Seriekamp

Kamprapport

Se Hoffs supersuser i serieåpningen - coach Kalles spinnville spådom falt i fisk

Jonas #10 don Wikborg fre. 13 april 2018

Coach Kallevik trodde midtstoppere skulle score tre mål i serieåpningen. Slik gikk det ikke.

Vinderen - Wam-Kam 2-3 (1-1)

FROGNER STADION (wamkam.no): Wam-Kam 1 sløste med sjansene, men kunne puste lettet ut. Vinderen ble slått i serieåpningen.

- Det var mange ting å sette fingeren på, men vi ror i land en fortjent seier, er coach Kalleviks ord etter kampslutt.

Anbefalt lesning: Legende-Bondhus rangerer sine beste og verste serieåpninger

Overfor WK-redaksjonen hadde han på forhånd spådd 5-2-seier med Fred, Ville ganger to, Ra og nysignerte Ola som målscorere. Han traff på én: Magnus Ra Thuv Moustache.

Fjorårets toppscorer kastet seg frem og skled inn 2-1 litt inn i omgang nummer to, men Vinderen reduserte bare to minuttere senere på straffe.

Før den tid hadde Lars Gunnar Hoff hamret ballen i krysset fra skrå vinkel, noe som fikk den nyvalgte kapteinen Ville Lande Borring til å uttale at det var «litt tidlig å score årets mål allerede».

Se perlescoringen under:

Men også perlescoringen ble utlignet, og da Wam-Kam sløste med sjansene, begynte mange å stille seg spørsmål om man kom til å vinne årets serieåpning.

Jonas Wikborg skuslet bort to kjempesjanser i den første omgangen, Magnus Ra kunne fort ha scoret på ny og Andres Hammersbøen smalt an volley over fra kort hold. Og Erland Storbæk måtte gi seg med strekk relativt tidlig i kampen.

- Jeg er ute i alt fra én til fem uker, var legens umiddelbare skademelding.

Wam-Kam trøkket på for seier, og heldigivs fikk Die Oranje også betalt. Vinderen-forsvaret slet når WK-spillerne kjørte høyt press, og slik kom også vinnermålet.

Sondre Herstad og Andrés kriget til seg ballen, førstnevnte satte fart mot et ubalansert Vinderen-forsvar og fant donwikborg i boksen. Fra skrå vinkel brukte han høyrebenet (!) til å få ballen mot mål, og via stanget ble det også scoring.

- Vanligvis vet man om man scorer når ballen forlater foten, men her gikk det i slow motion. Det er vanskelig å beskrive gleden som inntraff idet ballen gikk inn, sier en lettet #10.

Vinderen var ikke helt ufarlige på tampen, men det var nærmere 4-2 enn 3-3. Blant annet smalt Wikborg et skudd fra 30 meter like over krysset og Preben nikket ballen et par centimetre over etter en corner.

3-2 er imidlertid nok til tre poeng, og det er strengt tatt det viktigste. Neste WK1-kamp er neste torsdag, borte mot Bærums Verk Hauger.

Slik startet Wam-Kam (4-3-3): LoL - Denis, Ville, Fred, Mysen - Andres, Herstad, Erland - Ra, Wikborg, Hoff

Spilte også: Sande, Ola, Prebsk