Seriekamp

Kamprapport

Heksekunst og dommer-stand-up da Wam-Kam 2 tapte sesongens andre seriestart

Preben Halvorsen Skadsheim tir. 2 mai 2017

Det ble som vanlig kalassifre da Wam-Kam 2 spilte sesongens andre kamp på Bjørndal. Denne gangen var det riktignok motstanderne som stakk av med flest bøtter. Seks mål imot var fasiten, noe som for det observante øye later til å være resultat av heksekunster fra indiske løpeender.

Bjørndal - Wam-Kam 2: 6-3 (1-1)

BJØRNDAL KUNSTGRESS (wamkam.no) Med fire uker siden forrige kamp føltes det som en slags seriestart 2 da Wam-Kam 2 møtte Bjørndal til dyst. Det skulle riktignok ikke gå like lett som i den første av årets to seriestarter.

Wam-Kam 2 (4-3-3): Simen - Stjerno, Ørjan, Sindre, Bjørnar - Alex, Severin, Mads Mysen - Jon, Ville, Preben

Spilte også: Jesper, Torstein, Ståle, Øystein, Jørund, Hammer

Som vanlig mange mål

Det er sjeldent Wam-Kam 2 går målløse av banen, og nok en gang viste de oransje at de er farlige foran motstanderens mål. I gårsdagens kamp ledet vi hele tre ganger. Det første målet kom i første omgang. Bjørndal er i angrep foran Wam-Kams mål, men en tent Ørjan bryter en pasning og sender Wam-Kam i kontra. Ville får ballen ballen og jager oppover banen. Ved siden av seg har han Mads, som mottar en glimrende pasning ved motstanders 16-meter. Mads er ukarakteristisk rolig foran mål, bruker tid på å få ballen over på riktig fot før han sender av gårde et skudd til høyre for keeper. Feiringen? Oksen fra Mysen dukker opp igjen. Bjørndal får senere en redusering, rett i korsan, og lagene går til pause på 1-1.

Ikke langt ut i andre omgang smeller det igjen fra Wam-Kam 2. Ståle sender et godt frispark fra motstanderens cornerflagg mot bakre stolpe. Der henger Preben i lufta og nikker ballen i goal. 2-1 og Wam-Kam noterer seg for en drømmestart på den andre omgangen. Nok en gang går det likevel ikke lenge før det jevnes ut med Bjørndals andre skudd i krysset fra 20 meter.

På 2-2 er det igjen Wam-Kam som tar ansvar. Ståle er god og får sendt av gårde en lang ball. Den mottar Mads innenfor motstanderens 16-meter. En Bjørndalspiller som er sjanseløs på ball bruker alle sine helsestudiokilo og meier Mysen i bakken. Ydmykt spør Mads både en og to og tre spillere om de vil ta straffen. Da ingen melder seg tar Ville ansvar og scorer, selvfølgelig, fra 11-meteren. Etter dette blir det mye Bjørndal. En tredje går fra 20 meter og i krysset, tett etterfulgt av tre kjappe scoringer som fastsetter sluttresultatet.

Heksekunster av indiske løpeender?

Ser du hva som skjer på dette bildet? Om ikke er ikke det så farlig, for det er det som skjer like etter bildet er tatt som får det til å gå frysninger nedover ryggen til undertegnede. Alt som skjer på banen på Bjørndal havner denne gangen i skyggen av noe norsk breddefotball trolig aldri har sett før. I et Norge hvor kortreist mat og på døra-levering av dagligvare er i vinden som aldri før, har Wam-Kam 2s stopperkjempe Sindre inngått eggeleveringsavtale med småbruker Ståle Bjørnersen. Det er antakeligvis idet Sindre putter seks egg i sekken at resultatet er dømt til å gå i Bjørndals favør. Seks egg i sekken. Akkurat like mange ”egg” Wam-Kam 2 fikk i sekken denne kvelden på Bjørndal. Tilfeldig? Neppe.

Skummelt likt blekkspruten Paul

WK-redaksjonen har i etterkant av hendelsen vært i kontakt med medium Lilli Bendriss, også kjent fra TV Norge-programmet Åndenes Makt i et forsøk på å få klarhet i hva som kan ha skjedd. Bendriss er klar i sin tale.

- At dyr er i stand til å melde kampresultater er ikke et ukjent fenomen for oss som er i kontakt med en alternativ verden. Dere husker kanskje blekkspruten Paul som spådde resultater under fotball-VM i 2010? Denne situasjonen har skremmende likheter. Det er nok snakk om en svært evnerik and.

Vi har ikke lyktes i å få kontakt med det russiske fotballforbundet, og vet dermed ikke om det kan være aktuelt for disse å inngå en avtale med Bjørnersen før VM i 2018.

Genierklært: Andy Cole (til venstre) har, i følge medium Lilli Bendriss, trolig evner utover det en kan forvente av en gjennomsnittlig indisk løpeand.

Dommer-stand-up

En siste situasjon som framheves oppstod etter det var blåst for full tid. Ville, som fikk et noe merkelig gult kort i den andre omgangen, henvender seg til dommeren for å få klarhet i hva som lå bak det gule kortet. Svaret er like komisk som det er breddefotballete:

- Jeg så at keeperen dyttet deg, så jeg regnet med at du hadde dyttet han først. Derfor ga jeg gult kort til begge, lød det fra dommeren som på denne måten satte ord på det som nok ikke var en av de beste dagene på jobben for hans del.

En ålreit kamp

På tross av et kjedelig resultat, er det all grunn for Wam-Kam 2 til å se tilbake på flere positive aspekter. Vi scorer tre mål, lykkes med ”vårt spill” og klarer i stor grad å nøytralisere Bjørndals playmaker med "frimerke" i den andre omgangen etter taktiske innspill fra Ståle i pausen. Når Bjørndal scorer 10/10 i klaging og aggresjon, er det bittert å ikke ta poeng, men alt i alt gjør vi en ålreit kamp og viser at vi kan sparke fra oss også i den 7. divisjonen.

Stjerner:

*** Mads Mysen fra Mysen

** Ørjan

* Her var det mange gode kandidater, men den siste stjernen går til villmannen Ville som klarer å hente fram en av de herligste begrunnelser fra dommerens repertoar