Kamprapport

Nakkerud stakk av med gjev pris, ble satt ut av premien: – Ikke i min villeste fantasi

Jonas #10 don Wikborg ons. 6 april 2022

Wam-Kam 1 var ikke påskrudd fra start og gikk på en smell i årets siste treningskamp før sesongen braker løs, men det var det som skjedde før kampstart som ble den store snakkisen.

VALLE (wamkam.no) (Vålerenga 3 - Wam-Kam 1, 4-2): Det er bare å merke seg navnet Erik Nakkerud først som sist. Mannen med det gylne, oransje håret er 2022-historiens første Månedens spiller i Wam-Kam 1.

Den ærverdige prisutdelingen skjedde i forkant av Wam-Kams treningskamp mot Vålerenga 3 på tirsdag, og i juryens begrunnelse heter det følgende:

– Erik Nakkerud var på vinnerlaget i tre av fem treninger. Det holder.

Fra ekstase til aggresjon

Nakkerud selv, for øvrig mer enn en smule forsinket til oppmøte, var så forfjamset at han nesten gikk i bakken, men klarte å ta imot premien som fulgte:

En banan og en øl.

– Ikke i min villeste fantasi hadde jeg forestilt meg dette. Jeg er bare en ydmyk gutt fra Nesodden. Dette setter jeg umåtelig stor pris på, sier en tårevåt Nakkerud til wamkam.no.

Tonen var ikke like god da han ble byttet ut litt uti 2. omgang mot Vålerenga 3.

– Kødder du med trynet mitt!? blir han sitert på av ikke navngitte kilder, men trolig var det sagt med et glimt i øyet. Det er rett og slett vanskelig å vite.

To mål på tre min

Selve kampen startet på verst tenkelig vis for Wam-Kam. I løpet av de første tre minuttene hadde Vålerenga 3 rukket å putte to kasser – fullstendig stikk i strid med det WK-spillerne hadde blitt enige om før kampstart.

Wam-Kam spilte seg mer og mer inn i kampen.

Fabio ble meid ned like utenfor sekstenmeteren, og det var en så kraftig takling at dommeren like greit pekte på straffemerket.

Fra 11 meter var Tor Inge Polden like sikker som en bank i Ville Vesten, altså ikke sikker i det hele tatt. Stopperen blåste ballen til side for mål.

Søknad til teaterhøyskolen?

Reduseringen kom imidlertid. Lars Hoff viste prov på gamle driblekunstner fra venstrebackposisjonen og spilte ballen inn til trenerkompis Magnus Ra. Han brukte ett touch på å legge den til rette - og ett touch på å overliste motstanders keeper.

Vålerenga 3 fikk dessverre én scoring til før pause, men WK brukte ikke lang tid på å krympe forspranget igjen i den andre omgangen.

Polden, nå som høyreback, forvillet seg inn i motstanders felt, falt som om han hadde hovedrolle på Oslo Nye, og det var nok til at dommeren igjen pekte på krittet.

Denne gang, med Jonas Wikborg på benk, valgte coach Lars Hoff å utpeke seg selv som straffeskyter. Det endte - seff - med mål.

Wam-Kam hadde nok tro på å komme tilbake, men Vålerenga 3 fikk kontret inn 4-2. Det ble også resultatet.