20:15
Seriekamp

Kamprapport

532 dager siden sist – WK 2 slo brutalt tilbake i serieåpningen

Wam-Kams andrelag hadde ikke vunnet en tellende kamp siden høsten 2022. Men i 2024s første seriekamp tok de en imponerende seier.

WK 2 - Tveita 4-1 (Kalbakken kunstgress):

Die Oranje var ikke til å kjenne igjen fra forrige sesong, som endte med ett fattig poeng i 8. divisjon. I troppen var det hele syv debutanter, og nysigneringer fikk en «flying start» på Wam-Kam-karrieren.

– Utrolig digg, sier superspiss og tomålsscorer Håkon Hammeren.

– To assist! Perfekt, utbryter kantspiller Finn Grimmert, som altså noterte seg for to målgivende pasninger.

De oransje heltene ga seg ikke før det sto 4-1 på den imaginære måltavla (det er selvfølgelig ingen fysisk måltavle på Kalbakken kunstgress).

Startet dårlig

Men historien kunne sett helt annerledes ut. Det var nemlig bortelaget Tveita som tok ledelsen først.

I en avgjørende situasjon var WKs stjernesignering Vegard Bakker uheldig og pådro seg en strekk – og ble satt fullstendig ut av spill. En av Tveitas angrepsspillere fikk dermed fri bane mot mål og kunne enkelt sette inn 1-0, noe som også var resultatet til pause.

De oransje heltene var likevel ved godt mot under pausepraten. Tendensene i spillet var gode, og de fleste spillerne følte det bare var et spørsmål om tid før kampen var snudd.

Antakelsene viste seg å være korrekte. Først utlignet Bjarne Tautra Hoen til 1-1 på en corner fra Morten Mysen (fra Mysen). Så tok mr. Mysen selv ansvar og veiledet ballen kontant i mål til 2-1, og dermed var kampen snudd.

Se 1-1-scoringen her:

Hammeren time

Wam-Kam dominerte store deler av kampen og hadde også kontroll etter å ha overtatt ledelsen. Etter hvert ble også ledelsen komfortabel – mye takket være superspiss Håkon Hammeren, som tok ansvar og satte inn 3-1 og 4-1.

En svært etterlengtet seier Wam-Kam 2. I fjor ble det null seirer og kun ett poeng på 16 kamper i 8. divisjon. Forrige seier kom 30. oktober 2022. For første gang på 532 dager kunne altså Wam-Kams nest beste menn feire med det legendariske «W-A-M … K-A-M-ropet».

– Dette var skikkelig gøy. Mange gode nysigneringer, så dette lover godt. En skikkelig opptur, sier Fredrik Saltbones, som gjorde comeback etter å ha flørtet med Eliteserie-klubben KFUM Oslo