Euforisk stemning etter enorm snuoperasjon: - Jeg elsker fotball

Mats Øyvind Jacobsen Arntzen ons. 24 april 2019

Fremad Famagusta - Wam-Kam 2-5 (2-2)

EKEBERG (wamkam.no): En strøken venstrefot og et lag som nektet å gi opp sørget for et forsinket påskemirakel i kveldssolen på Ekebergsletta tirsdag kveld.

For solen hadde så vidt rukket å titte bak skoglinjen hvor årets russekull akkompagnerte Wam-Kams andre seriekamp i årets 4. divisjon med festmusikk og lyssky virksomhet.

Og mens forsvarsspillet til Wam-Kam i beste fall tilhørte den sistnevnte kategorien de første 30 minuttene, fikk Fremad-spissen Jo Eivind Bergundhaugen ha hjemme alene-fest i gjestenes bakrom (hvis det er lov å si) i åpningsminuttene.

Allerede før det var spilt tre minutter vendte han opp og sendte Fremad i føringen. Samme mann kunne - og burde nok - ha satt flere baller i WK-buret, men takket være behjelpelige stolper og en dyktig Joachim Trzebinski, tok det 29 minutter før Fremad doblet ledelsen ved Sebastian Siebrandt Blomli.

Det var nemlig litt beskrivende for den første halvtimen at da en forbipasserende bikkje krysset banen for å leke med hunden til BB i første serierunde, målvakt og tidligere Paradise Hotel-deltaker Alexander Lekka Strand, befant ballen seg på "feil" halvdel sett med oransje øyne.

Heldigivis for gjestenes del tok det kun to minutter etter 0-2-scoringen før Mats Brevik slo et strålende innlegg fra venstre, som Joachim Magnussen satte sikkert i mål.

Profilbildene hans gir kanskje inntrykk av noe annet, men Sarpsborg-gutten viste at han mer enn gjerne serverer heller enn å bli servert.

Alt Magnus Ra Thuv Moustache behøvde å gjøre var å møte opp på bakerste stolpe. Fremads venstreback var ingen steder å se, og Brevik la ballen på pannen til Wam-Kams Florentino Perez.

Flere scoringer ble det ikke før pause. Denis Ligonja hadde muligens backkollegaen fra motsatt side i tankene da han skulle legge inn fra høyre. I en helt upresset situasjon gikk han i bakken nede ved cornerflagget. Ligonja raste mot assistendommeren, ikke fordi han krevde frispark, men fordi han mente linjedommeren felte ham.

Ligonja kom seg imidlertid på beina igjen, og det gjorde så til de grader også resten av laget. I den andre omgangen var det omtrent bare ett lag på banen.

Wam-Kam spilte seg ut av forsvar med stoisk ro, og når Joachim Magnussen fikk fatt i ballen like enkelt som han fikk forsideoppslag i Akershus Amstidende tidligere i vinter, rundet han keeper og spaserte ballen i mål.

Christian Håland økte deretter til 4-2 litt senere, før Jakob Sande fastsatte sluttresultatet til 5-2 etter et vakkert oppbygget angrep av Wam-Kam. Det kunne også blitt flere scoringer, for Fremad Famagusta gikk litt opp i limingen etter første omgangs sjansesløseri.

Det betalte seg dyrt for vertene, mens Magnus Ra Thuv Moustache dro i gang et seiersrop så fort han kunne fordi "adrenalinet pumpet så mye".

- Jeg elsker fotball, utbrøt Joachim Trzebinski, før WK-guttene melket hverandres seiersrus (hvis det også er lov å si) med et velklingende (og trolig litt provoserende) jubelrop.

Dermed står Wam-Kam med tre poeng etter to kamper. Neste kamp er hjemme mot Vestli på Ellingsrud kunstgress. Vel møtt!