Seriekamp

Kamprapport

Fossum 2 - Wam-Kam 2: kampen som hadde alt

Preben Halvorsen Skadsheim tir. 20 juni 2017

Målfest, strafferedning, tilløp til interne tumulter og et lite ballerøsk. Det er bare noe av det som skjedde under Wam-Kam 2s kamp mot Fossum 2 mandag.

Fossum 2 – Wam-Kam 2 : 6-4 (2-3)

FOSSUM KUNSTGRESS (wamkam.no) De siste ukene har vært blytunge for Wam-Kam 2. Få mål i riktig retning og mange mål i feil har resultert i en svak plassering på tabellen og en stusselig målforskjell i oransje favør. Mandag viste WK2 endelig gode tendenser igjen, da de gjestet Fossum kunstgress i Bærum.

Wam-Kam 2 (4-3-3): Sondre – Simen, Erik, Torstein, Ørjan – Josh, Nakkerud, Severin – Preben, Ole, Jørund

Spilte også: Johnny, Bjørnar, Torkild, Sindre

Det lå litt i lufta. Allerede i garderoben var det stor stemning i WK-leiren. Spillerne ble klappet inn i garderoben, vitsene satt løst og følelsen av bromance lå som et tilfredsstillende teppe mens støvlene ble snørt på og tapen festet rundt mer eller mindre muskuløse legger. Fra start var det også en annen gnist i Wam-Kam 2 enn det har vært på lenge.

På tross av dette startet kampen med en kalddusj for de Oransje sin del.

- Allerede etter syv minutter er det hjemmelaget som tar ledelsen 1-0. Flott gjennomspill fra høyre hvor påfølgende skudd treffer Ørjan og går inn, meldte Wam-Kams reporter på stedet på Twitter.

Drøye ti minutter senere skulle det likevel bli grunn til å juble. WK-legende Ole Grumstad har funnet fram støvlene etter et lengre opphold, og hadde åpenbart bestemt seg for at nettopp dét skulle være verdt det.

Ole fikk med seg ballen langs høyrekanten og slo innlegg langs bakken. På femmeteren misset Josh på en hælflikk (det kan også ha vært innøvd) og slapp dermed ballen til bakre stolpe hvor Preben, av vår Twitter-reporter omtalt som ”den joviale østfoldingen”, satte ballen i mål med et solid sleivspark. 1-1.

Noe senere var det duket for WK2s første bytter. Jørund og Preben ble tatt ut fra hver sin ving, og inn kom erstatterne Johnny og Bjørnar. Det skulle lønne seg.

Umiddelbar suksess: minutter etter at Bjørnar Nedal entret banen, serverte han Ole Jørgen Grumstad med en deilig stusser. Senere fikk han nok en assist. Gårsdagens innsats førte til to stjerner på WK-panelets spillerbørs.

Ikke lenge etter at byttene var et faktum stusset Bjørnar en ball videre og plutselig var Ole alene gjennom. Han gjorde alt riktig og satte ballen oppskriftsmessig i goll. 2-1 og Wam-Kam ledet for første gang siden 6-3-tapet mot Bjørndal. Eufori er nok ordet som best kan brukes for å beskrive situasjonen der og da.

- Sesongens blideste dommer har vi og. Nå er det god stemning, meldte WK på Twitter.

Det ble likevel ikke mye tid til å hvile på laurbærene. Ikke en gang et minutt etter nevnte tweet, kom 2-2-målet. Var det noen som glemte å banke i bordet? Det lukter Twitter-jinx.

Wam-Kam 2 skulle heldigvis likevel gå til pause med ledelsen. Etter noen store farligheter for Fossum 2, ryddet den bakre firer og keeper Sondre opp på mesterlig vis og ballen endte hos Johnny som slo videre. At ballen havnet i Fossum-bein gjorde ikke noe som helst med Ole på topp. Han kjempet opp ballen, lurte både forsvarere og keeper, og kunne enkelt sette ballen i mål mens Fossum 2 lå strødd som fluer og observerte. Wam-Kam ledet nå, tro det eller ei, for andre gang siden 6-3-tapet mot Bjørndal.

I fyr og flamme: Ole Jørgen Grumstad har denne uken på ny tatt på seg Wam-Kam-trøya. I gårsdagens kamp mot Fossum 2 fant en ingen beviser for at han har vært borte fra fotballen siden i fjor høst. Bortsett fra kjeksete lysker, da. 2 mål og 1 assist var fasiten.

Strafferedning

I pausen gjorde WK2 ett bytte. Simen ble tatt ut til fordel for Torkild, og Torkild var tidlig ute med å skape farligheter. Riktignok i feil ende. Etter å ha mistet ballen til en Fossum-spiller kom han på etterskudd og felte samme spiller innenfor 16. I ettertid er det ingen som bærer nag, for det som skjer etterpå er fantastisk.

En Fossum-spiller gjør seg klar til å sette 3-3-scoringen, fullstendig uvitende om hvem han har foran seg på streken. Sondre ”Panteren” Dyb Berg leser situasjonen perfekt og redder straffen. WK-benken er i ekstase, og puster lettet ut over å fortsatt være i ledelsen.

Like etter dette, gjorde Wam-Kam nok et bytte. Ole måtte av med følinger i begge lysker, og Jørund ble satt inn på topp. Til og med dommeren måtte innrømme at det var litt synd at Ole ble tatt av.

- Det ble litt slappere da han spissen måtte av, sa han etter kamp, og påpekte samtidig at han syntes det ville vært rettferdig dersom lagene gikk av banen med ett poeng hver.

Flere mål vi venter på

Det blir ofte mye mål i Wam-Kam 2-kamper, og denne er intet unntak. Selv om Sondre avverget 3-3-målet på straffen kommer den likevel noe senere. Det samme gjelder 4-3-målet, og plutselig var WK under. Fram til vi fikk en corner.

Bjørnar stilte opp ved cornerflagget og slo inn. I lufta kom Josh flyvende og stanget ballen i mål på ellevilt vis.

- Did you see that?! I went fockin’ John Terry all over the place, utbrøt Briten.

Went fockin' John Terry: Wam-Kams Josh Young var ikke sparsommelig med sammenlikningene etter sin kanon av et hodestøt mot Fossum 2.

Fram til det 85. minutt så det faktisk ut til at Wam-Kam skulle få med seg et poeng hjem fra Bærum. Dessverre var Wam-Kam-spillerne slitne i beina og Fossum farlige på innlegg. Da 5-4-scoringen kom satset WK offensivt, og da finnes det i hovedsak to mulige utfall. Enten kommer utlikningen, ellers kommer det flere i sekken. Dessverre for oss ble det det siste som skjedde, og like før slutt fastsatte Fossum 2 resultatet til 6-4 i deres favør.

WK-slosskamp og tisseklyping

Selv om kampen var begivenhetsrik i seg selv, var det også et par hendelser av de utenomsportslige som også kom i fokus.

Det hele startet med at Nakkerud lot seg provosere da Wam-Kam 2 hadde fått et frispark på Fossums banehalvdel. En av Fossum-spillerne var helt framme ved ballen for å forstyrre flere ganger, og Nakkerud tenkte nok at nå skal jeg vise han. Han forsøkte derfor å skyte ballen i Fossum-spilleren for å pådra motstanderen et gult. Det funker av og til, men ikke når ballen er en lompe av en ball som ikke treffer motspiller.

Det fikk styreleder i Wam-Kam, Simen Dyb Berg, til å se rødt. Nakkerud og Dyb gikk nærmest i tottene på hverandre, og skal en tro deltakerne selv var det ikke langt unna at det brøt ut en intern slosskamp der ute på banen.

- Jeg endte nesten med å sloss med Nakkerud der ute, sa Simen og så ut til knapt å tro på det selv.

Etter det wamkam.no erfarer, er det ingen sure miner de to imellom etter kamp. Av og til er det greit å rydde opp skikkelig med en gang.

Også dommeren kom med et stikk til Nakkerud i pausen.

- Erik! Skal du prøve å fikse motstanderen et gult kort, må du da for faen treffe mannen. Det er nesten så du skulle hatt et gult kort selv for å bomme der, sa Dommeren med det samme smilet om munnen han hadde hele kampen.

Den kanskje artigste episoden kom likevel noe senere. Godt ute i andre omgang falt plutselig en Fossum-spiller over ende i store smerter. Det at en Fossum-spiller sekundet etter kom flyvende inn i en mordertakling på en WK-spiller skapte ingen reaksjoner, ettersom dommeren allerede hadde bestemt seg for å gi Fossum et frispark. Hvorfor? Fordi Fossum-spilleren som lå og skrek hadde blitt klypet i tissen av ingen ringere enn ellers så sindige Jørund Svestad. Svestad selv hadde meldt at han skulle få gult kort allerede før kamp. Så heldig var han ikke, men han fikk i det minste gitt en Fossum-spiller en opplevelse han sent vil glemme.

Etter kamp innrømmet godeste Jørund alt, men bedyret at det ikke var med vilje, men at det var noe som skjedde uten at han mente det i en duell med litt armer og bein. Og baller.

En kamp igjen før sommerferie

Gårsdagens kamp var en solid oppvisning fra Wam-Kam 2. De første 30 var sesongbeste, og kun i serieåpningen mot Romsås 2 har vi scoret så mye som fire mål. Romsås 2 står på motsatt banehalvdel igjen neste uke i en kamp som kan være skjebnesvanger for WK sin del. Med seier lever håpet om 7. divisjonsspill også neste år i beste velgående. Med tap blir det fort veldig spennende. Møt på Ellingsrud for å se hva som skjer.