Kamprapport

Nysignering Fredrik Klund åpner målkontoen i WK2-seier mot Skeid

Preben Halvorsen Skadsheim tir. 5 september 2017

Skeid - Wam-Kam 2: 2-4 (1:2)

NORDRE ÅSEN KUNSTGRESS (wamkam.no) Da WK2 møtte Skeid i vårsesongen sleit de oransje med å få kampen i den retningen de ville. Skeid scoret to dødballmål, slapp inn ett, kvestet Ville og fikk med seg seieren. På Nordre Åsen kunstgress i går var det mer som stemte for Waldemarskameratene.

Wam-Kam 2 (4-3-3): Sondre - Simen, Torstein, Jonas, Stjerno - Aleks, Ståle, Severin - Preben, Jørund, #10

Spilte også: Bjørnar, Fredrik, Ville, Sindre, Hammer, Bjørn-Arild

For to uker siden fylte Wam-Kam FK 10 år og på jubileumsdagen slapp Fredrik Bøe Saltbones låta ”Vi er Waldemarskamerater”, tidenes første WK-låt. Dette feiret WK2 med å kjøre over Haslum i årets største og første seier. I går ble historiens andre Wam-Kam-låt sluppet. Spenningen var derfor stor rundt hvorvidt også dette sangslippet kunne framprovosere en WK-seier. Sånn ble det også.

Kampen starter på beste vis for Wam-Kam 2 sin del. Før kampen var coach Sev tydelig på hvor viktig det ville være å ikke havne under mot et Skeid-lag som vanligvis slipper inn få mål.

- Forrige gang scorer de to mål på dødball og spiller på sine premisser. Skjer det igjen i dag blir det jævlig vanskelig å vinne kampen, meddelte Severin til mer eller mindre fokuserte WK-gutter.

Ståle tar Severin på ordet og setter standarden.

Seks minutter ute i kampen løper Aleks opp ballen på venstrekanten. Han presenterer et skolebokeksempel i ”fin ro” og spiller seg fri fra noen Skeid-spillere og innover i banen før han sender ballen videre til Ståle som i følge Wam-Kams Twitter-reporter står på rundt 40 meter. Derfra smeller Ståle til og ballen suser forbi keeper og i hjørnet. Ansiktsuttrykket til Ståle utstråler at det var like enkelt og greit som det så ut til, og Wam-Kam har fått den starten på kampen som de ønsker.

Scoring fra 40 meter: Ståle dunket til fra langt hold under gårsdagens match. For deg som sliter med å se for deg 40 meter, så er det omtrent like langt som det denne båten er.

På tross av en god start, går det ikke mer enn noen få minutter før Skeid svarer – på dødball i velkjent stil. Ballen slås inn i feltet og på bakre stolpe står tomålsscorer Simen Riiser og setter ballen i mål.

Skeid virker å tennes av scoringen, og derfor er det deilig å raskt kunne levere kalddusjen i retur. Aleks er igjen farlig og spiller Jørund gjennom på mesterlig vis på en WK-kontring. Skeids keeper ruser ut, men det hjelper lite når det er Jørund som har ballen. WK-legenden sender ballen mellom beina på keeper og i goll, og Wam-Kam 2 er igjen i ledelsen.

- Jeg sikta på hjørnet og satte den mellom beina, kan Jørund meddele da han noe senere blir byttet ut.

Dommerbytte og strafferedning

En halvtime ut i kampen gjennomføres det noe så sjeldent som et dommerbytte. Dommeren som startet kampen har etter sigende slått opp en gammel ryggskade, og må derfor erstattes av en av sine kolleger. God bedring.

Den nye dommeren markerer seg tidlig ved å blåse straffe til Skeid, uten at dette mottar altfor store protester fra WK-leiren. Etter en diskusjon mellom keeper Sondre og dommeren rundt hvor langt 11 meter egentlig er, står en Skeid-spiller klar til å skyte straffen. Og det går som det har gått når motstanderen har fått straffe og WK2 har hatt Sondre på streken tidligere denne sesongen. Skeid-spilleren sender ballen til høyre, Sondre leser perfekt og redder. Det betyr at Sondre opprettholder sin statistikk med 100% redninger på straffer denne sesongen, og uten at wamkam.no har gjort research på dette, er dette trolig helt i verdenstoppen.

Strafferedningen sørger også for at WK2 kan gå til pause med ledelse 2-1, på tross av at Skeid har fått spille mye på egne premisser det siste kvarteret av den første omgangen.

Etter teamtalken i pausen begynner det igjen å se litt lysere ut i WK-leiren, men det er Skeid som først trekker et langt strå da de utlikner til 2-2 etter 53 minutter. WK2 svarer med å fortsette å trykke på og spiller seg til noen småfarligheter tidlig i den andre omgangen. Likevel er det et annet taktisk grep som senere viser seg å være like genialt som det er nødvendig. Preben, som parallelt med kampen mot Skeid også kjemper en kamp mot sitt eget fordøyelsessystem, bytter seg selv ut for å gå på do. Inn kommer Wikborg, og før Prebs er kommet halvveis til garderoben kommer resultatet.

Ville har ballen på høyrekanten og ser Wikborg i feltet. Han slår et innlegg og høyt i luften henger luftens baron, Jonas Wikborg, som stanger ballen forbi Skeid-keeperen.

- Målet mitt dediserer jeg til foreldrene til Sindre, som hadde tatt turen opp for å se sønnen spille, sier Wikborg, ydmyk som alltid.

American Pie-karakter blir taktisk nyvinning: det var ikke mer enn en "shitbreak" fra Prebs som skulle til for at Wam-Kam skulle avansere og ta kontroll over kampen.

Mål fra nysignering

Spikeren i den berømte kista er det Wam-Kams ferskeste signering Fredrik Klund som står for. Ballen er først hos Jonas Wikborg som er på jakt etter den sedvanlige målgivende pasningen. Da passer det fint at Klund står i umiddelbar nærhet og kan motta nevnte pasning.

- Ferdigscora, melder Wikborg etter kamp, men fra sidelinjen ser det ut som at Klund vender på en femøring og klinker ballen med høyre og helt ned i motsatt hjørne, stolpen inn. En god scoring.

Fredrik Klund signerte for Wam-Kam før kampen mot Rilindja forrige ute, etter å ha spilt for trønderklubben Kvik 2 de siste sesongene. Nå har han flyttet nærmere sitt fødested Ørje i Marker kommune (nabokommunen til kommunen til Mads Mysen fra Mysen), og har til sin egen og også Wam-Kams glede funnet veien til Wam-Kam.

Klunds scoring blir også den siste i kampen. De siste 20 oppstår det noen farligheter i begge leire, men bortsett fra et gult kort til både en Skeid-spiller og til Preben i sluttminuttene skjer det ikke mer denne mandagskvelden.

Wam-Kam 2 går etter kampen forbi Mercantile og står nå med 8 poeng og en 7. plass i 7. divisjon. 7. plass i 7. divisjon klinger godt, men vi tror og håper på ytterligere poeng og stadig klatring i løpet av sesongens siste kamper. Neste mulighet kommer mot serietoer Lambertseter neste mandag.