Kamprapport

Tårevåt coach Hoff med sjokkbeskjed etter brakseier mot Monolitten

Jonas #10 don Wikborg fre. 25 august 2023

Det ble en drømmestart på høstsesongen for Wam-Kams beste. Bygdø/Monolitten ble valset over på Fort Jesperudjordet.

FORT JESPERUDJORDET (wamkam.no): (Wam-Kam - Bygdø/Monolitten 5-0) Keeper-Sondre fikk sin første smultring i WK-buret, debutant Jackson scoret på første forsøk og super-Fabio var tilbake fra Vietnam med to kasser.

Det kunne knapt ha blitt en bedre kveld for WK1-spillerne torsdag kveld.

Derfor kom også beskjeden fra coach Lars Gunnar Hoff som et sjokk etter at seieren var et faktum.

– Jeg skal til Syden, boys. Dere må klare dere uten meg neste uke.

WK-redaksjonen er kjent med hvem som får ansvaret for å lede laget på trening og kamp de kommende åtte dagene, men av hensyn til laget velger WK-redaksjonen å anonymisere de to midtbanespillerne.

Tilbake til kampen.

Det måtte nesten gå en hel omgang før WK fikk hull på byllen etter å ha presset på fra start. Åsmunds forsøk strøk stolpen og Carl måtte fininstille siktet, men like før pause smalt det på det som var 2022-sesongens gjenganger: En corner.

Wikborg løftet inn fra høyre, Ville stanget ballen mot mål, men ble nektet av en forsvarsspiller og tverrliggeren. Returen fikk Carl nikket til Fabio, og med ballen i nettet ble jubelen sluppet løs på Jesperudjordet.

Den andre omgangen startet på lignende vis – med et press der Monolitten-gutta knapt skjønte hva som traff dem – men denne gang med uttelling.

Wikborg plukket opp en tversoverpasning fra stopper til stopper, og med keeper i støtte var målet åpent. 2-0!

Samme Wikborg tredde gjennom debutant Jackson like etterpå. Nykommeren som for få dager uttalte at han drømte om å score mål for Wam-Kam, fikk drømmen i oppfyllelse.

– Det var bedre enn jeg hadde drømt om. For en følelse! sier han.

Jackson trodde han hadde scoret sitt andre like etterpå, også denne på pasning fra Wikborg, men nysigneringen ble avvinket for det som i beste fall var en hårfin offside.

3-0 ble til 4-0 da publikumsfavoritt Petter Dines Olsen svingte inn et frispark fra bak i banen. På bakre stolpe sto Fabio helt alene, og med baksiden av hodet/ryggen stusset han ballen i mål for andre gang denne torsdagskvelden.

Kampens siste mål var også et frispark. Denne gang var det Tor Inge Poldens harde innsvinger som ble ekspedert i mål av Magnus Ra Thuv Moustache.

– Jeg er ufattelig stolt av gutta i dag. Alle mann alle viser guts, innsats og løper fra start til slutt. Jeg kunne ikke ... Vent litt ... Unnskyld ...

Tårene renner nedover en stolt coach Hoff.

– Det går bra, coach. Vi tar resten en annen dag.