Kampdetaljer

Fossum1
Wam-Kam 10

24.05.2018

20:15

Seriekamp

Fossum kunstgress

Kamprapport


Dommeravgjørelsen skapte raseri. Nå kommer Twitter-dommer med nedslående analyse.

Fredrik Bøe Saltbones lør. 26 mai 2018


Det var riktig å annullere 1-1-scoringen i sluttminuttene mot Fossum, mener tidligere fotballdommer Tore Schjølberg.

Fossum - Wam-Kam 1-0 (0-0)

FOSSUM KUNSTGRESS (wamkam.no): Wam-Kam 1 gikk torsdag denne uken på sesongens første tap. Men det skjedde ikke uten kontroverser. 

Die oranje gjorde det meste riktig hele kampen, men det ville seg ikke helt foran mål. Fossum hadde lite å komme med, men et kvarter før full tid klarte hjemmelaget – til tross for at de knapt hadde skapt en halvsjanse hele kampen – å sette ballen i mål.

Da startet voldsom jakt på utligning scoring fra de oransje gjestene, og like før slutt kom den. Halvard Mysen fra Mysen slo et godt innlegg fra venstre. Inne i boksen hoppet Ville Lande Borring høyt for å nå ballen, og samtidig kom keeperen ut for å plukke innlegget. 

WK-supporter: - Skandale!

Det så tilsynelatende ut som en helt fair duell, men Fossum-keeperen – som sto i mål som en gud stort sett hele kampen – glapp ballen ned i føttene til WK-spiss Ola Jahr Røine. Røine satte ballen sikkert i mål. Men så kom lyden fra fløyta: dommeren annullerte scoringen. 

WK-spillerne reagerte med raseri og protesterte mot dommeren - til ingen nytte.

– Var aldri frispark, ass. Hodet mitt var mellom ballen og den ene hånden til keeper, sier Wam-Kam-kaptein Ville Lande Borring til wamkam.no lørdag. 

Også Wam-Kam-supporterne ble forbannet. 

– Snytt! Frispark for å være udugelig i duell som keeper? Skandale! sier WK-supporter Erik Børresen 

Se situasjonen her og bedøm selv:

 Det er imidlertid flere som mener dommeren gjorde riktig. WK-redaksjonen utfordret tidligere fotballdommer Tore Schjølberg, som stort sett alltid har en mening om dommeravgjørelser i fotball, til å analysere annulleringen.

– Keeper først på ball, så greit frispark det der.

– Hmm.. Ser at det går an å blåse der, men synes det er litt billig også. Mener du det er soleklart frispark? spør WK-redaksjonen.

– Ikke gode nok bilder til å være helt bastant, men det ser da ut som keeper er først på ballen, og har hånda mellom ballen og hodet til angriperen?

Wam-Kam-redaksjonen sendte så videoen i høyoppløselig versjon til den tidligere fotballdommeren. Da var dommen klar:

– Keeper først på ball, ja, sier Schjølberg.

57 personer har kommet med sin vurdering av dommeravgjørelsen på Twitter, og på mikrobloggtjenesten er de fleste enige med Schjølberg.