Kampdetaljer

Grüner 20
Wam-Kam 24

10.06.2019

20:15

Seriekamp

Dælenengen kunstgress

Kamprapport


Wam-Kam 2 feide Grüner 2 av banen for fulle tribuner

Preben Skadsheim tor. 13 juni 2019


DÆLENENGA (wamkam.no): «En smultring, en smultring, det er et hull med mat omkring» heter det seg i barnesangen «En bussjåfør», og mandag ble det et hull med mat omkring, altså en smultring, da Wam-Kam 2 valset over Grüner 2 på sistnevntes egen hjemmebane. På tribunen satt over 60 tilskuere, de fleste av dem med hjerte i Wam-Kam-leiren, og før de vendte nesa hjemover hadde Wam-Kam scoret hele fire ganger. 

En smultring, eller clean sheet om du vil, er langt mer en myte enn hva det er herdagskost i WK2-leiren. Faktisk må vi helt tilbake til 7-0-seieren over Vålerenga i 2016 for å finne sist gang Wam-Kams andrelagshelter evnet å holde buret reint i en seriekamp. For Wam-Kam 2s sisteskanse Petter Skadsheim, var det faktisk hele åtte år og to dager siden han gikk av banen uten å ha måtte hente ballen ut av eget nett. Mandag skjedde det endelig igjen, etter en svært stødig match på Dælenenga.

Men før vi tar fatt på kampen er det på sin plass å rette en stor takk til de frammøtte WK-supporterne. Sjeldent er det snakk om noe voldsomt med publikum på WK2-kamper. Bestefaren til Aleks har så langt vært sesongens mest trofaste med sine fem kamper fra sidelinja, og tidligere sesonger har supportere som Ola Skadsheim glimtet med sin tilværelse fra tid til annen. Mandag var over 60 tilskuere til stede og sammen løftet de på mange måter WK2 til uante høyder.

SE BILDER AV PUBLIKUM HER: 


Og så var det kampen, da...

Allerede fra kveldens første blås i fløyta viste Wam-Kam at de neppe hadde planer om å gi Grüner det store å skrive hjem om, og i løpet av kampens første minutter hadde de oransje spilt seg til flere svært gode muligheter. Flere ganger måtte Grüners keeper ut i full strekk, blant annet for å få bukt med en halv-volley fra Severin og et skudd fra rundt sekstenmeteren fra mannen med de gylne lokker, Trond Nagell Dahl. Neida, Erik Nakkerud selvfølgelig. Like etter, eller kanskje var det like før, var Wam-Kam bare stolpen unna scoring da Andreas på lekkert vis chippet ballen over Grüner-keeperen.

Ikke skue hunden på hårene: Trond Nagell Dahl (t.v.) framstår som en ekstremt dyktig pianist i "Beat for Beat", og hands down har han, om mulig, enda vakrere lokker enn Nakkerud (t.h.). Likevel var det Nakkerud, og ikke Dahl, som stadig stjal publikums oppmerksomhet på Dælenenga da Wam-Kam 2 mandag møtte Grüner 2. 


Etter 20 minutter fikk de oransje endelig uttelling, og Wam-Kams første mål for kvelden kom på corner. Fra høyre slo Hoff en innoverskrudd variant på den lengste stolpen. Der stod Matias, som ved hjelp av et kraftig dytt fra en av Grüners forsvarere endte opp med å score, uten helt selv å kunne gjøre rede for hva som faktisk hadde skjedd. Gleden var dermed stor da lagkameratene kom for å feire og det gikk opp for Wam-Kams Messi at hans andre scoring for klubben var et faktum.

I minuttene som fulgte forsøkte Grüner sitt ytterste for å jevne ut stillingen, og ved en anledning var de bare et godt treff unna å kunne sette ballen fra fem meter og i et åpent Wam-Kam-mål. Heldigvis var treffet den rake motsetning av godt, og Wam-Kam fikk i stedet klarert. Like etterpå vartet Wam-Kams burvokter Petter opp med en spektakulær beinparade og sørget for at Wam-Kam fortsatt holdt ledelsen. 

Skuffelsen var nok dermed stor i Grüner-øyne da det i stedet var Wam-Kam som på ny skulle få gleden av å score mål. Igjen var Lars-Gunnar Hoff the center of attention. På venstrekanten mottok han ballen fra Nakkerud, og kveldens Twitter-reporter Magnus Ra beskrev det som så skjedde på følgende vis:

- Hoff utfordrer høyrebacken og drar seg sedvanlig forbi mot venstre hvor han dunker ballen inn fra spiss vinkel! Deilig scoring, svak feiring. Fansen synger navnet til Lars Gunnar, men får dårlig med respons. Her må det jobbes mer med publikumsrelasjonen.

Om det var nettopp publikumsrelasjonen som stod i hodet på WK-spillerne da de på ny entret banen, etter at dommeren hadde signalisert pause på stillingen 2-0, er selvsagt uvisst, men like fullt nærliggende å anta. De siste 45 minuttene viste Wam-Kam nemlig ingen nåde, og det som hadde vært en solid 2-0-ledelse til pause ble en langt mer solid 4-0-ledelse utover i omgangen.

I praksis var det bare ett lag på banen, og med Wam-Kams tolvte mann så til de grader tilstedeværende på tribunen, hjalp det lite at et par Grüner-spillere tviholdt på håpet helt til siste slutt.

Årets mål? 

Wam-Kams tredje scoring for kvelden ble et langskudd av det spektakulære slaget. Nakkerud slo en ball som ble blokkert av en Grüner-spiller, og derfra fant den raskt veien til WK2-kaptein Anders Solberg. En Solberg sulteforet på fotball etter et ferieopphold i Iran som har holdt ham borte fra banen i tre uker lot seg ikke be to ganger, og på halvspretten klemte han til fra om lag 30 meter.

Og i øyeblikket da fot traff ball var det som om alt plutselig gikk i sakte film. Ballen virket å være målrettet, men fullstendig frigjort fra hastverk, der den sneglet seg gjennom luften mot det lengste hjørnet i Grüner-målet. Det eneste som ikke gikk i sakte-film var Grüner-keeperen, og når ballen fikk en sprett like før mål, var de lillas sisteskanse sjanseløs ettersom han for lengst var blitt offer for tyngdekraften som en naturlig siste fase i tigerspranget.

På tribunen gikk fansen i oppløsning, mens Solberg selv la lokk på alle potensielle rykter knyttet til overgang i løpet av sommervinduet, der han feiret med å kysse klubbemblemet på brystet.

Jinks-forsøk fra coach, eller bare taktisk genistrek? 

Scoringen kom med om lag 15 minutter igjen å spille, og et gufs feide over ryggen på Wam-Kam-spillerne da coach Severin selvsikkert manet spillerne sine til å gå for den første clean-sheeten noen kunne huske. Historisk sett kunne utropet vært en fatal jinks, men denne gangen virket Severin å treffe den rette nerven i Wam-Kam-spillerne.

Sluttminuttene var preget av et defensivt svært godt organisert Wam-Kam 2, og på tross av at Grüner gjorde flere forsøk på å komme seg til sjanser gjennom sine raske kantspillere, var det Wam-Kam som helt til slutt sugde all lufta ut av Grüner-ballongen og punkterte kampen.

I kampens aller siste minutt gikk Grüners kvikkeste angriper all in og forsøkte å tråkle seg gjennom WK-forsvaret. Han var også nær å lykkes, men i siste time ble han stoppet av en WK-fot. Ballen ble klarert, og oppspillet fant Nakkerud på løp på høyrekanten. Den raske kontringen åpnet opp Grüner fullstendig, og Nakkerud kunne ta seg god tid til å finne Sander foran et mer eller mindre åpent mål. Fra fem meter gjorde Sander ingen feil, og spikeren satt i kista.

4-0-seieren ble den femte seieren på rad for Wam-Kam 2 som nå står á poeng med tredjeplassen i avdelingen. Neste uke venter Fort Ekeberg og Høybråten/Stovner 2 til siste kamp før sommerferien.

Disse var i aksjon for Wam-Kam 2 mandag: 

Wam-Kam 2 (4-3-3): Petter - Eirik, Moa, Vegard, Torstein - Severin, Worren, Nakkerud - Hoff, Andreas, Matias

Spilte også: Aleksander, Anders (c), Sander og Preben 

Stjerner: 

*** Nakkerud

** Severin

* Hoff, Vegard