Seriekamp

Kamprapport

Årets mål-kandidat fra hattrick-Wikborg i 100

Preben Halvorsen Skadsheim man. 9 mai 2022

Østlandskameratene - Wam-Kam 2, 4-5, (for Wam-Kam 2: Sondre - Matias, David, Fredrik, Simen - Endre, Thomas, Nakkerud - Henrik, Ville, Preben. Spilte også: Eivind, Anders, Severin, Wikborg, Helge)

VEITVET (wamkam.no) Onsdag ble han Wam-Kams mestscorende gjennom tidene med nittini (!) scoringer for de oransje. Jonas Wikborg ser likevel ingen grunn til å hvile på laurbærene, og søndag scoret han like gjerne sitt mål nummer 100, tett etterfulgt av nummer 101 og 102. Nummer 101 var et kremmerhus av den sjeldne sorten.

Det ble en tøff start på det som på papiret så ut til å være en kamp hvor Wam-Kam 2 var favoritter, da de søndag kveld møtte Østlandskameratene på Veitvet kunstgress. To ganger måtte Wam-Kams sisteskanse hente ballen ut av nettet, før WK2 på sin side hadde produsert noe som helst. En redusering på straffe fra Ville ga tenning i WK-leiren, men gnisten slukket rast da Ølkam like etterpå like gjerne skrudde en corner rett i mål til 3-1.

Med 3-1 til pause var meldingen klar fra trener-teamet Anders og Severin: innsatsen måtte opp mange hakk – noe annet enn seier var uaktuelt.

Det var en beskjed kveldens mann visste å ta på alvor.

I den andre omgangen var Jonas Wikborg involvert i det aller meste, og han ga seg ikke før han satte sin tredje ball i nota og fastsatte sluttresultatet 5-4. Den avgjørende scoringen kom på straffe, og før denne hadde han scoret på nok en straffe, samt satt en volley som det skal godt gjøres å utfordre når årets mål skal kåres ved sesongslutt. Det tok heller ikke lang tid før målet florerte i en rekke videodelingstjenester på det ganske internett.

Video av målet kan du se i vinduet under:

Har du lyst til å se video av matchvinnerstraffen også? Den finner du på klubbens Twitter-konto her. Kan jo følge oss samtidig.

På tross av å ha blitt kampens store helt, bedyret den alltid så ydmyke nummer 10 at kvelden først og fremst handlet om laget.

- Det er klart det er svært med hat-trick, men det hadde betydd lite om ikke gutta hadde fått betalt for innsatsen sin med tre poeng i dag. Det var laget som var banens beste i dag, ikke jeg, meddelte Wikborg til den oppmøtte pressen.

Videre presiserte Wikborg at han gjerne så at dette var vinklingen når referatet fra dagens kamp skulle publiseres, ettersom han fryktet det kanskje hadde vært litt mye Wikborg i monitor i det siste. Det har det også, selvsagt, men når mannen med nummer 10 på ryggen leverer fra uke til uke er det også fort sånn det blir.

I tillegg til Wikborgs tre scoringer, stod Helge bak omgangens andre mål. Scoringen var tett etterfulgt av et forløsende brøl fra målscoreren selv, hentet helt fra bunnen, noe som nok hadde sin forklaring i at Helge hadde vært svært nær uttelling ved flere anledninger i forkant av scoringen.

Tre poeng mot Østlandskameratene tar Wam-Kam 2 opp på en 4. plass i 8. div. avdeling 1, tre poeng bak serieleder Bislett. Neste uke står Jardar på motsatt banehalvdel. Den kampen spilles på Ekeberg 2, søndag klokken 20:15.