20.08.2019
20:15
Seriekamp

Kamprapport

WK 1 gikk mot første seier på tre måneder. Men da denne spilleren ble byttet inn, snudde alt.

Fredrik Bøe Saltbones ons. 21 august 2019

Det ble ikke noe drømmecomeback for WK-midtstopper Fredrik Saltbones (29).

Wam-Kam - Fremad Famagusta 2-3 (1-1)

ELLINGSRUD KUNSTGRESS (wamkam.no): Comebacket ble vel egentlig et mareritt for 29-åringen, som i sommer har vært plaget med en lungebetennelse som har gjort at han ikke har fått trent på en drøy måned.

Treningsgrunnlaget hans var syltynt før 4. divisjonskampen mot Fremad Famagusta tirsdag kveld, og Saltbones var derfor naturligvis henvist til en plass på benken og ikke tiltenkt noe særlig spilletid av trener John Martin Kallevik.

Men da venstreback Mats Brevik måtte ut med lårhøne snaut fem minutter før full tid, måtte Saltbones inn på banen. Resultattavlen viste på dette tidspunktet 2-1 til Wam-Kam, og laget gikk mot en svært etterlengtet seier - forrige trepoenger kom for tre måneder siden, i slutten av mai.

Snudde kampen

Men først, vi må ta kampreferatet i kronologiske rekkefølge: Wam-Kam fikk en litt shaky start på kampen. Bortelaget Fremad Famagusta hadde mange sjanser til å score i starten av den første omgangen, og det var egentlig flaks at Wam-Kam ikke kom under.

Se høydepunktene fra kampen her:

Fem minutter før pause løsnet det imidlertid for Fremad. Gjestene ble tildelt et straffespark, som ble omsatt i mål bak WKs nye Fillip-André Baarøy. Dermed sto det 0-1. Men Wam-Kam slo brutalt tilbake. Like før hvilen kom Christian Håland seg fri inne i 16-meteren til Fremad etter fint kombinasjonsspill. Fra litt skrått sparket midtbanespilleren kontrollert ballen ned i keepers høyre hjørne. Dermed var det 1-1 til pause.

Wam-Kam spilte med en helt annen selvtillit enn de foregående kampene, og drøyt 20 minutter ut i andre omgang lyktes de oransje foran mål igjen. Nok en gang var det Håland som satte ballen i mål. Denne gangen etter et hjørnespark fra assistkongen Mats Brevik.

Tabbe og snuoperasjon

Men så måtte det altså snu.

Nevnte Saltbones kom inn på banen, og det tok ikke lang tid før comebackgutten tabbet seg ut. 29-åringen slo en grufull feilpasning som ble snappet opp av en Fremad-spiller, som ikke gjorde noen feil da han skjøt fra 16 meter. Dermed var stillingen plutselig 2-2.

Scoringen vekket troen i Fremad-laget, og på overtid kom også scoringen som gjorde at snuoperasjonen var fullkommen. Fremad kranglet inn 3-2 etter et frispark som ble slått hardt inn foran mål. Og dermed tok Fremad med seg alle poengene fra Ellingsrud kunstgress.

Saltbones har lest innholdet ikke denne artikkelen, men han har ikke ønsket å gi noen kommentar.

Her kan du høre Wam-Kam-låten – som tidligere er blitt hyllet av Idol-Jonas og flere andre kjendiser: