Seriekamp

Kamprapport

WK2 høvlet over Furuset 2 i ramadan-drama

Jonas #10 don Wikborg fre. 17 juni 2016

Endelig var WK2 tilbake på det grønne gresset på Ekeberg. Og endelig kom seieren igjen - etter fire strake tap.

WAM-KAM 2 - FURUSET 2 4-1 (2-1)

EKEBERG GRESS (www.wamkam.no): - Det er det dummeste jeg har gjort. Jeg vet ikke hvorfor jeg gjorde det. Unnskyld, ass.

Ordenene tilhører han ene snille spilleren på Furuset 2; han som så litt eldre ut av stopperne til det som var serielederen før bataljen mot Wam-Kam 2 på det nydelige ekeberg-gresset.

Foranledningen er at alltid farlige Ville akkurat var blitt «kløpet i muskelen» av det som til nå hadde vært Furusets snille lam.

- Hvorfor gjorde du det? Du har jo vært kompis hele kampen, utbrøt målsniken.

- Det er sånn som skjer noen ganger, var det umiddelbare svaret til Furuset-spilleren, som ikke lenge etterpå kom på bedre tanker.

- Det er det dummeste jeg har gjort. Jeg vet ikke hvorfor jeg gjorde det. Unnskyld, ass, lød det på neste dødball - og neste etter der igjen - og neste etter der igjen.

Fått med deg? Drama på WK1 - trenerduo nekter å gå av etter ny nedtur

Det var tydelig at han beklaget seg, og kanskje var noe av grunnen til at han i det hele tatt kløp den hjemvendte amerika-fareren at han, Furuset-spilleren, altså, fastet på grunn av ramadan.

- Halve laget faster og vi får ikke til tiki-taka-spillet vårt, bedyret samme mann senere overfor #101 på Wam-Kam.

Men det var nok ikke eneste grunn til at Furuset 2 ikke var sitt vante jeg. På motsatt banehalvdel sto et 12 manns sterkt Wam-Kam-lag (totalt, altså, ikke på banen fra start) som igret etter revansje. Fire strake serietap hadde det blitt siden seieren mot Kråkestad. I mellomtiden hadde det brutt ut total klinsj mellom to av lagets store stjerner.

Wam-Kam (4-3-3): Sinte-Sondre: - Johnny, Simen Dyb, Sev, Bjørnar - Jokke, Tor-Martin, Bjørn Arild - Wikborg, Ville, LoL

Spilte også: Ludde (startet på benken etter eget ønske)

Alt det var lagt langt bak Ekeberg-åsen da dommeren satte i gang kampen. Furuset 2 tok avspark, spilte ballen bakover, men en jagende Ville øynet sjansen da han ene stopperen ikke visste hva han skulle gjøre med ballen. Ville kjempet til seg ballen, fosset mot mål, men ble tatt i skuddøyeblikket.

- Det der er faktisk ikke lov, sa dommeren etter å ha tenkt seg om ett lite sekund - og pekte på det ikke-eksisterende straffemerket.

Fra 11 meter var Wikborg sikker som en #10-er-straffe - resultatet: 1-0 før minuttet var spilt.

- Kom igjen, gutta. Vi har 90 minutter igjen å snu det på, ropte en Furuset-spiller da laget tok avspark for andre gang.

Spoileralert: Furuset 2 klarte aldri å snu det. Kanskje fikk de en utligning til 1-1, eller kanskje reduserte de til 2-1 etter at et Wikborg-frispark var ekspedert i mål av Sev etter noe flipperspill i feltet. Ett mål fikk de i hvert fall, men dett var dett.

Furuset 2 bemerket seg istedenfor ved stadige etterslengere, stygt språk og trusler om juling etter kamp. De burde skamme seg.

WK2 svarte som WK2 best vet; ved å score mål.

I den andre omgangen ble mye avgjort da Wikborg fant Jokkes strålende løp inn bak forsvaret. Alene med keeper valgte den offensive spilleren å runde keeper - med hell.

Litt senere var det Ville sin tur til å bli servert av Wikborg. Brått sto det 4-1 i målprotokollen, men det kunne ha blitt flere.

Mannen som fikk stjærnotreffet hele fotball-Norge en god stund snakket om, selveste Stjærno, kom på et stormende offensivt løp fra sin høyrebackposisjon og ble sett av pasningssikre LoL.

WK2s venstreving gjorde som alltid; tok et steg inn i banen og serverte ballen over på motsatt side, men fra kloss hold valgte Stjærno, for øvrig avbildet øverst i saken, å bruke kneet. Uten å avsløre for mye; det gikk ikke bra.

Jubel ble det uansett på det som var den første dagen av EM i Frankrike. Tres poaint a Les Oransjes!

Mål: 1-0 Wikborg (Ville), 2-0 Sev (Jokke), 2-1 Furuset 2, 3-1 Jokke (Wikborg), 4-1 Ville (Wikborg)