KALBAKKEN KUNSTGRESS (wamkam.no): Christian Håland er flydoningen som aldri lander. Torsdag skjøt han WK1 til ligagull.

- Eneste seriegull på 8 år! Woopwoop, lyder det euforisk fra en toalettsittende Magnus Ra Thuv Moustache.

- Seriemester!!!! brøler stopper Fredrik Saltbones, også han fra badet, i sin flunkende nye Wam-Kam-t-skjorte.

Fysen på WK-t-skjorte?  Ta en titt her!

De to - og resten av Wam-Kams helter på førstelaget - kan takke Chistian Håland for at seriegullet ble hanket inn allerede to runder før slutt.

«Wam-Kams Kanté» scoret sitt første (og andre) for sesongen da Stabæk 3 ble slått 3-2 for to runder siden, la på med sitt tredje i forrige kamp mot Fagerborg 2 (2-3-tap) og scoret på ny mot Fossum torsdag kveld. Det blir fire mål på de siste tre kampene fra den hardtarbeidende midtbanespilleren.

Torsdag scoret han det viktige 2-1-målet litt over timen inn i kampen på Kalbakken kunstgress (flyttet fra Fort Linderud på grunn av tilskuerkapasitet), det etter at Emil utlignet Fossums ledelse i den første omgangen.

På tampen gjorde Sondre Herstad alt selv og fastsatte resultatet til 3-1, og dermed kunne de oransje juble for seier. Og da resultatet tikket inn fra Bærumsløkkas kamp mot Lille Tøyen (2-1 til Lille Tøyen), var bragden et faktum.

Wam-Kam 1 er seriemester 2018. To runder før slutt. Målene fra seriegull-kampen kan du se her:

At det var Wam-Kam som stakk av med alle poengene på Kalbakken kunstgress, var svært fortjent. Laget gikk ut i hundre, og før det boskstavelig talt var gått ti sekunder, var det bare tverrliggeren som forhindret scoring av Magnus Ra.

Ikke lenge etter var Emil frempå, men denne gang var det stolpen som sto i veien.

Det var derfor mot spillets gang at Fossum tok ledelsen, men det gikk tydeligvis inn på WK-spillerne. I en liten periode dabbet spillet til Die Oranje av, men da Emil dunket kula i mål og til 1-1, begynte WK-spillerne å ligne på sine vante jeg igjen.

I pausen ga coach Kalle samtlige spillere en real hårføner for den dårlige perioden midtveis i omgangen, og i den andre omgangen responderte spillerne med å score både én og to ganger uten at Fossum kom til særlig flere enn én målsjanse.

Også WK-stjerne Lars Hoff brukte pausen godt...

3-1 til Wam-Kam og 2-1 til Lille Tøyen over Bærumsløkka betyr at Wam-Kam nå kan bruke alle krefter på å spisse formen inn mot KM (Kretsmesterskapet), som spilles 14. og 28. oktober. Og siden det er såpass lenge til, er det lov til å ta seg en liten dans i mellomtiden.

Wam-Kam (4-3-3): Joachim de Bruyn Trzebinski - Denis Ligonja, Ville Lande Borring, Fredrik Saltbones, Halvard Mysen - Jakob Sande, Christian Håland, Sondre Herstad - Emil Santons Simmons, Jonas Wikborg, Magnus Ra Thuv Moustche

Spilte også: Joachim Magnussen, Sander Solvik og Lars Hoff.

Her kan du høre Wam-Kam-låten – som tidligere er blitt hyllet av Idol-Jonas og flere andre kjendiser: