Kampdetaljer

Grüner0
Wam-Kam 10

21.02.2016
18:00
Treningskamp

Kamprapport


RASTE MOT «UHØYTIDELIG» STRAFFEKONK

Fredrik Bøe Saltbones man. 22 februar 2016


Ole Jørgen Grumstad og Fredrik Sæland var lite fornøyd med at treningskampen mellom WamKam og Grüner ble avgjort fra straffemerket.

Slik startet WamKam (4-3-3): LOL – Denis, Big Fred, Einar (prøvespiller), Abdullah – Nakkerud, Ståle, Little Fred – Coach OJ, Jokkinho, Gabriel. Spilte også: Severin og Stein (prøvespiller). Møtte ikke opp: Audun.

Grüner – WamKam 0-0 (5-4 etter straffesparkkonkurranse)

DÆLENENGA (WamKam.no): – Det var en dårlig straffe, sa Fredrik Sæland.

– Min var ikke noe bedre, sa Ole Jørgen Grumstad.

De to WamKam-heltene, som vi elsker så høyt, ble dessverre synderne da det hele skulle avgjøres mot Grüner. Med én bom hver endte det med et småsurt 4-5-tap i straffesparkkonkurransen som kom litt brått på etter 0-0 etter full tid.

– Latterlig at det skal avgjøres på straffekonk. Det skal ikke bli straffekonk i treningskamper. Det blir bare useriøst, sier Sæland og Grumstad i en falsk/uekte uttalelse etter kampen.

Lav underholdningsverdi

Her kommer referat fra den viktige delen av kampen:

Ja, hva skal man si. De få tilskuerne som hadde betalt inngangspenger på Dælenenga denne søndagskvelden, fikk ikke mye valuta for pengene.

Kanskje var grunnen at showmannen Jonas Wikborg hadde stukket av til Sri Lanka? Hvem vet.

Det ble likevel en ganske intensiv affære på Dælenenga. Grüner stilte med et lag som av et helt annet kaliber enn det Sagene-laget vi møtte i første treningskamp. Løkka-gutta kjørte på med høyt og intensivt press, og de oransje fra St. Hanshaugen fikk ikke anledning til å trille ball, som de jo hadde planlagt på forhånd.

Grüner styrte mye av spillet, men de sto så høyt at det ble enorme rom for WamKam på overganger. Derfor var det også de oransje som kom til de største farlighetene. Ole Jørgen kom flere ganger til gode innleggsmuligheter på høyrekanten, og flere av innleggene kunne kanskje blitt utnyttet bedre av våre oransje helter i boksen.

Megasjanse for Magnussen

Den aller største sjansen kom da Joachim Magnussen rundet keeper og driblet seg til en 100-prosentsjanse godt ut i andre omgang. Undertegnede sto ganske nøyaktig hundre meter unna, men kilder opplyser at Jokkinho ble taklet og skulle hatt straffet.

Jeg kan likevel bare referere til det jeg selv så (og husker), og det var følgende:

Jokkinho fintet seg forbi en utrusende keeper litt til venstre i 16-meteren. Fra skrått hold hadde han muligheten til å skyte, og en gjeng med forsvarsspillere sto klare til å blokkere et eventuelt skudd, men Magnussen dro først en skuddfinte og skulle til å sette ballen i mål, så hører jeg bare ”pang!”, et eller annet traff stangen og Jokkinho falt overende.

Straffe? Ja, jeg tror vi sier at det skulle vært det. Magnussen mener hvert fall at han ble felt av en Grüner-spiller.

Trippelsjanse for Grüner

Snaut ti minutter før slutt fikk Grüner det som var kampens største (trippel)sjanse. LOL gjorde først en strålende redning på et skudd innenfra 16-meteren. Returen havnet hos en Grüner-spiller som klemte til, men der sto Einar (ikke sant?) i veien og reddet nok en gang. Til slutt – på tredje forsøk – havnet ballen i mål, men dommer vinket for offside.

Puh! Det var 10-15 intense sekunder.

Undertegnede sto da på sidelinjen, men ble byttet inn som spiss på tampen. Uten at det utgjorde noen som helst forskjell – whatsoever.

Kampen endte 0-0, og til slutt skulle det hele avgjøres på en uhøytidelig straffekonkurranse.

Slik gikk det (hvis jeg husker riktig):

1-0: Grüner

1-1: Big Fred

2-1: Grüner

2-2: Gabriel

3-2: Grüner

3-3: Ståle

4-4: Grüner

4-3: Ole (bom)

4-3: Grüner (bom)

4-4: LOL

5-4: Grüner

5-4: Litte Fred (bom)