Nyheter

Derfor reiser Wam-Kam-stjernen til Sør-Amerika i et halvt år

Fredrik Bøe Saltbones man. 7 november 2016


Jonas Wikborg (27) går glipp av vårsesongen for De oranje. – Tungt å måtte følge WK fra sidelinjen, sier han.

Tirsdag setter Wikborg – bedre kjent som #10 – seg på flyet og reiser til Sør-Amerika, eller mer presist: Colombia.

Wikborg signerte for Wam-Kam i 2012, og i 2014 ble han kåret til årets WK1-spiller.

I årets sesong noterte #10 seg for 20 kamper, fem scoringer og fire målgivende pasninger for førstelaget og 10 kamper, 11 mål og 10 assist for andrelaget. Det siste gjorde ham til WK 2s assistkonge (sammen med legenden Jørund Svestad).

Wikborg har også markert seg som journalist/blogger på wamkam.no.

– Wikborg vil bli savnet, både på og utenfor banen. Det positive er kanskje at fansen endelig får lese litt om andre spillere i kampreferatene, sier WK-styreleder Simen Dyb Berg med glimt i øyet.

1. Jonas Wikborg, hvorfor reiser du til Sør-Amerika?

– Hele verden kan deles opp i to deler: Sør-Amerika og ikke-Sør-Amerika. Akkurat nå er jeg i ikke-Sør-Amerika, og derfor er det selvfølgelig et mål å komme seg til Sør-Amerika. Det akter jeg nå å gjøre.

2. Hva skal du gjøre på turen?

– Det blir nok en del reising og opplevelser, men jeg skal også drive med frivillig arbeid som fotballtrener for kids i slummen. Der, i kystbyen Santa Marta nord i Colombia, håper jeg at «den colombianske Legende-Jørund» viser seg.

Les også: Overgangsrykter: Blotter og tøffelmodell på vei til WK

3. Hvilke land skal du besøke?

– Jeg begynner reisen i Argentina, men allerede før jeg når Buenos Aires på dagen den 9. november og vet om Donald Trump kommer til å styrte verden som sittende amerikansk president, har jeg mellomlandet i tradisjonsrike land som Frankrike og Brasil. Å spise en croissant på Charles de Gaulle og drikke brasiliansk kaffe på flyplassen i São Paulo blir fort blant høydepunktene på hele turen! utbryter Jonas Wikborg, og fortsetter:

Etter Argentina står Colombia for tur, og så ender jeg til slutt opp i USA. Men mellom Colombia og De forente stater kan mye skje. Mexico, kanskje? Panama? Øynasjonen St. Kitts og Nevis, for øvrig foran Norge på FIFA-rankingen? Bare solguden vet.

4. Å forlate WK er åpenbart det tyngste ved å forlate Norge, men hvor trist/tungt blir det egentlig?

– Det blir fryktelig tungt å måtte følge Heltene fra sidelinjen et halvår. Jeg lever og ånder for minutter på gresset i den oransje trøya, men der kommer jeg bare til å være i drømmene de neste syv månedene. Bekmørkt er svaret. Bekmørkt.

I 2014 ble Wikborg kåret til årets WK1-spiller. Da la han ut dette bildet på Instagram:

 

5. Reiser du til Sør-Amerika for å speide på potensielle WK-spillere?

– Ja, det er kanskje hovedårsaken, og du skal ikke se bort fra at jeg kommer hjem med «den nye James Rodríguez», riktignok ikke i 10-er-rollen av naturlige årsaker. Men først og fremst leter jeg etter «den colombianske Legende-Jørund» ettersom originalen begynner å dra på årene.

6. Kommer du til å spille for et søramerikansk fotballag?

– Ingen kommentar.

7. Når er du tilbake i WK-drakten?

– Nå har jeg ikke fått forelagt neste års terminliste, men jeg gjetter på torsdag 24. juni 2017.

8. Du fikk pris som årets assistkonge og årets mediemann (delt med undertegnede) under WK-gallaen. Hvem skal ta over de mange ansvarsområdene du har hatt, når du er borte?

– Hører rykter om at Sindre Trygsland kan være kapabel til å overta et så prestisjefylt ansvarsområde. At det blir som å hoppe etter Wirkola, er dine ord, men kanskje er det en riktig beskrivelse. Jeg har uansett all tiltro til WK-redaksjonen og at den fortsetter sitt grundige arbeid i overskuelig fremtid.

Vil du henge opp en plakat av Jonas Wikborg på rommet ditt? Skriv ut denne, da vel!

View post on imgur.com

 

 

Les denne saken? Wam-Kam-stjerne hetset av NRK-profil

Hør den siste utgaven av WK-podden:

I studio: Programleder Fredrik Saltbones, profil Jonas Wikborg og styreleder Simen Dyb Berg.

 

Se Wam-Kam-videoen som tok fullstendig av på Facebook