Kampdetaljer

Wam-Kam 13
Oldenborg7

20.09.2016
20:15
Seriekamp

Kamprapport


Eksperter slakter Wam-Kam: – De har gått på en «Alle Gutta»-smell

Fredrik Bøe Saltbones ons. 21 september 2016


De oransje heltene hudflettes av norske fotballeksperter. Styreleder Simen Dyb Berg svarer: – Jeg må nesten bare le.

Wam-Kam – Oldenborg 3-7 (0-2)

JORDAL KUNSTGRESS: Årets siste hjemmekampen ble en gedigen nedtur. Wam-Kam kollapset totalt utover i andre omgang, og sluttresultatet ble til slutt ”bare” 3-7 – takket være en liten sluttspurt fra vertene.

Nå er nedrykket et faktum. Det blir femtedivisjon på WK 1 neste år.

På internett har de oransje levert tidenes beste sesong. Høydepunktet kom da Wam-Kam-promovideoen First Never Follows nådde mange, mange tusen på Facbeook. Men resultatene i fjerdedivisjon står ikke stil til imaget laget har bygget i sosiale medier.

Det får flere fotballeksperter til å reagere.

– Imagebygging er viktig, men i Wam-Kams tilfelle er det tydelig at aktiviteten i sosiale medier går utover de sportslige prestasjonene. Litt mindre solarium, litt mindre hårvoks, litt mindre likes og selfies her og der - da kan det være at Wam-Kam får ut det potensialet mange på laget mener er der, sier den profilerte sportsjournalisten Odd Inge Aas.

Følg Wam-Kam på Facebook

Sammenlignes med Mjøndalen

Fotballeksperten, som stadig vekk spiller fotball selv, riktignok på veldig lavt nivå, trekker paralleller til da Mjøndalen rykket ned fra Tippeligaen i 2015. Et TV-team fulgte laget hele det året, og Mjøndalen-spillerne ble kjent i hele Norge gjennom TV 2-serien "Alle Gutta". Samtidig underpresterte de på banen og rykket ned. Odd Inge Aas mener Wam-Kam har gått på en "Alle Gutta"-smell.– Likhetene er mange. Det er veldig overraskende at ingen i klubben ser ut til å ha reflektert over den åpenbare effekten som ville komme av den digitale støyen, sier Aas – som så ti minutter av 3-7-kampen mot Oldenborg fra sidelinjen.

WK-skandale? Flere profiler observert på utested i sesong

 

 

Nicholas Bergh, også han en respektert og anerkjent sportsjournalist, mener suksessen i sosiale medier har gått til hodet på Wam-Kam-spillerne.

– Utvilsomt. Dette er Jonas Wikborgs sveis et klart tegn på. Her må trenerteamet ta grep før dette eskalerer til Heia Tufte-tilstander, sier Nicholas Bergh.

Fikk du med deg denne? Du vil ikke tro hva som skjedde etter WKs ydmykende 0-5-tap 

– Sjokkert og forbauset

– Burde man fokusere mindre på sosiale medier og utenomsportslig fjas og mer på det sportslige?

– Ja. Når jeg ser at spillere tvitrer en halvtime før kamp, blir jeg sjokkert og forbauset. Her er det Angry Birds og Tinder som gjelder på benken, og det holder ikke for å vinne fotballkamper. Jeg foreslår et totalforbud mot telefoner i kampsammenheng.

– Hører denne typen holdninger til på dette nivået?

– Er det kullsyre i kefir? Svaret er åpenbart nei. Og det er derfor jeg er alvorlig bekymret for WKs fremtid, ikke bare som ekspert, men også som fan, sier Bergh.

Eksperten legger til at han frykter drapstrusler i kjølvannet av sine analyser, men Bergh mener det er verdt det. Det han har på hjertet, må ut i offentligheten, forteller han.

Se bilder fra kampen her:

Slår tilbake: - Sludder og pølsevev

Styreleder i Wam-Kam, Simen Dyb Berg, blir nesten provosert da han får høre om utspillene fra de to journalistene.

– Dette er sludder og pølsevev. At det skal sitte journalister i Akersgata uten kjennskap til klubben og uttale seg slik, må jeg nesten bare le av. Har journalisten vært på trening eller kamp noen gang? Jeg kan garantere at Wam-Kams høye aktivitet i sosiale medier ikke har hatt noe å si for de sportslige resultatene. Jeg vil heller snu på det og si at det er dette som gjør klubbens til hovedstadens flotteste og beste breddeklubb, sier Simen Dyb Berg – og legger til:

– Vi er selvsagt ikke er fornøyde med de sportslige resultatene til førstelaget denne sesongen, men samtidig føler vi oss helt sikre på at dette vil snu.

Nå er sesongen snart over og vi kan starte det viktige og gode arbeidet frem mot neste sesong, sier styrelederen.

Slik startet Wam-Kam (4-3-3): LOL (kaptein); Denis, Meidell, Big Fred, Håvard; Wikborg, Ståle, Sæland; Jokke, Magnus Ra, Gabi.

Spilte også: Ole Grumstad, Severin, C. Paulssen.

WKs målscorere: Jonas Wikborg, Christian Paulssen og Håvard Haraldsen.