


Jonas Bøckmann:

Nåværende klubb: IL Borgar

Alder: 21

Posisjon: Midtbane

– Om Borgar skulle greie å stille lag, så blir jeg i Borgar. Om det derimot skulle vise seg at det ikke er mulig å stille lag, så er Wam-Kam klubben jeg går til. Det er alt jeg kan si foreløpig, sier Bøckmann.

Ole Kristian Haus:

Nåværende klubb: IL Borgar

Alder: 21

Posisjon: Forsvar

Ole Haus er i samme situasjon som både Halvor Andersen og Jonas Bøckmann. Men etter det wamkam.no erfarer har han også vært på trening med Heming og testet seg der. Wamkam.no har ikke lykkes med å få en uttalelse fra Haus.

Erik Nakkerud:

Nåværende klubb: Nesodden

Alder: 28

Posisjon: Forsvar/midtbane

Den tidligere MDG-politikeren har 78 kamper for Wam-Kam på samvittigheten. I vinter spilte han to kamper i WK-trøyen, i miniturneringen på Nesodden, men han har foreløpig vært så mye å se på Valle. Etter det wamkam.no erfarer, er han lysten på comeback i den oransje trøyen, men han er fortsatt i tenkeboksern.

 

UT:

 

Ville Lande Borring:

Alder: 32

I fjor ble han kåret til Årets spiller på WK 1, men den første halvdelen av sesongen må Wam-Kam klare seg uten ham. Midtstopperen skal jobbe som lege i Finnmark.

Ståle Bjørnersen

Alder: 40

Posisjon: Midtbane

WK-veteranen som i fjor fungerte som John Martin Kalleviks assistent, bestemte seg for å legge opp etter fjorårets opprykkssesong.


 

FORSVINNER: Verken Ville Lande Borring eller Ståle Bjørnersen blir å se når Wam-Kam starter ny sesong. Foto: WK-redaksjonen


 


 Her kan du høre Wam-Kam-låten – som tidligere er blitt hyllet av Idol-Jonas og flere andre kjendiser:

Les mer:

** Wam-Kam-legende alvorlig skadet: Her ryker trolig hele 2019

** KM-tittelen glapp med knappest mulig margin for Wam-Kam. Etterpå kom gulltreneren med trist beskjed.

** Gladmelding for WK2: Beholder plassen etter nimålsthriller

** Anklages for å ha stjålet WK-profilens varemerke

** Absurd skade på WK2-stjerne - pådro seg strekk da han løp til T-banen

** Derfor sammenliknes WK2-stjernen med Maradona – og syltetøy (!)

** Eks-landslagsstjerne lovpriser Wam-Kam etter bragd mot Bærumsløkka

** Slik går det med de tidligere Wam-Kam-profilene i dag 

** Ble lurt trill rundt av Wam-Kams briljante 1. aprilspøk

 

 

 Siste Tweets