Kampdetaljer

Wam-Kam 25
Bislett1

09.09.2019

20:15

Seriekamp

Rommensletta kunstgress

Kamprapport


Wam-Kam 2 med fotballeksjon da de knuste serietoer Bislett

Preben Skadsheim tir. 10 september 2019


ROMMENSLETTA (wamkam.no): Til taktfast jubel og sang fra endelig gjenoppståtte WK-supporter Ola Skadsheim fikk Wam-Kam 2 til syvende og sist en grei oppgave med å overvinne Bislett da serietoeren utfordret de oransje på Rommensletta mandag. Naturligvis ikke foruten bunnsolid WK-spill.

5-1 stod det på blokka da mandagens kampleder til slutt tok fløyta til munnen og signaliserte at nok var nok. Med det tok Wam-Kam 2 sesongens syvende seier i en kamp hvor de oransje viste klasse, mens motstanderen Bislett befattet seg med aktiviteter som ikke under noen omstendigheter hører hjemme på en fotballbane.

Mer om det siste kommer senere, men first things first.

Før mandagens sammenstøt hadde ikke Bislett tapt på fem kamper, og selvtilliten bruste som hos en 90-tallsungdom med helt nye Flava-bukser der de hvitkledde sentrumsguttene gikk inn i kampen med et enormt tempo. Men de som har spilt fotball i Flava-bukser veit at det ser kulere ut enn det er særlig enkelt. Og lite visste de om at Wam-Kam 2 også har blomstret den siste tiden, og oppgaven med å overliste WK-defensiven ble nær umulig fra første stund. 

Derfor var det Wam-Kam som også skulle ta første stikk.

Etter om lag ti spilte minutter ble WK2s Messi, Matias Germana, felt stygt like utenfor Bisletts sekstenmeter. Mens driblevingen forsøkte å riste av seg det som senere skulle vise seg å være en skade i skulderen som var lite forenelig med å fortsette kampen, skrittet Hoff opp for å lufte venstreslegga. Med sine allerede syv scoringer for WK2 så langt denne sesongen, lette han nå etter muligheten for den åttende. Frisparket skrudde forbi muren, men keeper var for lang og forhindret scoring. Det glatte føret gjorde riktignok at burvokteren ga retur, og der stod Thomas Worren som var nådeløs der han satte ballen i mål til 1-0.

Etter scoringen fortsatte kampen i et enormt tempo, i hvert fall i 7. divisjonsskala. Faktisk gikk det så fort at dommeren til pause kunne avsløre at han ikke hadde sett raskere fotball i hele år. I hvert fall i 7. divisjonsskala. Bislett forsøkte seg stadig, men på tross av en lynrask venstrekant, som fra tid til annen fikk det til å se litt skummelt ut, gjorde WK-forsvaret ingen feil og kan ikke beskrives som annet enn fjellstøtt.

I stedet tok WK2 mer og mer kontroll over kampen. Wam-Kams Van Dijk, Vegard Kund, brukte Bisletts angripere som rundingsbøye til et parodisk nivå og tok nærmest alene rotta på Bisletts høye press. På midtbanen dominerte Worren, Severin og Nakkerud, og angrepsrekka passet på å gjøre det farligere og farligere for Bislett.

Litt uti omgangen fikk WK2 også lønn for strevet. Andreas, som hadde kommet på for en skulderskadet Matias, utfordret inn fra høyrekant. Midt foran sekstenmeteren ropte Hoff på ballen og Andreas serverte som bestilt. Muligheten var for god til å avstå, og Hoff prikket ballen kontrollert forbi keeper og til sesongens åttende scoring.

Resten av omgangen var det i all hovedsak Wam-Kam som spilte seg til de store mulighetene, og blant annet var Ville bare en lang tå fra å være alene med keeper da Adrian fra høyreback sendte av gårde en gjennombruddspasning hentet fra absolutt øverste hylle, som fikk Skadsheim (som for anledningen også hadde brakt med seg sin tredje sønn, Skadsheim den yngste) på tribunen opp i fistel.

2-0 stod seg til pausen, og WK2 fikk en velfortjent hvil. 

WK-toget

Mandagens andreomgang ble av den typen som Bislett neppe er særlig stolte av. Med god grunn.

Likevel var det nettopp motstanderen som fikk den beste starten, og muligheten til å feste et grep om kampen. Kveldens første og kanskje eneste forsvarsfeil, en pasning med litt lite kraft og retning, ga Bislett akkurat det de trengte for å redusere. Bisletts nummer 9 snappet opp ballen, og alene med Wam-Kams sisteskanse gjorde han ingen feil og satte kontrollert ballen i nota.

2-1 etter bare et par minutter var alt annet enn det Wam-Kam hadde håpet på, og mange både på og utenfor banen fryktet nok hva scoringen kunne gi av energi til et tilsynelatende sultent Bislett-lag.

Frykten skyldtes rett nok likevel bare hva klubb-psykolog Erik Nakkerud ville kalt en overaktiv amygdala (på folkemunne omtalt som fryktsenteret i hjernen, journ. anm.), og var fullstendig grunnløs.

Etter scoringen slapp Bislett lufta ut av egen ballong og Wam-Kam inn i omgangen for fullt. De oransje takket for invitasjonen ved igjen å øke ledelsen, ikke bare én, men to ganger. 

Det første målet kom på corner, og var av typen som er en åpenbar kandidat til årets mål. Til taktfast maning fra klubbens mest høylytte supporter, Ola Skadsheim, slo Arntzen en utoverskrudd corner et stykke ut i Bisletts sekstenmeter. Der fant den Moa som med en lang tå la ballen til rette for Severin. Og som om coach Sverdvik ikke hadde gjort annet i hele sitt liv enn å score deilige mål, kneppet han til ballen med yttersiden av foten og kunne se den gå i en fin bue over Bislett-keeperen og i motsatt kryss til en ren klassescoring. Severin og Moa omfavnet hverandre i spontan eufori, og løp for å feire med resten av lagkameratene.

Nå var ikke WK2 engang nær å se seg tilbake, og ikke lenge etter scoring nummer tre, lot Håkon Hammeren WK-toget rulle videre og la på til fire. Torstein fant den langstrakte og hårfagre Hammeren på venstrekanten, og alene med keeper, etter å ha vunnet kontroll over ballen og lagt bak seg et par Bislett-forsvarere, sendte Hammeren burvokteren én vei og ballen en annen. Hammeren var like kontrollert i feiringen som i avslutningsøyeblikket og knyttet neven fattet i lufta.

Sluttminuttene der Bislett mistet hele ansiktet, og Håkon litt av sitt

På stillingen 4-1 til Wam-Kam FK boblet frustrasjonen over for enkelte i Bislett-leiren. Fra benken forsøkte en Bislett-spiller å stilne Wam-Kams tolvte mann, Ola Skadsheim, ved å påpeke at det var barn i nærheten som skulle sove. De som har tilbrakt en aften på Rommensletta kunstgress veit at det er et stykke til nærmeste sprinkelseng, og forespørselen ble høflig forkastet og jubelen fortsatte.

På banen materialiserte frustrasjonen seg i det som ikke kan omtales som annet enn skandaløs oppførsel fra et par av Bislett-spillerne. Og det er som det ble sagt i en WK-bil etter kamp: det hjelper lite at de fleste er ålreite, når de få som er idioter går all inn i å være nettopp det.

Det startet med at Bisletts nummer 20 syntes WK-keeper Petter brukte litt for lang tid, og valgte å demonstrere dette ved å spytte på den gulkledde sisteskansen. Da føltes det som en liten seier i seieren at nummer 20 like etterpå ble ydmyket på fotballens verst tenkelige vis – ei god gammal luke – fra fintemaker Mats Arntzen.

Og der Wam-Kam hentet detaljer fra øverste fotballhylle, hentet like etter Bisletts spiller nummer 43 oppførsel fra øverste idiothylle.

På en Bislett-dødball trappet Hammeren opp bak ryggen til Bisletts 43 for å bidra på defensiven. Bislett-spilleren svarte på besøket ved å gjøre gjentatte forsøk på å skalle bakover mot Håkons ansikt. Heldigvis var koordinasjonen heller tvilsom, men da han på vei hjemover idet Wam-Kam gikk for kontringen passerte Håkon, limte han albuen rett i ansiktet på Håkon som falt rett i bakken.

La det være klinkende klart. Ballen befant seg på motsatt banehalvdel, og framstøtet, eller albuestøtet om du vil, kan ikke karakteriseres som annet enn vold, og skal en tro verandaleppa som materialiserte seg i ansiktet på Hammeren utover i sluttminuttene, så skal en være glad for at det tross alt gikk så godt som det gjorde.

Dommeren var, i likhet med de fleste andre som spilte kampen, opptatt av det som skjedde rundt ballen, og var dessverre maktesløs da frustrerte Wam-Kam-spillere ba ham reagere.

Grunnlaget var derfor lagt for en nokså amper stemning i sluttminuttene, men der Bislett valgte å ty til vold, svarte Wam-Kam med Vold. Nærmere bestemt Andreas Rygg Vold. Den berømte spikeren i kista kom med få minutter igjen å spille. Wam-Kam snappet ballen fra et Bislett på offensiven. Med hele Bislett-laget stående høyt i banen, og en god løpeball fra Mats Arntzen i det enorme bakrommet, kunne Wam-Kams Vold punktere kampen alene med keeper.

5-1 gjorde Wam-Kam 2 til både de faktiske og ikke minst de moralske vinnerne, og det er ikke til å stikke under en stol at denne seieren smakte ekstra godt, på tross av at Håkon kanskje og dro hjem med litt blodsmak i munnen.

FØLG LENKEN FOR DEN OFFISIELLE KAMPRAPPORTEN: fotball.no - kamprapport

Disse var i aksjon for Wam-Kam 2 mandag: 

Wam-Kam 2 (4-3-3-1): Petter - Simen, Moa, Vegard, Torstein - Severin, Worren, Nakkerud - Hoff, Håkon, Matias - Ola Skadsheim

Spilte også: Andreas, Arntzen, Adrian og Ville

Stjerner: 

*** Vegard

** Hoff

* Håkon, Andreas

Tilskuere: 5