Kampdetaljer

Grüner 23
Wam-Kam 20

søn. 9 juni
20:15
Seriekamp

Kamprapport


Marerittdebut for ny WK-trener – må tåle kritiske spørsmål

Fredrik Bøe Saltbones man. 10 juni 


Mats Harbøs maner til tålmodighet etter at første kamp som trener ble en solid nedtur. 

GRÜNER 2 - WAM-KAM 2: 3-0 (1-0)

DÆLENENGA KUNSTGRESS (wamkam.no): Forventningene var store på forhånd. I garderoben var stemningen elektrisk, og den nye treneren hadde hentet inn ekstern motivasjonshjelp – i Morten Ramm og Erik Solbakken, som holdt en «tale» til de oransje guttene i garderoben før kamp.

WK-fansen hadde også møtt opp i flertall og gjorde virkelig sitt for å støtte laget sitt. Selv om de var hakket færre enn hjemmefansen fra Løkka, var de utvilsomt mer høylytte. Alt lå til rette for Die Oranje. 

Men, allerede seks minutter ut i kampen gikk det galt. En skjebnesvanger feilpasning ga Grüner en gratissjanse. En av hjemmelagets angrepsspillere takket og bukket og bredsiden enkelt inn 1-0. 

Den brutale åpningen satte en støkk i Wam-Kam-laget, som aldri fant helt rytmen eller roen i banespillet. Likevel sto kampen og vippet, og Die Oranje gikk til pause – på stillingen 0-1 – med en følelse av at dette kom til å snu.

Harbø: – Det er en prosess

Wam-Kam tok regien i starten av andre omgang, men klarte likevel ikke å skape spesielt store sjanser. WK kom aldri opp på det nivået som behøves for å slå serietreer Grüner 2. I stedet var det hjemmelaget fra Løkka som økte til både 2-0 og 3-0. 

Etter kampen måtte trenerdebutant Harbø tåle kritiske spørsmål fra pressen:

– Jeg er skuffa. Jeg er like skuffa som spillerne. Det er tungt. Spesielt siden jeg syns vi er helt på høyde, kanskje til og med bedre, enn Grüner. Men vi gjør dumme feil. Vi gjør en personlig feil tidlig som gjør at vi havner bakpå. Og så er det det å krige seg inn igjen i kampen, som er vanskelig på alle bortebaner. 3-0 er veldig flatterende for dem, syns jeg. Men det skjer. Jeg syns egentlig gutta gjør en ganske god innsats, men vi mangler den siste biten. 

– Hva kan du trekke fram som er bra i dag? 

– Taklingsintensiteten i deler av kampen. Altså store deler av kampen, så viser vi at vi er der. Jeg ser at Grüner-spillerne reagerer litt på det også. De blir tatt. Jeg syns spillet vårt langs bakken, når vi faktisk roer ned, er veldig bra. Det er masse potensial i det, men så er det altfor sjelden. 

– Du kom jo inn her, Mats, med ganske få meritter fra ekte fotball. Det er bare spilt én kamp, men fansen kan fort bli utålmodige med slike resultater?

– For det første, bare å nevne fansen. De var her i dag og gjorde en knallinnsats. Fansen var kanskje vår beste spiller i dag. Den tolvte mann, beste mann. Det gjør det ekstra vondt å tape, for de fortjente bedre i dag.

– Det spørs hvor lenge de holder ut, hvis vi skal gå på tap etter tap. Hvordan føler du at din posisjon er i gruppa nå? 

– Jeg snakket med fansen både før og underveis i kampen, om at det er en prosess. En manager kan liksom ikke komme inn og bare gjøre alle filosofene sine på én trening. Da blir det bare rot. Så vi må ta dette gradvis, men selvfølgelig: Jeg har lyst til å vinne så fort som mulig. Vi må begynne å vinne kamper, og det er jo absolutt en stor del av det vi driver med. Men samtidig, i dag så taper vi der jeg mener vi kunne vunnet kampen. Og det gir meg tro på at neste match da er det 0-0, og da kan det like så godt gå vår vei. Så må jeg gjøre mitt beste for at jeg ordner nok marginer som kan gå begge veier til at vi vinner til slutt. 

– Du sier at spillerne gjør mye riktig. Hva gjør DU riktig i dag? 

– Jeg føler at jeg girer opp gutta ganske godt, både før kampen med ekstern hjelp. Morten Ramm og Erik Solbakken var i garderoben, og da virka det som om gutta var veldig påskrudd. Samtidig merker jeg at de ikke var helt med de første ti minuttene av kampen, som er noe jeg må tenke litt på. For når jeg hadde praten i pausen, så var det som om gutta var veldig påskrudd. Da spilte vi kanskje vår beste periode like etter pause. Så kanskje er jeg god nok på egen hånd, og det er noe jeg kanskje skal ta med meg. At jeg ikke skal involvere for mye eksterne. 

– En kilde i troppen etterlyser mer aktiv coaching på slutten? 

– Ja, jeg kan godt ta til meg det at jeg kanskje kunne ropt litt mer på slutten. Samtidig så ser jeg at gutta gjør sitt beste, og da skal ikke jeg bli han irriterende treneren som bare står og gauler, heller. 

Har du ikke hørt Wam-Kams offisielle klubblåt? Da kan du gjøre det her: