Kamprapport

Fire nye poeng til Wam-Kam-rekruttene

Preben Halvorsen Skadsheim ons. 1 mai 2019

VEITVET OG EKEBERG (wamkam.no) Mandag er blitt en god dag for fotball i Wam-Kam-øyne, ettersom både klubbens andre- og tredjelag spiller kamper i sine respektive avdelinger. Denne uken var poengfangsten så langt sesongbeste, og Wam-Kam var bare marginer unna å sikre seg seks poeng av seks mulige.

På Veitvet kunstgress var klokken 20:15 da dommeren blåste igang oppgjøret mellom Wam-Kam 2 og Østlandskameratene. Wam-Kam viste tenning fra start, og Ø-kam var sjelden trygge på egen banehalvdel. Tross dette tok det litt tid før Wam-Kam fikk hull på byllen. Når de likevel endelig gjorde det, var det årets foreløpige toppscorer, Håkon Hammeren, som igjen viste målteft.

Etter å selv ha kommet seirende ut av en hodeduell hvor kaptein Anders Solberg plukket opp nedfallsfrukten, kunne Håkon motta en strøken pasning fra Solberg. Hammeren tråklet seg gjennom motstanderens forsvar, og sendte ballen sikkert forbi keeper. Det var Hammerens tredje Wam-Kam-mål for sesongen.

Etter scoringen falt Wam-Kam-trykket litt, uten at Østlandskameratene ble nevneverdig farlige av den grunn. Men like før pause, på et frispark av den billige sorten, ble det beklageligvis likevekt i regnskapet. En østlending, som tydelig ikke var fornøyd med underlaget og gang på gang nektet å imøtekomme dommerens beskjed om ikke å flytte ballen, viste strålende frisparkteknikk da han curlet ballen forbi muren i mål bak et sjanseløst WK-defensiv.

Like etter scoringen blåste dommeren av for pause, og den andre omgangen bød dermed på blanke ark for begge lag.

Det blir ofte sagt litt av hvert i pausene for WK2, men det viktigste som ble sagt denne kvelden var at det gjaldt å være «på» fra start og holde trykket oppe, for da kom vi faktisk til å vinne denne kampen. Østlendingene hadde ikke skremt noen, og Wam-Kam viste gode tendenser i store deler av førsteomgangen.

Påfallende var det derfor at ballen, snaue 20 sekunder uti omgangen, igjen fant veien til nettmaskene bak Wam-Kams sisteskanse Petter, etter at Østlandskameratene uforstyrret hadde fått manøvrere seg fra avspark, via venstrekanten og til WK-målet.

Den raske scoringen satte nok en støkk i samtlige WK-spillere, for etter dette var det et mer årvåkent Wam-Kam-lag de tre oppmøtte lokalheltene, en av dem med spraybokshorn, fikk nyte synet av fra tribunene.

I de bakre rekker var Wam-Kam tryggheten selv, og selv om det skortet på sluttprodukt kom flere sjanser snikende. Innbytterne Wikborg, Bjarne, Sander og Matias Messi, som for øvrig også hadde sin offisielle WK-debut etter treghet i systemet hos det argentinske fotballforbundet, bidro med offensiv kreativitet, og nærmet seg stadig Østlandskameratenes nettmasker. En av de største sjansene kom etter et nydelig gjennomspill fra nok en gang bunnsolide stopper Vegard Klund til Jonas Wikborg som figurerte på høyrekanten.

Like før pausen hadde Wikborg på mystisk vis klart å pådra seg det som senere viste seg å være et beinbrudd i hånda. Wikborg teipet etter beste evne, så om det var dette som gjorde at han brant det som ikke kan karakteriseres som annet enn en gigasjanse vites ikke, men om det var, håper vi på rask bedring og bedre uttelling ved neste anledning. For den kommer.

Akkurat som den gjorde mandag kveld på Veitvet kunstgress. Og Wam-Kam skulle også få uttelling.

Ti minutter uti omgangen ble Sander Solvik (som debuterte i WK2-trøya) spilt nydelig gjennom ute på venstrekanten. Østlandskameratene, som ropte på offside, måtte ty til ulovlige midler for å stanse Solvik, og i stedet for å gi etter for bønn om offside, blåste dommeren i fløyta og pekte sikkert på krittmerket.

De faste supporterne virket noe overraskede da Lars Hoff, og ikke Wikborg, som tidligere har vært fast «fus i alt», la ballen på krittet og skrittet opp, men dersom noen tvilte, var det på ingen måte noen grunn til det. Hoff var iskald og sendte ballen knallhardt forbi keeper til utlikning, og for andre kamp på rad var det Hammeren og Hoff som hadde stått for Wam-Kams scoringer.

Resten av omgangen var det, kort oppsummert, Wam-Kam som dominerte og kom til de største sjansene. Derfor føltes det nok litt som et tap ikke å dra hjem med alle poengene. Tross det, er det en herlig optimisme å spore i et Wam-Kam-lag som har åpnet sesongen med mye godt spill og poeng i tre av fire kamper.

Men det slutter ikke der.

For nok et Wam-Kam-lag var i aksjon mandag, og det var disse som bidro med den største poengfangsten denne kvelden. Wam-Kam 3 debuterer i 7er-fotballen denne sesongen, og så langt har seieren latt vente på seg. Mandag kom den endelig, da WK3 tok imot Tveita på Ekeberg kunstgress.

Tveita møtte til avspark med syv mann, og hadde med andre ord ingen innbyttere. WK3 kunne derfor utnytte et større energioverskudd, og den første omgangen bar preg av et Wam-Kam sikkert som banken. Derfor var det trolig for mange en overraskelse at stillingen til pause var 4-3 i Wam-Kams favør, og dermed ikke reflekterte nivåforskjellene ute på banen.

Utover i den andre omgangen kom Tveita noe mer til hektene, og kampen fortsatte derfor å være jevn. Wam-Kam var effektive begge veier, og samtidig som de bøtta inn mål i riktig retning, ga et par uheldige selvmål Tveita håp om en stor overraskelse. Heldigvis ryddet WK-kollektivet vei fra forsvarsrekka i sør til angrepsrekka i nord og fastsatte sluttresultatet til 9-8 like før slutt. Det var en forløsende stemning å spore da dommeren, som for øvrig var sønnen til han som egentlig skulle dømme oppgjøret, ga signal om at kampen var over.

- Moro på kamp i går, kunne tredjelagscoach Sindre Meldalen meddele da han dagen derpå møtte WK-redaksjonens reporter på et sosialt medium. Gårsdagens kamp hadde holdt god stemning i det Meldalen omtaler som "De store talls lag" etter at Wam-Kam 3 har scoret hele 21 mål og sluppet inn 25 på tre kamper. Det plasserer Wam-Kam på topp tre over scorte og topp én over innslupne i avdelingen.

Sesongens første trepoenger gir WK3 en plass midt på tabellen, i selskap med fem andre lag på samme poengsum.

WK3s mål ble scoret av Andreas (4), Eirik (2), Frode (2) og Daniel (1) og servert av Eirik (4), Jonas H (1) og Sindre (1). I tillegg er det tre målgivende pasninger som ikke er gjort rede for, men annet er neppe å forvente i et målkalas som mandagens kamp tross alt var.

Disse var i aksjon for Wam-Kam mandag kveld:

Wam-Kam 2 (4-3-3): Petter - Simen, Moa, Vegard, Torstein - Severin, Worren, Anders - Hoff, Hammeren, Preben (spilte også: Wikborg, Sander, Matias Messi, Bjarne)

Wam-Kam 3 (2-3-1): Audun - Jonas H, Stjerno - Frode, Andreas, Eirik - Daniel (spilte også: Adrian, Sindre)