En overivrig WK/Ullern-supporter stormet banen.

WAM-KAM – ULLERN 2 3-4 (1-1)

FORT JORDAL: Alt lå til rette for en festaften på Jordal. Fint vær. Deilige, oransje drakter. Og en haug tilskuere som definitivt satte sitt preg på kvelden.

Arrangementskomiteens telle-system brøt dessverre sammen, så det nøyaktige antallet tilskuere er usikkert, men at det var publikumsrekord – det er det ingen tvil om.

Enkelte supportere hadde imidlertid klart å snike med seg alkohol forbi sikkerhetsvaktene, og utover kampen ble stemningen blant noen av tilskuerne i overkant høy.

Helt på tampen av oppgjøret stormet en mann i 20/30-årene, som heiet både på WK og Ullern, banen med et flagg i den ene hånden og en ølboks i den andre. Dommeren så seg nødt til å gripe inn.

– Kom deg av banen, ellers blir jeg nødt til å vise deg vekk, sa dommer Andreas Sandal fra Haugen IL i Nordfjordeid i Sogn og Fjordane (!).

Se video av de engasjerte tilskuerne her:

WK ønsker ikke gå ut med navnet på tilskueren, for vedkommende bidro til å lage en fantastisk ramme rundt kampen. Så vi sier heller: Takk!

God WK-start

Om tilskueren faktisk ble vist vekk eller om han forlot banen frivillig, er uvisst. Utfallet ble uansett det samme: Han løp av kunstgressmatten og kom seg tilbake på tribunen.

Om tilskuerskandalen påvirket utfallet av kampen, er umulig å si. Episoden skjedde på stillingen 4-3 til Ullern 2, i en periode der Wam-Kam jaget scoring.

I det som var en tett og jevn kamp, ble det dessverre til slutt tap for de oransje heltene – til tross for at det startet perfekt.

WK gikk ut hundre fra start, og allerede før det var spilt to minutter ga det uttelling. Superspiss Jokkinho headet inn 1-0 allerede etter et etter perfekt slått frispark fra en assistkåt Ståle Bjørnersen.

Ullerns førstelag spiller som kjent i 2. divisjon, og det er ingen tvil om at spillerne på andrelaget også er godt trent. Utover førsteomgangen ble WK spilt veldig lave, og før pausen utlignet Ullern til 1-1 etter en scoring som kanskje burde blitt annullert for offside?

Big Fred byttet inn for en fastende Abdullah (som erstattet Håvard halvveis ut i første omgang) og Erik Nakkerud kom inn for Ståle etter pausen. Kampbildet var imidlertid ganske likt som i førsteomgang. Ullern hadde ballen mye, mens de oransje superheltene var superfarlige på kontringer.

Magisk Ståle/Gabi-scoring

Ullern slet med å skape de store sjansene, men da dommeren bestemte seg for at Denis måtte ut av banen på grunn av et lite skrubbsår, ble WK dessverre overspilt. Ullern utnyttet overtallet og satte inn 2-1.

WK slo imdilertid tilbake omtrent på direkten. En meget sliten Ole Jørgen ble spilt opp på kanten. Den spillende treneren dro seg litt inn i banen før han slo ballen videre til Gabi, som ikke gjorde feil alene med keeper. 2-2!

Få minutter senere lå ballen dessverre i feil mål igjen. Forsvarsspillet var på ingen måte bra nok. Flere svake involveringer på rad førte til at en egentlig dårlig Ullern-avslutning snek seg i mål bak LOL, via et WK-bein.

Dermed måtte de oransje heltene nok en gang jage utligning. Og den kom – på utsøkt vis.

En nærmest umenneskelig pasning fra Ståle, sendte Gabi alene med keeper bak Ullerns forsvarsfirer. Medtaket til Gabi sto også til terningkast seks, det samme gjorde avslutningen. Den elegante lobben sørget for at det sto 3-3 på Jordal.

Big Fred: – Jeg beklager

Men det skulle ikke ende i WKs favør denne kvelden.

Ti minutter før full tid fastsatte dessverre Ullern sluttresultatet til 4-3, etter en ganske unødvendig scoring, som undertegnede påtar seg en stor del av skylden for.

Lars Ove gjorde en kanonredning og Big Fred burde bare feid ballen langt til helvete. Men kroppen ville ikke lystre, og ballen endte i stedet hos en U2-spiller som scoret fra cirka 14-15 meter.

– Jeg beklager. Ballen kom litt brått mot meg. Jeg skulle selvfølgelig bare gjort alt i min makt for å bare få den j**** ballen vekk, men jeg ble litt ubesluttsom og sviktet. Da ballen først gikk forbi meg, burde jeg slengt meg inn foran for å blokkere skuddet, men jeg følte at jeg var altfor langt unna. Beklager til lagkameratene mine. Kjipt at det målet ble avgjørende, sier Big Fred i en uttalelse via First House.

WK hadde et par gode sjanser på tampen og kunne sikret ett poeng, men det ble dessverre 3-4-tap på Jordal kunstgress.

Hele første omgang ble forresten sendt direkte på Facebook. Se sendingen i opptak her (Kommentatorer: Big Fred, Magnus, Håvard og Nakkerud)

Slik startet Wam-Kam (4-3-3): LOL – Denis, Jacob, Einar, Håvard – Wikborg, Ståle, Sæland – Ole Jørgen, Jokke, Gabi.

Spilte også: Magnus Ra, Ville, Nakkerud, Big Fred og Faste-Abdullah.

Stjerner:

*** Gabriel: Målgarantist! Konstant trussel for motstanderens forsvar. I motsetning til CR7 jobber han i tillegg hardt hjemover.

** Einar: Rydder unna i stor stil i 1. omgang, og gjør også en dønn ærlig jobb som venstreback. Nesten assist.

* Ståle: To nydelige assist, den ene i Tom Brady-stil. Viktig ballfordeler når vi skal jage utligning.