Kamprapport

Først var han med på WK-tap i sesongens første kamp. Etterpå startet et to timers langt mareritt

Jonas #10 don Wikborg tir. 17 august 2021

Simen Skogen trodde ikke kvelden kunne bli verre etter å ha vært med på WK2-tap i sesongåpningen. Så låste han bilnøklene inne i egen bil før hjemturen fra Ekeberg.

EKEBERG (wamkam.no): (Oldenborg 2 - Wam-Kam 2, 6-4) Styrelederen Simen Dyb Berg gliser bredt og WK-WAG Annika Nadira De Leon poserer i bakgrunnen, men for Simen Skogen er fortvilelsen enorm.

Her ser du ham lene seg inntil bagasjerommet, der han for litt siden kastet bagen med bilnøklene inn. Det han ikke hadde regnet med, var at bilen også låste seg idet han lukket nevnte bagasjerom.

– Det ble en busstur hjem for å hente reservenøkkelen og en busstur tilbake til Ekeberg for å hente bilen igjen, sukker Skogen.

Kampen mot Oldenborg 2 var ferdig litt før 20.30, men det var først klokken 22.15 at den hurtige WK2-vingen kom seg inn i bilen og fikk satt fart på vei hjemover.

– Da jeg kom hjem, spurte dama hvorfor jeg ikke bare ringte henne, for hun kunne jo åpne opp med mobilen, forteller Skogen, og avslører at han «smilte høflig tilbake».

Timålsthriller

Hva som var verst av å låse bilnøklene inne i egen bil eller tape med WK2 i sesongens første kamp, vil han ikke svare på, men unge Skogen spilte en meget solid kamp i angrepsrekka til Wam-Kams nest beste.

Selve kampen startet imidlertid på verst tenkelige vis for WK2.

Etter å ha åpnet solid og styrt spillet i åpningsminuttene, måtte comeback-keeper Sondre Dyb Berg plukke ballen ut av eget nett intet mindre enn fire ganger i løpet av den første omgangen. Et lite håp ble tent da argentinske Matiás Germana fikk redusert like før hvilen, og håpet ble ytterligere tent da Ville, på pasning fra senere fortvilte Skogen, gjorde 2-4 tidlig i den andre.

3-4-reduseringen var av det bittersøte slaget. Målscorer Ville ble løpt ned av motstanderens overraskende dugandes keeper og måtte ut med skade, mens Wikborg konverterte straffen sikkert i mål.

WK fortsatte kjøret mot motstanderens mål, men da glapp det istedenfor litt bakover. 3-4 ble til 3-5, før de oransje heltene nok en gang fikk blod på tann. En corner fra Wikborg ble skrudd i mål, men Anders Solberg hevder å ha fått en liten touch på ballen før den krysset linjen. Uansett, med 4-5 og fem minutter igjen på klokken kastet Wam-Kam alle mann i angrep. Det ble belønnet med nok et baklengsmål i mot i kampens siste sekund, og dermed endte det med tap i det som var WKs første tellende kamp siden høsten 2019.

WK-trener Severin Sverdvik mener at det er mye bra å ta med seg etter den første kampen, men at det også er nok å jobbe med.

– Det er uansett veldig moro å være i gang igjen. Nå kan det bare gå oppover, sier han.

Krise for sjakkyndling

Det var ikke bare Simen Skogen som fortvilte etter kampslutt for WK2. Sjakkyndling Jon Ludvig Hammer, som kanskje har sett mest frem til årets sesong av alle, måtte forlate banen med strekk bare et lite minutt etter at han ble satt inn.

– Jeg spilte ett minutt, og på det minuttet slapp vi inn ett mål, og det var i tillegg min mann. Og så fikk jeg strekk, nærmest skriker en oppgitt Hammer.

– Nå er jeg ute i kanskje to-tre uker, og etter det skal jeg jobbe én måned, så da får jeg ikke bidratt. Det kan hende dette var hele sesongen min, fortsetter en særdeles fortvilt sjakkprofil.

Kreta-bound

En annen som blir ute en liten stund, er Thomas Worren.

Den slepne teknikeren gjorde tingene sine meget godt i en dyptliggende playmaker-rolle, holdt på å stange inn en redusering, men nå blir det sjalabajs en stund. Pikenes yndling setter kursen mot Kreta, der han skal oppholde seg i 16 dager.