Wam-Kam 2 - Lambertseter: 2-9 (0-5)

ELLINGSRUD KUNSTGRESS (wamkam.no) Det nærmer seg sesongslutt i 7. divisjon avdeling 2, og breddefotballen er spente på hvem som kommer opp og hvem som må flytte nedover i divisjonssystemene når vi teller opp etter siste serierunde. Lambertseter er et av lagene det har vært mye spenning rundt, og klubben var i går avhengig av et positivt resultat mot Wam-Kam 2 for å sikre opprykket. De Oransje var rause som alltid.

Wam-Kam 2 (4-3-3): Simen - Johnny, Torstein, Ståle, Hammer - Aleks, Andres, Severin - Preben, Ville, Hannis

Spilte også: Mads, Ørjan, Bjørnar

For å være på den sikre siden slapp Wam-Kam 2 faktisk inn hele syv mål fler enn de selv scoret, og kampen endte med 9-2 til Lambertseter som dermed kunne puste lettet ut over at opprykket var sikra.

- Dette er storsinnethet i praksis, skal en i Lambertseters støtteapparat ha sagt etter kampen, og siktet til Wam-Kams defensive raushet.

Omtrent halvveis ut i den første omgangen så det nemlig ut til at Wam-Kam 2 forstod hva som måtte til for å sikre Lambertseter sitt opprykk. Fram til dette hadde Wam-Kam hatt grei kontroll, spilt på egne premisser og kommet til flere farligheter som kunne resultert i 1-0-scoring. Men i det 21 minutt snudde det, og de frammøtte på Ellingsrud begynte å syne opprykket.

I det 21 minutt slapp nemlig Lambertseter endelig gjennom WK-forsvaret og fant veien helt fra Wam-Kams fremre rekker via de bakre og til slutt i mål bak keeper Simen Dyb Berg. Dette skjedde hele fire ganger til før pause, og selv om Wam-Kam tidvis var tilbake i gamle spor ved å skape noen småsjanser, var det ikke nok til å ødelegge for opprykksdrømmen.

I den andre omgangen startet WK2 ganske likt som i den første. De Oransje tok kontroll over spillet og hadde dette fram til Lambertseters William Olsen satte inn 6-0-scoringen etter om lag 52 minutter.

Deretter reduserte Wam-Kam 2. WK fikk frispark og Ståle slo det lavt inn mot mål. Keeper ga retur rett ut i en horde oransje spillere og Severin kunne sende ballen enkelt i mål fra et par-tre meter.

Wam-Kam fikk også nok en scoring etter at Lambertseter hadde økt ledelsen tre nye ganger. Nok en gang hadde Wam-Kam frispark. Nok en gang var det Ståle som skulle slå, og nok en gang resulterte det i mål. Denne gangen direkte på frisparket. Ståles frispark fastsatte også sluttresultatet til 9-2, og Lambertseter kunne juble for opprykk. Rause som alltid gav WK-gutta Lambert en varm applaus og ønsket dem god tur opp i 6. divisjon.

NB: For Wam-Kam 2 sin del er dette det andre opprykket de sikrer på to år, etter å ha sikret seg sitt eget i 8-3-kampen mot Grorud i fjor høst.

Hammer i enden av tunellen

Fra spøk til revolver. Det ble et stygt resultat for Wam-Kam 2 sin del i går. Likevel var det en akkurat passe optimistisk gjeng som dro hjem fra Ellingsrud for å følge valgsendinga (som for øvrig gikk enda mer til helvete enn fotballkampen, sett i et Wam-Kam-perspektiv (les hva WK-profilene stemte her)). Gjennom matchen var tonen god i WK-rekkene og vi lot oss glede over det lille vi fikk til i løpet av kampen.

En av de som virket upåvirket av resultatet etter match var Jon Ludvig Hammer. Først pushet han egne grenser og trosset sin frykt for Ellingsruds lokaljustis ved å kaste et bananskall inn i skogen.

- Hva føler du nå, spurte Severin som trodde han filmet hele seansen.

- Nå føler jeg lykke. En god blanding av adrenalin, glede og galskap, svarte Hammer kontant mens han poserte med sitt bredeste glis.

Da Hammer senere, i følge med andre varme og svette Wam-Kam-spillere, satte seg i bilen og alle rutene dugget igjen kunne han meddele følgende:

- Det er sånn her det var å være meg i nesten hele kampen.

Det regnet nemlig på Ellingsrud i går, og det kan tidvis være en utfordring for de som må spille kamp med briller.

En Hammer ”on fire” gjorde det lett å glemme resultatet, og nå ser vi bare fram mot neste match. Den kommer allerede søndag, og da er det Mercantile som skal få bryne seg på et tidvis formsterkt Wam-Kam 2.