Tabbebonanza og sjansesløseri

Petter Skadsheim tir. 13 august 2019

Les alt om Wam Kam 2s retur etter sommerpausen

Ekeberg:

Det var et revansjesugent Wam Kam 2 som møtte opp til dyst mot Østerdølenes idrettslag på Ekeberg, mandag 12 august. Vårens tilsvarende oppgjør endte med et lite flatterende 5-2 tap (Noe du kan lese mer om her: LINK), og de nest beste oransje var klare for å ta hevn. Uten å avsløre for mye så tidlig i referatet, så kan jeg allerede her si at det ble med tanken.

Tung start på høstsesongen

Coach Sverdvik snakket før kampen om viktigheten av å variere spillet, og at vi skulle ta hensyn til underlaget vi spilte på (Les: Kælk ballen langt opp og håp at det skjer noe). Denne taktiske finurligheten valgte også motstanderlaget å benytte seg av, så å si at kampen var preget av fint kombinasjonsspill og lekre tekniske detaljer vil i beste fall være en sterk overdrivelse. Spillet bølget frem og tilbake, stort sett over de respektive lags midtbaneledd. Både Vegard, Worren og Eirik viste innledningsvis frem pasninsføtter Paul Scholes ville hatt våte drømmer om, og farlighetene fra de oransje kom stort sett på diagonale langpasninger i bakrom. Wam kams angrepsspillere kom til flere avslutninger i første omgang, men maktet ikke å lure ballen bak dølingene fra Østers meget gode vikarierende sisteskanse.

Østerdølenes idrettsforening hadde på sin side laserfokus på å angripe gjennom midten, og slo stort sett ballen i rommet mellom våre forsvarere og keeper. De skapte en del sjanser selv, men Petter var lenge i det umulige hjørnet, og nektet de grønnkledde mål. Det så lenge ut som om omgangen skulle ebbe ut i 0-0, men så hentet Petter frem en gavepakke av de helt sjeldne. Et langt gjennomspill kom trillende mot keeper som tilsynelatende hadde full kontroll. Her er tilsynelatende hva norsklæreren deres ville kalt et nøkkelord. Like før Petter skulle skysse ballen av gårde med sin vanligvis så upresise høyrefot bestemte han (jeg, da det er Petter som skriver) seg for at det beste nok ville være å fange ballen med hendene, all den tid dette faktisk foregikk inne i 16-meteren. Dette øyeblikket med usikkerhet og vurdering var nok til at Østerdølenes spiss greide å snappe ballen fra en forfjamset keep, og kunne sette inn 1 – 0.

Pausepraten fra Coach Sev bar preg av optimisme, og samtlige oransje var enige om at dette kunne og skulle snus. All optimisme til tross: Matchen fortsatte i samme spor som første omgang: Den bølget frem og tilbake, men ingen av lagene klarte å overliste de respektive keeperne. Dette var før nissefar Petter bestemte seg for å hente frem nok en tidlig julegave fra sekken. Et frispark ble slått inn i 16-meteren, og som fugl føniks steg keeperen til vers, sikker på suksess. Ballen som optimalt sett skulle havne rett i klypene på unge herr Skadsheim traff i brystet, og spratt ned i beina på en takknemlig og forfjamset østerdøling som kunne sette inn 2 – 0. Etter dette trykket de oransje på, mens østerdølingene var farlige på kontringer. Dessverre for alle med et oransje hjerte greide ikke angrepsspillerne å overliste motstanderens keeper, og kampen ebbet ut i et 2 – 0 tap for Wam Kam.

Denne penneknekten lover bot og bedring til neste gang, og tok sågar på seg vaskeansvaret av drakter for å bøte litt på skaden.