Kampdetaljer

Wam-Kam 25
Oppegård 23

lør. 23 mars

15:00

Treningskamp

Østre Greverud kg

Kamprapport


Gråtkvalt Bergmann avsluttet WK-karrieren med mål: - Et stolt øyeblikk jeg kommer til å huske så lenge jeg lever

Jonas #10 don Wikborg man. 25 mars 


Han ble introdusert for klubben i 2009. Nå er Jon Bergmanns WK-eventyr over for denne gang. 

Oppegård 2 - Wam-Kam 2, 3-5 (0-3)

ØSTRE GREVERUD KUNSTGRESS (wamkam.no): Wam-Kam 2 herjet med Oppegård 2 på fremmed kunstgress, men det er Jon Bergmann som stjeler overskriftene etter åttemålsthrilleren.

Den alltid blide sørlendingen har akkurat gått av banen for siste gang som Wam-Kam-spiller. En liten tåre triller nedover hans venstre kinn, men det tar ikke lang tid før smilet igjen preger ansiktet til Jon Bergmann.

Sammenlignes med CR7

For ti år siden jobbet han sammen med Øystein Hjelle Bondhus på Fotballshop på Oslo City, og det skulle vise seg å bli starten på eventyret som nå er ved veis ende. Jon Bergmann er ferdig i Wam-Kam for denne gang. Han flytter «hjemover» til Sørlandet, men vet at det alltid er husrom i den oransje drakten. 

- Hvordan begynner man å oppsummere det eventyret jeg har vært med på, sier en gråtkvalt Bergmann, og mimrer tilbake til starten av sin WK-karriere:

- Som en Cristiano Ronaldo-inspirert 20-åring som ikke hadde lett for å løfte blikket og ta enkle valg, var nok oppfattelsen av meg at jeg var en litt ego og ikke veldig taktisk begavet spiller, sier han lattermildt.

Bergmann ble ikke værende lenge i klubben i starten. Utdanningen tok ham til San Francisco, før han igjen sluttet seg til WK før 2014-sesongen. 

- For hvert år som gikk, ble jeg en bedre lagspiller og mindre lik mitt store idol, Cristiano Ronaldo. Og gjennom lagfester og København-turer kom jeg tettere på veteraner fra de tidlige WK-dagene, nåværende WK1-stjerner og gutta på WK2, som er noen av de herligste menneskene i breddefotballen og Oslo by. 

Bergmanns beste minner

Det er åpenbart at det sosiale er viktig for Bergmann, som i flere år arrangerte avslutningsfester for WK med DFDS-ferga til Køben.

- Styreleder Simen var en av dem som påpekte at han likte utviklingen min. Jeg var som en god vin, sa han, jeg ble bare bedre med årene. Samtidig: det jeg har manglet som fotballspiller, har jeg kompensert med godt humør. Jeg er inkluderende og omtenksom med alle på laget, sier han.

Han mener han kunne skrevet bok om sitt ti år lange eventyr i den oransje trøya, men makter også å plukke ut noen høydepunkter eksklusivt for wamkam.no:

- Å forme en deilig angrepsrekke med Ville og Wikborg, de fantastiske kombinasjonene med Mads Mysen fra Mysen på trening, rekordseieren mot Høybråten/Stovner, en heftig 7'er-kamp for WK3 med åtte assist og ett mål og kanskje det fineste målet scoret på en WK-trening. Det tok pusten av selv Jon Ludvig Hammer, og han har sett mange trekk. Og selvfølgelig opprykkssesongen, da vi gikk fra 8. til 7. divisjon med WK2. Det troner nok aller høyest, sier han mens resten av WK2-gutta måper av beundring. 

Eksperimenterte med 4-4-2

For vi må ikke glemme helt hvorfor denne artikkelen er på trykk. Det handler om WK2 siste treningskamp for sesongen, en kamp som gir håp for den kommende sesongen. Se flere bilder fra kampen her:

Etter først å ha snakket om 4-3-3 i minst et kvarter før kampstart, inkludert litt opplæring fra «WK1»-Wikborg, sjokkerer spillende trener Severin Sverdvik ved å melde:

- I dag skal vi prøve 4-4-2.

Men det taktiske valget viste seg å treffe midt i, midt i, midt i, midt i... ...og midt i.

Oppegård 2, som for kort tid siden hadde sett Oppegård 1 gå på en 0-8-smell mot WK1, ble rett og slett rundspilt fra start. Så lenge de oransje spillerne orket å stå høyt, hadde ikke hjemmelagets utvalgte, som inkluderte tidligere WK1-spiss Harald Westre, en sjanse. 

Kunstassist

Målene kom også, det første etter at Simen Dyb Berg (!) tredde Håkon Hammeren gjennom på siden. Hammeren, som for dagen var flyttet opp på venstrekanten, så tidvis ut som verdens raskeste mann, la Oppegård-forsvaret bak seg, skar innover i banen og bredsidet inn 1-0.

2-0 kom etter at WKs høye press ga uttelling. Keeper sleivet ballen bort fra det han trodde var farlig område, men hans upresise pasningsforsøk mot backen ble plukket opp av hyreving Aleks. Alene med en feilplassert keeper var valget enkelt. 💥 og 2-0.

Bare stolpen forhindret Aleks i ny scoring litt senere, men før hvilen kunne Wam-Kam igjen juble for mål. Wikborg slo inn fra høyre, og på bakre stolpe hadde Hammeren løpt seg fri like elegant som en antilope hopper rundt på savannen. Wam-Kam gikk til pause med 3-0.

- La oss holde nullen denne kampen, var det vel noen som ymtet utpå i pausepraten. Men selv om stopperparet Moa og nysigneringen Vegard hadde gjennomført en 10/10-kamp frem til hvilen, var det å be om i overkant mye. 

Reduseringen var det imidlertid Wam-Kam som sto for. Petter kom ut etter en heading inn mot feltet fra bak i banen, klarerte én gang og så en gang til, men rett i Anders, som fortvilet bare kunne se på at ballen krysset egen målstrek. 

Selvmålsmannen Anders, som for øvrig dekket det aller meste av rom på midten sammen med Sev, gjorde imidlertid opp for seg.

Som Guti i glansdagene fant Anders Aleks med en no look-hælpasning som åpnet forsvaret til Oppegård 2. Alene med keeper gjorde Aleks på ny null feil, og Wam-Kam kunne juble for 4-1. Vi var også så heldige at vi fikk assisten på film:

Avslører drama før siste kamp

Oppegård 2 fikk en ny redusering da et innlegg fra deres venstre fant nettmaskene, men så gjorde Jon Bergmann kort prosess.

Det så ikke ut til å bli farlig idet hele tatt da Aleks vant ballen på høyresiden og sto for dagens høyeste ball da han måket den inn i feltet, men et par sekunder senere var Bergmann alene med keeper - uten å gjøre feil.

I sin aller siste kamp for Wam-Kam kunne Bergmann strekke armene i været og juble for mål. Da gjorde det lite at Oppegård 2 reduserte nok en gang etter flipperspill i WK-boksen.

- Jeg slet med en vondt kne dagene før, og normalt ville det holdt med hjemme, men dette var en kamp jeg skulle spille uansett hva. Så med nok Ibux, tape og adrenalin i kroppen forsvant smertene i min siste time i den oransje trøya. Jeg drømte natten før at jeg skulle score, og plutselig kom øyeblikket jeg hadde drømt om. Jeg stormet inn i bakrom og ladet kanonen mot en utstormende keeper. Ofte i slike situasjoner tenker jeg «ikke bom, ikke bom», men det eneste jeg tenkte da, var at dette blir den perfekte måten å avslutte Wam-Kam-karrieren på. Jeg bredsidet ballen med kraft til venstre for keeper og limte den tett inntil stolpen i en meters høyde. Drømmen kom i oppfyllelse og det var så deilig å se lagkompiser storme for å feire med meg. Det var et stolt øyeblikk jeg kommer til å huske så lenge jeg lever, sier Bergmann.

- Det har nok ikke gått opp for meg at mine dager i oransje er over, men jeg kjenner en tåre i øyekroken når jeg oppsummerer eventyret. Jeg ser virkelig frem til en siste trening på tirsdag, og dersom muligheten for en akrobatisk målsjanse dukker opp, blir jeg ikke vond å be, sier han.

Wam-Kam (4-4-2): Petter Skadsheim - John-Are Johansen, Vegard Klund, Moa Albatat, Simen Dyb Berg - Aleksander Christensen, Anders Solberg, Severin Sverdvik, Håkon Hammeren - Jonas Wikborg, Andreas Vold

Spilte også: Ørjan Iversen, Simen Skogen og selvfølgelig JON BERGMANN.


Lytt til siste episode av WK-podden i iTunes eller Soundcloud her: 


 Her kan du høre Wam-Kam-låten – som tidligere er blitt hyllet av Idol-Jonas og flere andre kjendiser:

Les mer:

** Wam-Kam-trener slår alarm: Keeperkrise for WK 1

** Wam-Kam knuste TV-kjendislag i vintersesongens siste kamp: – Klasseforskjell!

** Wam-Kam-stjerne løy til lokalavis - havnet på forsiden

** Kalasseier da Heimebane-stjernen debuterte i Wam-Kam-trøya

** Seier i trenerdebuten: Slakteren fra Balkan skjelver etter Andres' storspill

** Her er Heimebane-stjernen på Wam-Kam-trening

** VG-profil hentes til Wam-Kam

** Dette er Wam-Kams nye trenerduo