07.09.2022
20:15
Seriekamp

Kamprapport

12 mål, WK-debutant, strafferedning og rødt kort: Kampen mot tabelljumbo Kåffa hadde det meste

Jonas #10 don Wikborg tor. 8 september 2022

Når man vinner 9-3, er det gjerne ikke keeperen man først og fremst trekker frem. Men så er ikke Bendik Kilander hvilken som helst målmann.

JESPERUDJORDET (wamkam.no) (Wam-Kam - Kåffa 3, 9-3) Die Oranje gikk til pause med en knapp 3-2-ledelse mot bunnlaget Kåffa, men i løpet av to dramatiske minutter både utlignet bortelaget òg fikk straffe. Da tok panteren fra Nesodden saken i egne hender.

Bendik Kilander penetrerte hjernen til Kåffas straffetaker og fikk ham til å skyte akkurat der han ville – og med et tigersprang til sin høyre reddet Kilander forsøket fra 11 meter.

– Jeg gjør bare jobben min, sier en ydmyk keeperhelt til WK-redaksjonen, som står ved siden av debutant Petter Dines Olsen (t.h. på bildet).

Med et «shaka-shaka-Ronaldinho»-håndtegn viser WK-debutanten at han er litt ekstra glad. Det var nemlig han som – sammen med Tor Inge Polden – sandwichet Kåffa-spissen slik at det ble straffe.

– En stor takk til Bendik. Og veldig deilig å starte WK-karrieren med seier. Her kan jeg bli i mange år, sier Olsen, som virkelig viste seg frem på venstrebacken.

Niko «CR» Mong Andreassen

Etter strafferedningen feide WKs menn all tvil til side.

Det gikk bare to minutter til før ny magi oppsto på ærverdige Jesperudjordet.

Niko Mong Andreassen vartet opp med en Cristiano Ronaldo-hælklakk på høyrekanten, rundlurte backen og bøyde ballen i vinkelen til 4-3.

Fire corner-scoringer

5-3 kom etter en corner, som WK har blitt ekstremt farlige på. Faktisk kom både 2-0 (Tor Inge Polden) og 3-1 (Ville Lande Borring) også etter corner, men uansett:

Istedenfor den vante innsvingeren fra Wikborg, så han at re-signerte Fredrik Sæland lusket alene ved 20 meter. En enkel pasning til ham, en bredside mot mål og pang: 5-3 i målprotokollen.

Det var for øvrig Wikborg som startet målshowet med en heading (!) før to spilte minutter.

– Når jeg scorer på hodet, vet du at innlegget er bra, sier Wikborg med et smil i retning Carl Henrik Lindström.

Rødt kort

Tilbake til kampen: Niko kriget inn 6-3 etter at ballen lenge trillet på streken. Han feiret provoserende nok til å bli dytta til av en Kåffa-forsvarer, som på sin side fikk sitt andre gule kort for kampen.

Dermed var WK 11 mot 10 den siste drøye halvtimen. Det utnyttet gutta i oransje seg av.

7-3 kom på ny etter en corner. På ny var det Ville Lande Borring som steg til værs på corneren slått av Wikborg. Det var hans 8. WK1-scoring for sesongen, en all time karrierehigh for den brautende kapteinen fra Nesodden.

– Kanskje kampens viktigste scoring

Wikborg var ikke ferdig med å legge til rette for mål. Kveldens fjerde assist – og sesongens 10. – fant veien til Petter Christiansen, som kunne juble for sin første scoring noensinne for WK1.

– De e så dejlig. Lætt! utbrøt den hardtarbeidende midtbanespilleren.

På tampen fant også Fabio Miracco veien til nettet. Han ekspederte et strøkent innlegg fra homie Carl Henrik Lindström i nota via undersiden av tverrliggeren.

Det gjorde godt for spissen som nå står med fire mål i sin debutsesong for Wam-Kam.

– Kanskje kampens viktigste scoring, sier en ikke navngitt WK-topp.