Kamprapport

Wam-Kam 2 snublet i årets første treningskamp

Preben Halvorsen Skadsheim tir. 13 februar 2018

Linderud – Wam-Kam 2: 4-1 (1-0)

KURLANDSPARKEN (wamkam.no) På tross av flere store sjanser og periodevis svært godt spill av Wam-Kam 2, maktet ikke de nest beste oransje å overliste det nyoppstartede laget Linderud da de to lagene møttes til dyst lørdag.

Wam-Kam 2: Sondre - Halvard, Simen, Ørjan, Thomas - Severin, Ståle, Andres - Preben, Ra, #10

Spilte også: Jesper, Håland

Lett snø i lufta, svak vind fra sørvest og en snøfri, myk kunstgressmatte på Kurlandsparken: lørdag den 10.2.2018 lå alt til rette for en fantastisk dag for fotball, og etter en avlyst treningskamp helgen før, var det endelig på tide med årspremiere for Wam-Kam 2. Stemningen var stor hele veien fra Oslo og inn i garderoben i nabofylket, og WK var optimister idet de entret matta. Mens kaptein Simen Dyb Berg var opptatt med å vinne myntkastet (han vant det også), advarte Wam-Kams nummer 10 om at «disse her er gode gutta – det er bare å passe på». Wikborg skulle vise seg å ha rett i det.

Jevn førsteomgang

Det ble riktignok aldri den enveiskjøringen som resultatet kanskje vitner om, og den første omgangen ble en jevn affære. Begge lag hadde sine perioder og sine sjanser, og ved flere anledninger hadde WK2 muligheten til å ta styringen. De oransje rullet stadig opp og kom med flere gode innlegg fra begge kanter, men sjansene ble aldri større enn at de ikke overlistet Linderud.

Størst var kanskje muligheten for ledelse da Andres spilte fjorårets spiller for Wam-Kam 1, Magnus Ra, gjennom og forbi Linderud-forsvaret. Alene med keeper burde oppgaven være såre enkel for mannen som også ble fjorårets toppscorer for WK1, men den gang ei. Ra bestemte seg for at dette var tidspunktet for endelig å sette den lobben han så mange ganger har sett folk gjøre før seg på YouTube. Dessverre var Linderud-keeperen for høy og lobben for lav, og stillingen stod seg fortsatt på 0-0.

- Jeg kunne gjort alt annet en å lobbe, så hadde jeg scoret tror jeg, oppsummerte Ra på sin side etter kampslutt.

Styreleder Simen Dyb Berg var for øvrig minst like klar i sin tale når han ble konfrontert med situasjonen etter kamp. På spørsmål fra Wam-Kams utegående reporter Ståle Bjørnersen om hva han syntes om forsøket svarer han kontant:

- Elendig!

I stedet for en ledelse til Wam-Kam 2, var det Linderud som fikk første napp i pokalen. Linderuds goalgetter (han endte faktisk med hat-trick lørdag) spilte seg inn fra venstrekanten forbi to WK-spillere og satte ballen kontrollert i mål til 1-0. Dette var også resultatet til pause.

Stolpeskudd, headingsbonanza, skudd i lufta og en scoring

Det ble en kort, men god pauseprat og i andre omgang var WK2 farlig frampå igjen ved flere anledninger. «Tapte de ikke 4-1?» tenker du kanskje nå, og jo, de gjorde det, men ingen andre enn Linderud er noe tjent med å lese om hvor effektive de var foran mål. WK2 kom nemlig, som nevnt, til flere farlige muligheter i 2. omgang. Her er et utvalg:

• Wikborg og Preben kombinerer flott i Linderuds 16-meter når Wikborg først får ballen av P før han, med hælen, serverer Preben en forrykende mulighet til å sette ballen i mål. Skuddet er nesten perfekt, men sitter dessverre i stolpen i stedet for på innsiden av den.
  • Wikborg mottar et innlegg fra Jesper på høyrekanten, stiger til værs og header ballen mot mål. Linderud-keeperen rekker såvidt å slå den over tverrliggeren til corner. Kjempemulighet!
  • Like etterpå er Luftens Baron frampå igjen. Denne gangen kommer innlegget fra Håland og fra motsatt side. Headingen sniker seg, dessverre for Wam-Kam, heldigvis for Linderud, over tverrliggeren.
  • Den lynraske broren til Mads Mysen fra Mysen, Halvard Mysen (fra Mysen), slår et hardt og godt innlegg langs bakken mellom keeperen og forsvarsrekka til Linderud. Preben er akkurat for sent ute, og sneier ballen så vidt med en knott før ballen ender i føttene på en overrumplet Magnus Ra som blir så tatt på senga over at Preben ikke rakk fram at heller ikke han får satt ballen i mål.
  • Wam-Kam kontrer anført av Preben på venstrekanten. Med følger flere gode løp fra alle hold. Pasningen inn mot Ra på spiss er god, men førstetouchen til sistnevnte er ukarakteristisk ukontrollert og ballen ender hos keeper til Ras store forargelse. Synd!

«Faen Ra» tenker kanskje du som leser når du hører om alle disse brente sjansene, men også her finnes det lys i enden av tunellen.

Wam-Kams eneste scoring er nemlig signert Ra selv. Preben får ballen på venstrekanten. Litt usikker på hva han skal foreta seg får han øye på Andres i øyekroken på motsatt side av banen. Pasningen er uvanlig presis til Preben å være og Andres står plutselig alene med ball. Herfra kan Andres spille gjennom Håland som slår ballen inn foran mål. Den finner Ra, som fra én meter lobber (ja, endelig fikk han lobbet) ballen høyt i mål. Den gikk riktignok ikke over keeper, slik han drømte om, men det var like fullt en lobb.

Reduseringen kommer på stillingen 2-0 til Linderud og blåser et lite sekund av liv i kampen, som ganske raskt blir avlivet igjen av en tredje Linderudscoring. Her skjer også det som av mange i etterkant blir omtalt som kampens øyeblikk. I frustrasjon over det altfor raske svaret fra Linderud måker WKs keeper Sondre dagens eneste matchball til h*lvete over sidelinja og opp i snøfonna. På tross av ivrige forsøk fra WK-benken på å kaste inn en ny matchball, er ca. halve WK-stallen minst like opptatt av at Sondre må hente ballen som de er i å fortsette å spille. Etter kamp er selv Sondre enig i at dette var en fornuftig løsning på problemet.

4-1-tap til tross, er stemningen på topp i WK-leiren etter match, og den største bekymringen som foreligger dreier seg om hvorvidt Ra kommer til å klare å komme seg ut av baksetet bilen til Prebs etter hjemreisen, eller i løpet av sesongen i det hele tatt.

Fra førersetet til baksetet: på tross av at Magnus Ra var i førersetet for Wam-Kam 2 underveis i kampen, ble han forvist til baksetet på vei hjem. Om han kom seg ut eller ikke er det fortsatt noe uklarhet rundt.