Kamprapport

Wam-Kam 2 med tap i generalprøven

Preben Halvorsen Skadsheim ons. 28 mars 2018

Korsvoll C - Wam-Kam 2: 3-2 (1-2)

KORSVOLL KUNSTGRESS (wamkam.no) I forsesongens siste mulighet til å spikre formen til sesongstart, ble det et knepent 3-2-tap for de nest beste oransje mot Korsvolls tredjelag. «Sjansesløseri» er trolig den mest dekkende oppsummeringen av kampen.

Wam-Kam 2 (4-3-3): Petter - Halvard, Simen, Torstein, Sindre - Aleks, Jacob, Klund - Preben, Ville, Wikborg

Spilte også: Severing, Hannis

Fredag 23. mars var det duket for sesongoppkjøringens siste treningskamp for Wam-Kam 2. Etter to begredelige kamper mot Linderud (1-4) og Grüner 3 (1-5) øynet WK2 muligheter for en seier mot et lag som vanligvis er å regne som likemenn. Og jevnt skulle det bli.

Det startet også godt, og det var Wam-Kam 2 som fikk ta føringen. Kveldens første scoring var av den lekre sorten. På utspill mottok Preben ballen på venstrekanten og sendte den videre på ett touch til Ville. Ville fulgte opp med karrierens første «no look»-pasning (knust over at ikke Wikborg så dette) til Aleks som tok med seg ballen noen meter nærmere mål før han sendte av gårde en kanonkule i lengste, utagbart for keeper.

Målet kom i en periode hvor det kanskje var Korsvoll som førte mesteparten av spillet og de fortsatte å trykke, men likevel skulle effektiv angrepsfotball gi Wam-Kam nok en fordel, sånn resultatmessig. Denne gangen var det evigunge Øystein Hannisdal som tok med seg kula oppover venstrekanten. På sedvanlig vis dro han seg forbi Korsvollforsvaret og spilte ballen inn på Ville foran mål som fikk en enkel oppgave med å sette ballen i mål. Selve utførelsen ble likevel ikke så enkel, men med litt klabb og babb havnet ballen i målet bak Korsvoll-keeperen. 2-0 til WK2, og generalprøven var i ferd med å gå veien, noe som for øvrig ikke behøver å bety noen ting i WK2-leiren. Heller ikke denne gang.

For sannelig skulle Korsvoll gjøre kvelden kjipere enn den en liten periode så ut til å bli. Korsvolls første goll kom etter at de fikk spille seg inn i WKs sekstenmeter og sende ballen tvers over til en umarkert Korsvoll-spiller på bakerste stolpe som enkelt kunne sette inn reduseringen. Målet spikret pauseresultatet til 2-1 i WKs favør.

Etter hvilen kom kveldens første utlikning rundt ti minutter ute i andreomgangen på en avslutning fra litt utenfor 16-meteren.

22 minutter ute i andreomgang entret Preben banen for andre gang denne kvelden, og han valgte å raskt markere innhoppet med en takling innenfor egen 16-meter. Hele WK-forsvaret, samt takleren selv, mente han var på ball, men alt i alt var vel taklingen av den typen som ikke gjorde oppgaven særlig enkel for dommeren, og det resulterte i straffespark.

På Wam-Kam-streken stod nyervervelsen, og også taklerens bror, Petter Skadsheim, og forsøkte å syke ut motstanderen med noen Grobelaar-/Dudek-aktige bevegelser, men til ingen nytte. Ballen gikk i nettet til høyre for keeper, og sluttresultatet var dermed satt. Det endte 3-2 til Korsvoll.

På benken etter match forsøkte WKs #10, Jonas Wikborg, å lette på stemningen ved å vise til hva «de sier om dårlige generalprøver». Forsøket ble møtt med krass kritikk fra klubbens styreleder som mente dette hadde vært alt annet enn en dårlig generalprøve.

Og kanskje hadde han rett.

For på tross av resultatet, viste Wam-Kam 2 svært gode tendenser både framover og bakover. Forsvaret var stort sett stødig, og WKs nye sisteskanse vartet opp med noen gode redninger. Når Wam-Kam hadde ball, endte det, særlig i andreomgang, i svært mange store og gode sjanser. Kanskje aller nærmest var de oransje da Ville spilte seg ned til strek og slo hardt inn på Wikborg som ble forhindret scoring av Korsvoll-keeperen, kun fordi Korsvoll-keeperen stod akkurat der han stod akkurat da han gjorde det. Sjanser som denne sitter 99 av 100 ganger for den ellers så målfarlige #10, som for øvrig, mot alle odds, står uten scoringer i sesongoppkjøringen.

Det var med andre ord mye godt å vise til, og det er ingen grunn til ikke å se fram mot sesongstart den 9. april. Da står Haugerud, som sikret seg et trolig uventet opprykk etter en 4. plass i fjorårets 8. divisjon, på motsatt banehalvdel. Vi gleder oss!