Seriekamp

Kamprapport

Ble historiske da de spilte kamp for to Wam-Kam-lag på samme kveld

Preben Halvorsen Skadsheim tir. 14 mai 2019

EKEBERG (wamkam.no) Først entret Jonas Wikborg og Aleksander Christensen matta i oppgjøret mellom Wam-Kam 3 og Vollen på bane 14 på Ekeberg. Deretter løp de tvers over veien, over til bane 2, tredde på seg ei ny oransje drakt, og spilte sin andre Wam-Kam-kamp for kvelden når Wam-Kam 2 møtte Mercantile en liten time senere. Resultatet var slitne bein, tre poeng og Wam-Kam-historie.

Aldri før har nemlig en spiller spilt kamp for to Wam-Kam-lag på én og samme dag. I hvert fall ikke i seriespill. Mandag skjedde det, ikke bare én, men to ganger.

Etter at Wam-Kam i vinter opprettet et tredjelag og meldte seg på i Menn 7er-systemet, ble muligheten for å bli den første WK-spilleren med kamper for to Wam-Kam-lag for første gang reell, da det viste seg at både WK2 og -3 skulle ha kamper mandag. Sjansen har riktignok latt vente på seg, ettersom kamptidspunktene så langt har kollidert. Mandag stemte det bedre, og Wikborg og Christensen visste å kjenne sin besøkelsestid.

Da wamkam.no-redaksjonen tirsdag var i kontakt med Christensen, var det en sliten, men fornøyd spiller som gladelig stilte seg til disposisjon for pressen.

På spørsmål om hvordan det føltes å bli historisk på denne måten måtte han innrømme at det var slitsomt.

- Det var tungt for kroppen, og jeg er glad det er to dager igjen til trening. Men først og fremst er det selvsagt stort, smiler Christensen.

Den første kampen, møtet mellom Vollen og Wam-Kam 3, ble av den tøffe sorten. Vollen kom til kampen med fire seire av fire mulige, og viste få tegn til å ville snu den trenden. Litt uti den første omgangen sto det 2-0 til Vollen, og det så ut til å kunne bli et hardt slag for den oransje baugen. Likevel satte nok WK3 en solid støkk i guttene fra Asker da de scoret både én og to ganger, scoringene signert Frode Andresen (navnebroren til skiskytteren) og Simen Skogen, og dermed gjorde balanse i regnskapet. Uavgjortresultatet stod seg til pause, og med flere store sjanser til begge lag, var det ingen grunn til pessimisme i WK-leiren.

Etter pausen trillet ballen dog for det meste Vollens vei, kanskje fordi Vollens beste spiller halvveis uti førsteomgangen ankom Ekebergsletta med et bredt glis og crocs på beina. Glad for sommer, han. Utover i omgangen hadde begge lag store muligheter til å gjøre innskudd i scoringsbanken. Den oppmøtte WK-fansen, for anledningen bestående av to-kamps-spiller Christensens bestefar, oppsummerte andreomgangen slik:

- Det skjedde ting hele tiden.

Dessverre skjedde det litt mer i favør Vollen enn Wam-Kam. For selv om begge lag hadde et utall stolpeskudd og brente hundreprosent-sjanser, hadde Vollen i tillegg det som kanskje er å anse som det aller viktigste - nemlig mål. De ga seg ikke før de hadde satt fire mål i nettet bak Wam-Kams burvokter - som for øvrig var den hjemvendte sønn Sondre Dyb Berg - og når Wam-Kam måtte ta til takke med bare nesten, endte det 6-2 til Vollen som dermed står med femten poeng av femten mulige.

Det var nå Christensen og Wikborg så muligheten de ikke ville miste. Det foregikk et annet WK-oppgjør, like bortenfor.

En kamp til: like bortenfor bane 14, hvor Wam-Kam 3 akkurat hadde tapt, var Wam-Kam 2 20 minutter uti den første omgangen mellom dem og Mercantile

Idet Wikborg, Christensen og resten av WK3-laget kom bort til bane nummer to, stod det allerede 2-0 til Wam-Kam 2. Scoringene var signert Lars G. Hoff og Håkon Hammeren, WK2s toppscorere.

Den første kom etter at Preben slo en flott pasning fra høyrebacken opp på Håkon på spissplass. Håkon erklærte Hammer-time og raste av gårde inn i feltet. Mercantile-forsvaret måtte ty til ulovlige midler for å stoppe den langstrakte WK-spissen, og da Hammeren gikk i bakken traff dommeren spikeren på hodet idet han fattet avgjørelse om å gi Wam-Kam straffespark. For andre gang for sesongen stilte Hoff selvsikkert opp, og straffen satt knallhardt i nettaket, utakbart for keeper. Allerede etter 8 minutter stod det altså 1-0.

Wam-Kams andre scoring kom på slaget ti minutter senere. Denne gangen var det Severin som var arkitekten, med god hjelp fra en Merca-forsvarer. Severin fant Hoff med blikket i Mercantiles 16-meter. Han forsøkte så å finne ham med ballen også, men traff i stedet en av motstanderens forsvarsspillere. Derfra spratt ballen heller til Håkon, som nok en gang viste målteft og lurte ballen forbi keeper, helt ytterst ved stolpen. Dermed utliknet han igjen også i toppscorer-kampen, hvor både Hammeren og Hoff nå står med fire mål på seks kamper.

Like før pausen var det så duket for Wam-Kam-historie. Fra sidelinja ropte Jonas Wikborg på dommeren og signaliserte bytte. Ut gikk Severin, og Wikborg entret banen til taktfast applaus fra de oppmøtte på Ekeberg. Ikke lenge etter fikk han se Wam-Kam 2 øke ledelsen til 3-0. Denne gangen var igjen Hoff ute på tokt. Fra venstrekanten slo han et lavt og hardt innlegg mot Håkon og Anders som hadde funnet veien til motstanderens fem-meter. Riktignok var det en Mercantile-spiller som fikk æren av å sette ballen i nettet, da han var litt uheldig i forsøket på å rydde opp.

3-0 til Wam-Kam og det var også resultatet til pause.

Aleksander Christensen, nest ytterst til høyre i bildet, har akkurat sett lagkompis Wikborg entre banen i sin andre Wam-Kam-kamp for kvelden og signaliserer at han er klar for samme utfordring.

Den andre omgangen startet også med solid spill fra WK2. De oransje beholdt stort sett roen med ballen og stod trygt i forsvaret, og faktisk begynte det å se ut som om clean sheet, som det ble spekulert om i pausen, faktisk var en reell mulighet. I så fall ville det vært første gang siden 6-0-seieren over Vålerenga 3 høsten 2016.

Slik ble det selvsagt ikke.

Etter drøyt 60 minutter fikk Mercantile et frispark like utenfor Wam-Kams 16-meter. Frisparket ble ikke av den mest spektakulære sorten, men et snikete tilløp og et lite feilsteg i gal retning fra Wam-Kams sisteskanse gjorde at ballen likevel lurte seg akkurat litt for langt ut for WK-keeper Petter og i mål.

- Nå har vi muligheten, ble det ropt fra de bakre Merca-rekker, og det virket som om flere fikk litt tenning etter scoringen.

De neste 20-30 minuttene sleit Wam-Kam med å få til særlig, og Mercantile kjørte et høyere og mer aktivt press på den oransje forsvarsrekka. Tidvis førte det til noen nesten-farligheter, dog lite som ikke lot seg rydde unna. I det 85. minutt fikk de likevel uttelling. En dødball ble slått på bakre stolpe, hvor Mercantile trakk det lengste strået og nikket ballen i nettet. Og nå greip nervene tak.

Men var det kanskje en fandenivoldskhet å skimte i de oransjes øyne? Kanskje en vilje til å vinne som var sterkere nå enn på lang, lang tid? Hva det enn var, stod Wam-Kam-guttene tappert imot presset fra Mercantile.

På overtid fikk Mercantile corner, to ganger, og Mercantiles burvokter hadde til og med tatt turen opp for å sikre overtall i WK-boksen. Heldigvis for Wam-Kam falt ballen ned bak samtlige, og i stedet var det Wam-Kam som kunne kontre mot åpent mål. Høyrekant Andreas fikk ballen og satte fart i retning Mercas banehalvdel. Ved siden av tok WK-Messi Matias følge, og mottok ballen fra en uselvisk Andreas. Merca-spillerne ropte på offside - de hadde nok også en god sak - men Matias viste hvorfor man alltid skal spille til dommeren blåser og satte ballen enkelt i det åpne målet.

Jubelscenene var av typen man skriver hjem om, og lettelsen over antakeligvis å ha tatt sesongens første seier la seg endelig over Ekeberg-sletta.

Like etter blåste dommeren i fløyta. Spillerne takket for kampen, og de oransje ruslet smilende mot benken for å stemme i til det velkjente WK-seiersropet.

SE VIDEOEN HER:

Igjen på banen, med utmattelse, glede og lettelse i blikket, stod Jonas Wikborg og Aleksander Christensen og kunne konstatere at denne historiske kvelden ble rundet av med en opptur, slik den på alle måter burde.

Dagen derpå, er det fortsatt et glimt av glede og storhet i blikket til Christensen når han får spørsmålet om hvordan det føltes å kunne løpe fra tapet på bane 14 for å runde av kvelden med en seier.

- Det var rett og slett fantastisk. Deilig å avrunde kvelden med en opptur. Det synes kona også, sier Christensen og blunker lurt før han er nødt til å runde av intervjuet og haste videre.

wamkam.no lyktes ikke tirsdag å komme i kontakt med Wikborg, som var opptatt med å spille sin tredje Wam-Kam-kamp på to dager, nemlig oppgjøret mellom Wam-Kam 1 og Bærum 2. Det er derfor uklart hvordan han stiller seg til den historiske begivenheten.