Hammeren hamret i stykker Furuset 2

Petter Skadsheim tir. 4 juni 2019

FURUSET KUNSTGRESS (wamkam.no)

04.09.2017 – 03.06.2019.

1 år, 8 måneder og 28 dager. Eller 637 dager, om du vil. 637 dager tilsvarer 15 288 timer. 917 280 minutter. 55 036 800 sekunder. Det var altså over 55 millioner sekunder siden Wam-Kams nest beste sist vant en kamp på kunstgress. Den gang mot Skeids tredje beste på Nordre Åsen KG 2. Denne gangen skulle WK2 måle krefter mot Furuset 2 på Furuset kunstgress, og som coach Severin Sverdvik sa rett før de oransje gikk ut av garderoben «Vi skal ikke prøve å vinne en kamp på kunstgress a, gutta?». Vi skulle det. Vi skulle det så jævlig.

Først til corner, så i nettet, helt til keepern(e) går fra vettet.

Vegg i vegg med IKEAs varehus, selve manifestasjonen av Ingvar Kamprads drøm om verdensherredømme i form av flatpakkede møbler, ligger kunstgressbanen til Furuset. Der møttes tolv av Wam-Kam 2s håpefulle kvart over sju mandag kveld. Med våte drømmer om å utvide seiersrekken til fire på rad, noe som ikke har skjedd siden sommer/høst 2016, opprykkssesongen med ti (10!) seire på rad, var spenningen i garderoben tykk nok til å skjæres med kniv og gaffel.

Spenningen satt i også de første minuttene etter at mannen i svart hadde blåst i gang kampen. Wam-Kam gikk ut i vante 4-3-3, anført av vår egen røde fare, Håkon Hammeren. Håkons likheter med kommunismen er kanskje ikke så mange, men der kommunismen var voldsomt upopulær og fryktet i USA kan nok det samme sies om vår toppskårer i kretsene rundt Furuset etter gårsdagens batalje. Hammeren sluttet ikke å slå før han hadde banket inn tre baller bak Furusets keep, og han er nå oppe på 8 mål denne sesongen, 4 mer enn nestemann på lista.

Det var riktignok Furuset 2 som startet målballet på kunstgresset. En godt slått corner fant pannebrasken til en blåkledd som hadde revet seg løs fra markeringa, og han headet ballen i en bue over Wam-Kams ca 4 kg for tunge keeper Petter, og inn i mål. Etter målet hevet de oransje seg betraktelig, og var fremme på flere farligheter. Det første av tre mål for Håkon, og fire for Wam-Kam kom etter at han ble chippet nydelig gjennom av Mats Arntzen. Med en Furusetforsvarer i ryggen og en rusende keeper i front var Håkon like kald som en keiserpingvin i godt driv over de arktiske sletter, rundet keeper og kunne enkelt plassere ballen i det åpne målet. Wam-Kams andre skåring var like overraskende som den var imponerende. Med ordtaket «Corner er mål» svirrende i bakhodet skrudde like gjerne Arntzen inn ei kule rett fra corner, og med ett var Wam-Kam i føringen.

Hammer-Time

I pausen var gutta skjønt enige om å fortsette og holde trykket oppe, og kanskje til og med stå enda høyere enn det som ble gjor i 1. omgang. Det hadde resultert i noen farlige brudd før pausen, og troen på at det kunne materialisere seg til noe mer i 2. omgang var stor. Og som det står i den hellige boken: «Be og du skal få, let og du skal finne, stå høyt og du skal bryte pasningen» (Fritt gjengitt fra Matteus 7:7-11). Da sjansen bød seg lot ikke Håkon seg be to ganger, og snappet opp en dårlig pasning fra Furusets keeper. Denne ble satt kontant i nota, og plutselig var ledelsen dobbelt så stor. På 3 – 1 slapp Wam-Kam seg noe ned, noe som førte til at Furuset festet et visst grep om kampen. Forsvaret fikk et svare strev med å rydde unna det midtbanen ikke tok seg av, og særlig Eirik Mork på venstrebacken, som hele kampen hadde gjort sitt beste for å spille ut rollen som Gandalf i kamp mot Balrogen på Khazad-Dûm (You shall not pass, for de som ikke instinktivt tar den referansen) vil nok huskes som en pest og en plage for de tre som etter tur figurerte på Furusets høyrekant gjennom kampen.

Dessverre for de som har et hjerte som blør for de oransje, så klarte Furuset å skape spenning i kampen igjen, gjennom en redusering på frispark. Etter en del klabb og babb i feltet var en blåkledd plutselig alene med ballen på seks meter, og dunket ballen bak en utrusende Petter og i mål. Om ikke skuldrene hadde vært høye på Wam-Kams utsendinger enda, ble de i alle fall det nå. Formaninger fra kaptein Nakkerud om å «Roe ned og holde på ball» gikk inn det ene øret og ut det andre, og fokuset virket å ligge mest på å få ballen så langt som mulig unna egen 16-meter gjennom det kjente barnefotballsitatet «ETT SPARK!».

Paradoksalt nok var ett spark alt Severin Suveren Sverdvik trengte for å sende gjennom Håkon slik at han kunne sette sitt tredje for dagen, og Wam-Kams fjerde. Et noe uheldig utspill fra keeper traff Severin, som på første touch lobba gjennom Håkon. Hammeren trengte ikke mange touch for å slå til, og etter litt føring av ball og en sylfrekk vending som etterlot Furusets stopper i den fiktive pølsebua på leting etter to slappe i stappe, kunne han for første gang siden G-16 gjøre krav på matchballen og notere seg et hattrick bak øret. Etter målet gikk lufta noe ut av den blå Furusetballongen, og da dommeren endelig blåste av kampen kunne Wam-Kams spillere for fjerde gang på rad slippe jubelen løs.

Gårsdagens seier gjorde at Wam-Kam 2 befester 5. plassen i 7. div avd 3, med 15 poeng. Dette er ny poengrekord i 7 div (12 i 2017, 13 i 2018), og med en halv sesong igjen kan vi nok tørre å håpe at denne rekorden vil øke betraktelig.

Wam-Kam 2: Petter – Simen, Vegard, Moa, Eirik – Severin, Nakkerud, Preben – Matias, Håkon, Andreas.

Spilte også: Torstein, Arntzen

***: Håkon «Hattrick-hero» Hammeren

**: Eirik «Gandalf» Mork