Seriekamp

Kamprapport

Wam-Kam 2 med stø kurs mot pallplassering

Preben Halvorsen Skadsheim fre. 20 september 2019

TØRTEBERG/EKEBERG (wamkam.no): 6-1 i målforskjell, seks poeng og tredjeplass på tabellen før siste serierunde. Det er fasiten etter den siste fotballuka i Wam-Kam 2-leiren.

Etter at kampen mot Østlandskameratene tidligere i høst ble utsatt grunnet et ekstremvær som var så voldsomt at det antakelig alene kan ta sin bit av kaka for at MDG gjorde et brakvalg i Oslo, så Wam-Kam 2 denne uken fram mot to kamper i 7. divisjon avdeling 3.

Frigg 4 - Wam-Kam 2: 0-4

Mandag startet ballet på Tørteberg kunstgress mot den gang tabellnabo Frigg 4. Inngangen til kampen bød på bekymringer i WK2-leiren. Et besøk hos fysioterapeut har satt Wam-Kam 2s sisteskanse, Petter Skadsheim, på sidelinja resten av sesongen, og arbeidet med å finne en erstatter med keepererfaring til mandagens kamp møtte tøff motstand.

Med inspirasjon fra monarkiet, ble det til slutt slik at Skadsheim eldre bror, Preben Halvorsen Skadsheim, ikke så noen annen løsning på problemet enn at keeper-vervet måtte tilfalle første rettmessige arving. Dermed ble det slik, og med et sett antikke keeperhansker gravd fram fra bunnen av et Wam-Kam-ballnett trappet han opp med skjør selvtillit, klar til å ta fatt på oppgaven.

Heldigvis gikk det bra.

Kampen ble en maktdemonstrasjon fra Wam-Kam 2, og til slutt stod det hele 4-0 til de oransje andrelagsheltene.

Kveldens første scoring kom da Anders avleverte en ball som etter hvert fant Aleksander. Aleksander skar inn i banen, og sendte av gårde en presis avslutning med venstreslegga som fant veien forbi Frigg-keeperen. På scoring nummer to skapte Aleksander personlig WK-historie da han for første gang endte kampen med både mål og målgivende. Den målgivende pasningen var adressert Lars Hoff, som igjen viste hvorfor han er en av Wam-Kam 2s mestscorende denne sesongen.

Skapte sin egen historie: Mandag skrev Aleksander Christensen Aleksander-historie da han tegnet seg for både mål og målgivende i én og samme kamp.

2-0 stod seg til pause, og etter noen velvalgte ord fra coach Sverdvik fortsatte WK2 i samme tralten i andre omgang.

Men der Frigg 4 i den første omgangen aldri hadde kommet seg til noe særlig med farligheter, måtte WK2-defensiven trå hardere til i den andre. I løpet av en 20 minutter lang periode ble den nyervervede sisteskanse Skadsheim satt på prøve ved flere anledninger. En corner lempet han så vidt over tverrliggeren, en avslutning ble så vidt reddet av 1,88 meter mann i full strekk, en heading på corner traff en kanskje litt heldig keeper i hånda fra kloss hold, og en siste avslutning ble avverget av treverket (metall er kanskje mer presist i 2019).

Og mens WK-forsvaret standhaftig stod mot Friggs press, kunne Wam-Kam 2s for anledningen svært velfungerende offensiv slå i kontra og punktere kampen. Begge kampens siste scoringer kom på kontringer. Den første ble omsatt i mål av Mats Arntzen etter målgivende pasning fra Lars Hoff, og den siste ble kontant satt i nettet av Hoff selv, som dermed noterte sitt tredje målpoeng for kvelden. Denne gangen var det Fredric Langset som serverte med et velplassert innlegg fra høyrekanten.

På stillingen 4-0 til Wam-Kam 2 tok dommeren fløyta til munnen og signaliserte «game over». Det oransje mannskapet rakte armene i været, og den som kanskje jublet aller høyest var keeper-debutant Skadsheim, som nå står med imponerende 100% clean sheets på sine fotballkamper i keeper-trøya. Dermed utkonkurrerer han flere av verdens beste keepere, som for eksempel Liverpools Alisson Becker som står med drøyt 50% på sine 39 Premier League-kamper.

Wam-Kam 2 - Østlandskameratene: 2-1

Tre poeng til Wam-Kam, samt fordelaktige resultater både i kampen OSI3-Høybråten/Stovner 2 og Grüner 2-Østerdølenes, gjorde at WK2 med seier i torsdagens kamp mot Østlandskameratene ville kunne gå inn i sesongens siste runde med kampen om tredjeplassen i avdelingen i sine egne hender.

Tanken skapte nok litt ekstra tenning i WK-leiren og da de oransje (for anledningen kledd i svart) på ny, mindre enn 68 timer etter kampslutt mot Frigg, entret Ekebergsletta for siste gang denne sesongen.

Men selv om det var Wam-Kam 2 som hadde initiativet fra start, gikk den første omgangen av sted uten at det kom scoringer verken i den ene eller den andre enden av banen. Tross dette hadde hjemmelaget flere gode sjanser til å ta ledelsen, og det var bred enighet om at den første scoringen ville komme før eller siden.

Og alle fikk rett.

For etter 60 minutter tok WK2 endelig hull på byllen, da tidligere storscorer Ville Borring endelig fikk gjort et nytt innskudd i målpoengkontoen, takket være godt forarbeid av Erik Nakkerud. Nakkerud satte Ølkam-keeper, som så langt hadde gjort en svært god kamp, på prøve med en avslutning fra om lag 16 meter. Keeperen avverget scoring, men måtte avgi retur. Der var Ville raskt framme med foten og kunne sende Wam-Kam 2 i en velfortjent ledelse.

I minuttene som fulgte ble Østlandskameratene farligere og farligere, og gjentatte ganger fikk lange oppspill og en spiss med god fart og fysikk det til å se litt ekstra spennende ut. Likevel holdt det ikke helt til sluttprodukt, og det måtte straffespark til for at Ølkam skulle utlikne.

Stjerno var litt uheldig på høyrebacken da han forsøkte å rydde unna en litt for kvikk Ølkam-ving, og et klokkereint treff med Stjerno-foten på Ølkam-vingens ankel med påfølgende fall ga ikke dommeren annet valg enn å peke på straffemerket. Østlandskameratenes utvalgte skrittet opp, og selv om kveldens keeper Sondre Dyb Berg gikk riktig vei, satt straffesparket i nettmaskene.

Med snaue kvarteret igjen å spille begynte det å haste for Wam-Kam med tanke på tredjeplassen. Da var gode råd dyre, og til slutt var det Adrian som tok ansvar. Fra høyrekanten sendte han av gårde et ferdigscora innlegg. Faktisk var det så ferdigscora at Øl-kam-forsvareren som tappert forsøkte å heade ballen unna måtte se ballen gå i eget nett.

Mats Arntzen forsøkte forsiktig å si at han fra barnsben hadde lært ikke å feire selvmål, men for resten av WK-troppen var gleden umulig å holde tilbake der de flokket seg rundt Adrian i ellevill feiring.

Kampens siste minutter ebbet ut uten de store farlighetene, og dermed går Wam-Kam 2 inn i siste serierunde med tredjeplassen i sin hule hånd, to poeng foran utfordrerne i Østerdølenes.

Om det holder hele veien får vi se mandag når Wam-Kam 2 møter et Furuset 2 som kniver for å unngå nedrykk på Rommensletta kunstgress klokken 20:15.