Fortuna flakset seg til seier over Wam-Kam

Fredrik Bøe Saltbones ons. 24 august 2016

Se video av det kampavgjørende flaksemålet.

Fortuna – Wam-Kam 1-0 (0-0)

HARALØKKA KUNSTGRESS (wamkam.no): Wam-Kam var det førende laget hele kampen på bortebane, men det betyr lite når man ikke lykkes foran mål.

De oransje heltene – som for anledning var ikledd svarte drakter – dominerte banespillet voldsomt. Ifølge statistikktjenesten Opta hadde gjestene ballen 70 prosent av tiden. Likevel var det hjemmelaget Fortuna som skulle stikke av med alle poengene.

Vertene lå dypt på egen halvdel, satset på kontringer (uten å komme til sjanser) og brukte lang tid på hver eneste dødball for å dra ned tempoet i kampen. Samtidig slet WK med å omsette ballinnhavet til målsjanser. Det ble litt for mye nesten på den siste tredjedelen. Til pause sto det 0-0.

Kampbildet var nokså likt i andre omgang og flere Fortuna-spillere fikk gult kort av dommeren for å hale ut tiden, men snaut 30 minutter før full tid oppsto hendelsen som ble matchavgjørende. Fortuna fikk et noe omdiskutert frispark cirka 18 meter fra mål.

Se video av målet

Frisparket ble skutt i muren, men Fortuna var så heldige at ballen traff vår stjernespiller Jonas Wikborg og trillet mot mål. Superkeeper Lars Ove Løseth hadde allerede kastet seg og ble satt ut av den plutselige endringen ballbanen.

Dermed måtte keeperen se at kula gikk ned i sitt venstre hjørne.

FK Fortuna Oslo har publisert en video av scoringen på sin Facebook-side. Se scoringen her:

Sjelden har vel Fotball-Norge sett en verre flaksescoring …

Wam-Kam hadde sine sjanser på slutten av kampen. Blant annet misbrukte Joackim Magnussen en monstersjanse da han headet i stolpen fra kloss hold like før slutt.

Men de oransje heltene klarte aldri å få den viktige utligningen på Haraløkka kunstgress. Dermed var det dessverre det dårligste laget som vant kampen.