Nyheter

Så nære var Wam-Kam 2 "Mirakelet på Nordre Åsen"

Preben Halvorsen Skadsheim tor. 10 mai 2018

Wam-Kam 2 - Skeid: 4-4 (0-2)

NORDRE ÅSEN (wamkam.no) Etter at 3-0-scoringen satt for Skeid rett etter pause, gjorde Wam-Kam 2 helomvending og snudde kampen til 4-3 i egen favør. Med mindre enn fem minutter igjen på klokka røk likevel drømmen om tidenes snuoperasjon.

Wam-Kam 2 (4-3-3): Petter - Stjerno, Simen, Torstein, Jesper - Preben, Aleksander, Stivold - Jon, Ville, Bjørnar

Spilte også: Severin, Ørjan, Hannis

Før matchen mandag brukte WK2-heltene litt ekstra tid på teamtalken. Med Skeid, som de siste årene har bydd på jevnbyrdig motstand, på motsatt banehalvdel, var det innsatsen det skulle stå på. Det var om å gjøre å være den som løp mest, og idet dommeren blåste kampen i gang var det nok litt ekstra tenning å skimte hos WK2-spillerne.

Noe av det som også ble adressert i teamtalken var den begredelige statistikken WK2 har på defensiv dødball, og det var også dette som skulle sende både en og to kalddusjer over de oransje. På tross av jevn ballfordeling og småsjanser til begge lag tok Skeid det første stikket etter ca ti spilte minutter. Målet kom på corner, etter at en Skeid-spiller får gå umarkert opp og stange inn ledelsen.

Senere i omgangen var det igjen en dødball som smalt i WK-baugen. Et Skeid-frispark inn i feltet, og et slurvete WK-forsøk på klarering, førte til at Skeid igjen kunne sette ballen i nota.

Vinnerviljen fra hælvete

Det som skilte mandagens kamp fra andre kamper WK2 har havnet under var at motivasjonen i laget ikke falt om og døde på stedet. I pausen lyste vinnervilja og troen på mål i øynene på WK-spellerne, og selv med 3-0 i sekken på en bakromsball ingen tok følge med omtrent før dommeren hadde satt i gang andre omgang, virket villdyret enda å leve i WK-leiren.

Og herfra skjedde ting fort. Kort tid etter Skeids tredje for kvelden havnet ballen hos Jon på Wam-Kams høyrekant. Han jobbet som en hingst for å beholde ball og fant etter hvert Øystein inne i Skeids 16-meter. Den notoriske driblefanten var ikke vond å be, og etter å ha lurt unna et par Skeid-forsvarere, curler han ballen i det lengst hjørnet, utakbart for keeper.

Hælvete var nå løs, og kort tid etter det første målet var det Ville som hadde ball på høyre kant. Han spilte den ned mot linja, og ettersom han ikke kunne finne noen lagkamerater i boksen, slo han den like gjerne inn på en Skeid-spiller som takket for invitasjonen og satte ballen i eget mål.

Det var helt klart Wam-Kam som hadde initiativet, og mot et vaklevorent Skeid-lag satte de inn både ett og to til. Det første av de to kom (indirekte) på et frispark. En fullstendig overtent Skeid-spiller, som tre minutter tidligere hadde pådratt seg gult kort for å beine ut på banen lenge før han han skulle bytte med var kommet seg av, satte inn en hodeløs knottetakling i ankelen til Preben. "Et under at han ikke fikk rødt" melder Skeid i et dokument wamkam-redaksjonen har fått tilgang på.

På det påfølgende frisparket fikk Ville kontroll på ballen inne i sekstenmeteren. Uselvisk spilte han den videre til Severin som ikke engang rakk å trekke pusten før han klemte til og satte ballen kontant i nettet.

Det siste målet stod servitøren Ville selv for. Stivold gjorde en god jobb med å komme seg forbi flere Skeid-spillere, før han sendte av gårde et skudd i retning mål. Keeperen til Skeid var tvunget til å gi retur, og Ville vant "førstemann-til-ballen-leken" mot Øystein og satte ballen i mål. Faktum var at bordet var snudd, og Wam-Kam 2 lå an til seier.

Det umulige mulige

Wam-Kams fjerde scoring kom da det stod igjen om lag femten minutter å spille. Flere ganger i løpet av de femten hadde de oransje muligheten til å legge på til en større ledelse. På motsatt banehalvdel kjempet Skeid seg også til farligheter, men takket være stort sett stødig stopperspill og kattedyraktige bevegelser fra Wam-Kams sisteskanse stod WK imot presset. Nesten hele veien.

Likevel viste det mulige seg å være umulig snaut fem minutter før slutt. I en periode hvor WK ikke våget å holde like mye på ballen fikk Skeid nok en mulighet til å slå en ball i bakrom. Denne ene gangen sviktet oversikten i WK-forsvaret, og Skeids bakromsjager fikk en grei oppgave aleine med keeper.

Skeid-scoringen ble også kampens siste, og det endte med poengdeling. På tross av litt spontan skuffelse for at seieren røyk på tampen, var opphentingen en solid demonstrasjon av de nest beste oransje.

Fem på fire

Sist kan det for øvrig nevnes at Wam-Kam 2 fredag tok sin første seier for sesongen. Det skjedde riktignok på walk-over mot et mannesvakt Haugerud-lag, men det betyr like fullt at Wam-Kam 2 nå har fem poeng på fire kamper, noe som er fem ganger så mange poeng som de hadde på samme tid i fjor. Neste kamp er mot Kurdistan på ærverdige Ekeberg gress mandag 14. mai.